vožnja s kolesom brez luči
ah šoferđije nikol vam ni prav, če je pešec osvetljen vam ni prav, ker ga je treba obvezno oslepit s ta dolgim lampam ko se pripeljete v bližino oz. mimo, pa ni vam prav če ni osvetljen, ker se ga lih tko ne vidi kot s kresničko, odsevniki, brezrokavnikom…
ah šoferđije nikol vam ni prav, če je pešec osvetljen vam ni prav, ker ga je treba obvezno oslepit s ta dolgim lampam ko se pripeljete v bližino oz. mimo, pa ni vam prav če ni osvetljen, ker se ga lih tko ne vidi kot s kresničko, odsevniki, brezrokavnikom…[/quote]
Kaj si pa ti hotel zdajle povedati? Daj najprej razmisli, potem piši.
S ta dolgimi lučmi ga oslepimo ravno zato, ker ga ne vidimo, kaj ti ni jasno. Če ima odsevnike, karkoli že, ga zagledaš že na sto metrov in utišaš luči. Če je v črnih oblačilih, ga opaziš šele, ko ga skoraj zadeneš s stranskim špeglom.
Ej, na lokalni cesti bi skoraj zbila tekačico – črna oblačila, črni lasje, črna kapa, črne rokavice, črne adidaske. Sem šla prav za njo in ustavila ter ji razložila, da se je ne vidi in da tvega življenje, naj si za božjo voljo obleče vsaj kaj svetlega, če že kresničk fizično ne prenese. Pa po možnosti imajo še muzko v ušesih, da ja nič ne slišijo, nič ne vidijo … Če gre delat samomor, naj pove, vem ene par bolj učinkovitih metod.
ah šoferđije nikol vam ni prav, če je pešec osvetljen vam ni prav, ker ga je treba obvezno oslepit s ta dolgim lampam ko se pripeljete v bližino oz. mimo, pa ni vam prav če ni osvetljen, ker se ga lih tko ne vidi kot s kresničko, odsevniki, brezrokavnikom…[/quote]
S ta dolgimi lučmi ga oslepimo ravno zato, ker ga ne vidimo, kaj ti ni jasno. Če ima odsevnike, karkoli že, ga zagledaš že na sto metrov in utišaš luči. Če je v črnih oblačilih, ga opaziš šele, ko ga skoraj zadeneš s stranskim špeglom.
Ej, na lokalni cesti bi skoraj zbila tekačico – črna oblačila, črni lasje, črna kapa, črne rokavice, črne adidaske. Sem šla prav za njo in ustavila ter ji razložila, da se je ne vidi in da tvega življenje, naj si za božjo voljo obleče vsaj kaj svetlega, če že kresničk fizično ne prenese. Pa po možnosti imajo še muzko v ušesih, da ja nič ne slišijo, nič ne vidijo … Če gre delat samomor, naj pove, vem ene par bolj učinkovitih metod.[/quote]
jst vem o čem govorim, da je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka, ki se pelje mimo tebe takega, da te vidi na deleč pa zmanjša dolge luči, ko pa pelje mimo jih pa vklopi in izklopi, lih tolk fino da te oslepi, isti kurac, če si brez odsevnih teles, 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se jih pa pelje mimo tebe z dolgimi pa če imaš ali nimaš odsevnikov… približno podobno kot tisti, ki tolk radi zalivajo pešce na pločnikih in ob cesti, kadar so ceste mokre, ko dežuje. Pač brezobzirni šoferji, kateri bi najboljš shajali brez izpitov in avtomobilov.
Ej, na lokalni cesti bi skoraj zbila tekačico – črna oblačila, črni lasje, črna kapa, črne rokavice, črne adidaske. Sem šla prav za njo in ustavila ter ji razložila, da se je ne vidi in da tvega življenje, naj si za božjo voljo obleče vsaj kaj svetlega, če že kresničk fizično ne prenese. Pa po možnosti imajo še muzko v ušesih, da ja nič ne slišijo, nič ne vidijo … Če gre delat samomor, naj pove, vem ene par bolj učinkovitih metod.[/quote]
jst vem o čem govorim, da je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka, ki se pelje mimo tebe takega, da te vidi na deleč pa zmanjša dolge luči, ko pa pelje mimo jih pa vklopi in izklopi, lih tolk fino da te oslepi, isti kurac, če si brez odsevnih teles, 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se jih pa pelje mimo tebe z dolgimi pa če imaš ali nimaš odsevnikov… približno podobno kot tisti, ki tolk radi zalivajo pešce na pločnikih in ob cesti, kadar so ceste mokre, ko dežuje. Pač brezobzirni šoferji, kateri bi najboljš shajali brez izpitov in avtomobilov.[/quote]
Hodim ven tudi ponoči in sem vedno opremljena z odsevniki, ker pri nas ni javne razsvetljave, cesta pa državna. Velika večina avtov zasenči luči, ko me opazi. Opazi me pa že na daleč, ker odsevam, no, zdaj moram itak hoditi tud z baterijo. Vem pa, kako je meni, ko se peljem – pa vozim počasi – in na lepem opazim v črno oblečenega pešca. Če je osvetljen, ga vidiš na sto metrov.