Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vpis delovne dobe po sodni odločbi

vpis delovne dobe po sodni odločbi

Spoštovani!

Da ne bom predolga na kratko:
Disciplinsko sem bila odpuščena zaradi nastopa bolniške. Vložila sem tožbo na Delovno in socialno sodišče, to je odločilo, da me mora delodajalec sprejeti nazaj na delo. Delodajalec me je povabil na razgovor, mi odredil čakanje, ker ni imel zame ustreznega delovnega mesta in me po tednu dni ponovno disciplinsko odpustil z razlogom, da po končani bolniški (nanaša se na bolniško zgoraj), nisem nastopila dela. Ponovno sem vložila tožbo na Delovno in socialno sodišče. Na razpisani razpravi sem predlagala sporazumno prekinitev delovnega razmerja, in povrnitev OD.

OD mi je bil izplačan v celoti (brez obresti), delovna doba pa mi je bila v delovno knjižico napisana po prvi tožbi, po drugi pa ne.

Vprašanje:
Ali mora biti delovnna doba po drugi tožbi visana v delovno knjižico, da se šteje v pokojninsko dobo ali zadostuje, da je zavedena na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje?

Upam, da sem bila jasna in najlepša hvala za odgovor.

Mislim, da je za Zavod najpomembnejše dejansko plačilo prispevkov. Vseeno bi bilo dobro, da pokličete na Zavod in se pozanimate.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Moralo bi zadostovati, seveda, če smo pravna država, to pa se pri nas nikoli ne ve natančno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close