vpis na faks
živjo
situacija je sledeča: bila sem redno vpisana v 1. letnik FF in takrat mi je zmanjkal en pogoj, zato sem naslenje leto ponavljala letnik. tistega pogoja še vseeno nisem naredila in letos pavziram. v naslednjem štud. letu pa bi se rada prepisala na drugo fakulteto v prvi letnik. a se vseeno lahko redno vpišem? ker kolikor vem lahko enkrat redno ponavljaš in enkrat se lahko prepišeš, ostalo je potem izredno. a to potem pride v poštev tudi v mojem primeru?
hvala, pa lepe praznike
Joj, dej, najbolje, da FF kar zapremo, da boste ti in ostali plebs ful zadovoljni. Ko tvojih pamžev nihče ne bo imel za učiti slovenščine, jezikov ter zgodovine, se pa oglasi.
Res je, da družba ne podpira kulture in humanizma – in to je nekaj, kar je žalostno ne pa nekaj, kar bi se moralo še spodbujat. Res, kak plehek folk, samo koristnost in uporabnost vidite. brez širine in obzorij. Imam raje težave s službo, kot da sem tako zarukana in zaplankana kot ti in tebi podobni.
Višja šola traja dve leti.
Sicer pa je verjetno kakšen podoben primer opisan na spletni strani študentske svetovalnice.
Ne bi odpirala nove teme: letos sem absolventka. Diplomirala bom predvidemo naslednje leto, kar pomeni – podaljšanje absolventa. Bi se pa ful rada vpisala na predšolsko vzgojo. A je to možno, da se vpišem redno al se morem izredno? Oziroma al morem prej diplomirat na tej smeri? Sem pa zdj na univerziternem programu.
Hvala!
Guapa, v tvojem primeru vpis na katerikoli visokošolski strokovni ali univerzitetni program REDNEGA študija ni več mogoč, ker si že enkrat ponavljala letnik rednega študija.
Višje strokovne šole so sistem, ločen od visokošolskega, zato imaš tudi v višješolskem sistemu možnost dveh rednih vpisov, vendar 3-letni visokošolski program NI isto kot višješolski, zato se tudi na redni študij predšolske vzgoje ne boš mogla vpisati, žal.
Če si želiš študirati predšolsko vzgojo, potem predlagam, da se pozanimaš, koliko stane izredni študij in če ga PeF sploh izvaja za ta program in začneš zbirati denar. Srečno.