Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vožnja s trajektom iz Reke v Split

Vožnja s trajektom iz Reke v Split

Nameravam potovati s trajektom iz Rijeke v Split. Ali kdo ve koliko časa vožnja traja, koliko stane prevoz na osebo?

Celo noč. Zvečer se vkrcaš, zjutraj si v Splitu. Cene pa poglej na netu.

Mi smo se tudi vozili celo noc.

Letosnje cene in vozni red.

http://www.putovnica.net/prijevoz/trajekt-rijeka-split-stari-grad-hvar-korcula-sobra-mljet-dubrovnik-jadrolinija

Ali je zelo problematično, če nimaš kabine?

Ceneje in predvsem pol hitreje prideš z avtobusom.
Razen, če imaš ogromno potovati z ladjo, ne vidim smisla.

Bilo je dovolj prostora, da smo se zleknili in zaspali. Je pa odvisno ali si mlad ali starejsi, z otroci, brez njih. Vendar je bilo tudi nekaj druzin brez kabin.

Ena od najlepših poti je vsekakor vožnja z ladjo na relaciji Rijeka – Split. Lahko si vzameš spalko in spiš na zgornji palubi. Zvezde, modro nebo in obrisi otokov… Vonj soli, šum valov in pričakovanje počitnic. Res, čudoviti spomini. Zvečer greš iz reke, zjutraj ob 7.00 si v Splitu. Avtobusna je zraven, iz istega pristanišča greš za Lastovo, Hvar, Kočulo, Brač, Šolto in Vis.

Včasih so imeli nazaj grede (iz Splita za Reko) tudi dnevno linijo. Krasno, pluješ mimo vseh znanih otokov, modrina vode, zeleni in skalnati otoki…

Edini fuck v celi zgodbi je, da zaradi žleda proga še ni popravljena in se z nadomestnim avtobusom cjaziš 4 ure iz LJ do Reke (sklepam, da greš z vlakom do Reke, tako kot smo šli mi).

potovati s trajektom in spiš na krmi pod milim nebom,
ampak, takrat smo bili mladi, brez otrok in zeblo nas je kot kuga,,
Stiskali smo se k nekim toplim , pregretim materialom na krmi, uf,
ne bi več ponovila..

Splača se priti na trajekt kakšno uro prej, da si priboriš mesto v salonu. Imaš mizico in oblazinjene klopce, kjer se lahko razkomotiš. S fantom sva že večkrat tam spala. Pa še toplo je 🙂

Super je. Jaz sem tako potovala na Hvar ali Korčulo.

Ne maram dolgih voženj z avtom, avtobusa pa sploh ne prenesem.

New Report

Close