Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vpis na faks

vpis na faks

živjo
situacija je sledeča: bila sem redno vpisana v 1. letnik FF in takrat mi je zmanjkal en pogoj, zato sem naslenje leto ponavljala letnik. tistega pogoja še vseeno nisem naredila in letos pavziram. v naslednjem štud. letu pa bi se rada prepisala na drugo fakulteto v prvi letnik. a se vseeno lahko redno vpišem? ker kolikor vem lahko enkrat redno ponavljaš in enkrat se lahko prepišeš, ostalo je potem izredno. a to potem pride v poštev tudi v mojem primeru?

hvala, pa lepe praznike

Kolikor vem imaš samo en bonus- se pravi ali ponavljaš ali se prepišeš. Lahko pa vprašaš v referatu fakultete kamor bi se rada vpisala.

Kolikor mi je znano, lahko izkoristiš ali prepis ali ponavljanje. Še vedno pa se lahko redno vpišeš na višjo šolo!
Moj nasvet: izberi tak program, ki ti zagotavlja zaposlitev, FF ti namreč prej zagotavlja, da si potem na zavodu.

Joj, dej, najbolje, da FF kar zapremo, da boste ti in ostali plebs ful zadovoljni. Ko tvojih pamžev nihče ne bo imel za učiti slovenščine, jezikov ter zgodovine, se pa oglasi.

Res je, da družba ne podpira kulture in humanizma – in to je nekaj, kar je žalostno ne pa nekaj, kar bi se moralo še spodbujat. Res, kak plehek folk, samo koristnost in uporabnost vidite. brez širine in obzorij. Imam raje težave s službo, kot da sem tako zarukana in zaplankana kot ti in tebi podobni.

Drućba ne podpira humanizma ??? Problem ni družba, problem je preveliko število družboslovcev. In zakaj jih je tako veliko ? Ker očitno družba podpira in vzgaja take otroke, ki radi izbirajo družboslovje. Če bi družba forsirala naravoslovje, bi bil problem ravno obraten -> preveč naravoslovcev.

aha, a to pol pomen, da če se prepišem na en 3letni faks, npr. predšolska na PeF, se lahko redno vpišem?

Ja.

Najbolj zanesljive informacije pa boš dobila, če pokličeš v študentski referat dotične fakultete.

hvala 😀

Višja šola traja dve leti.
Sicer pa je verjetno kakšen podoben primer opisan na spletni strani študentske svetovalnice.

http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/

Ne bi odpirala nove teme: letos sem absolventka. Diplomirala bom predvidemo naslednje leto, kar pomeni – podaljšanje absolventa. Bi se pa ful rada vpisala na predšolsko vzgojo. A je to možno, da se vpišem redno al se morem izredno? Oziroma al morem prej diplomirat na tej smeri? Sem pa zdj na univerziternem programu.

Hvala!

Guapa, v tvojem primeru vpis na katerikoli visokošolski strokovni ali univerzitetni program REDNEGA študija ni več mogoč, ker si že enkrat ponavljala letnik rednega študija.

Višje strokovne šole so sistem, ločen od visokošolskega, zato imaš tudi v višješolskem sistemu možnost dveh rednih vpisov, vendar 3-letni visokošolski program NI isto kot višješolski, zato se tudi na redni študij predšolske vzgoje ne boš mogla vpisati, žal.

Če si želiš študirati predšolsko vzgojo, potem predlagam, da se pozanimaš, koliko stane izredni študij in če ga PeF sploh izvaja za ta program in začneš zbirati denar. Srečno.

Si prepričana ? Namreč, približno 7 let nazaj sem jaz šla čez ravno ta scenarij : na univerzitetnem sem ponavljala, nato sem se prepisala na vsš, kjer sem tudi diplomirala. Je pa to bilo v okviru iste fakultete.

Možna sta le dva redna vpisa. Če je torej ponavljala letnik in imela status (torej vpisana), potem se nikamor več ne more redno vpisati.

Lahko se vpišeš redno, če še nisi izkoristila bonusa-nisi ponavljala ali se prepisala, mislim pa, da moraš dobiti od tvoje fakultete dovoljenje, da delaš 2 faxa hkrati, vendar to po mojem, glede na to, da si absolventka, ne bi smel biti problem.

druga univerza, mogoče?!

New Report

Close