Vpis gotovine v ustavo
ok, prosim razlog? Da lahko sp-jevci še naprej mutijo? Da lahk dilerji dilajo na keš? A kao da banke ne bodo služle? Lubčki leta 1991 ste izglasoval priklanjanje Ameriki, tako da, itak vidite, da ima vse čez sistem Mastercard in Visa…. Ne razumem res?? Tuji kapital je rabil razpad Jugoslavije in ostalih, da je zasedel vse…
NE razumem, zakaj bi bil keš sploh še mogoč…. Seveda razložte mi kaj je fora….Hvala.
Masterclass, 13.04.2025 ob 13:18
ok, prosim razlog? Da lahko sp-jevci še naprej mutijo? Da lahk dilerji dilajo na keš? A kao da banke ne bodo služle? Lubčki leta 1991 ste izglasoval priklanjanje Ameriki, tako da, itak vidite, da ima vse čez sistem Mastercard in Visa…. Ne razumem res?? Tuji kapital je rabil razpad Jugoslavije in ostalih, da je zasedel vse…
NE razumem, zakaj bi bil keš sploh še mogoč…. Seveda razložte mi kaj je fora….Hvala.
Zato, da lahko sam z njim razpolagaš. Z elektronskim to ne bo možno, ker bo to okno za strogi nadzor in sankcioniranje posameznika, česar nima smisla razlagati, že samo zaradi tvojega naivnega vprašanja ne. Dilerji mafija itd so minimalni problem glede na vse posledice brez možnosti uporabljanja gotovine. V Švici so to že izvedli, le da Švica ni v Eu in se nima česa bati… Na to so bili silno ponosni in državljani navdušeni..
Brezgotovinsko poslovanje je res muka. Pred leti so nekaj eksperimentirali v tej smeri pri podjetjih.
Ravno takrat sem imel primer, da mi je odpovedal službeni telefon. Sem šel po drugega, tam pa: tukaj imate predračun, ko ga bodo v podjetju plačali, bomo naslednji dan videli priliv in takrat se oglasite po nov telefon.
Kako, za boga! Jaz sem dežuren in rabim telefon tukaj in zdaj!?!?