Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vpitje-trema

vpitje-trema

Sin hodi v 5. razred in naleteli smo na težavo, saj je pri pouku angleščine dobil učiteljico, ki zelo kriči in nasploh je v razredu kaos.
No včeraj je bil vprašan in je dobilo oceno 3. Vem da snov obvlada, tudi test je pisal 5, vendar pa je pri spraševanju zaradi kaosa, še bolj pa zaradi kričanja učiteljice čisto zablokiral. Je bolj občutljiv deček in od sebe pričakuje morda preveč. To je bila sploh prva trojka, ki jo je v življenju dobil.
Posledica vsega skupaj je, da je otrok čisto potrt (čeprav mu razlagamo, da ga imamo radi, da je treba včasih sprejeti tudi slabšo oceno – na oceno pa vplivajo tudi dejavniki okolja – ne vedno samo znanja).
Moje mnenje je in to mu tudi povem, da smo si ljudje različni in da če učiteljica pač kriči jo mora tako sprejeti in se osredotočiti na odgovor, ne pa na njeno kričanje.
Res je da je za otroke iz 4. v 5. razred precej težak, saj so si učiteljci zelo različni in tudi zahteve so različne. Sploh za otroke, ki niso toliko fleksibilni zna biti to trd oreh.
Prosim za vaše mnenje, kako bi ukrepale v mojem primeru. Kako bi pripravile otroka, da pač ne bi zablokiral. Učiteljice pač ne mislim spreminjati. Mislim, da se mora on navaditi so pač na svetu različni ljudjet, tudi taki ki kričijo in vpadajo v besedo.

Kriza. Jaz bi se pa verjetno – vkolikor bi se to ponavljalo – pogovorila z razrednikom in po potrebi tudi z to učiteljico. Ljudje smo res različni, ampak dreti se nima kaj. Pedagog naj bi bil oseba, ki zna otroke voditi in se jim približati, jih pritegniti k delu skozi ustrezne prijeme. Dretje pa ne paše v vzgojne in učne metode.

Otroka pa doma poskušaj kako motivirati – mislim, da si z svojo razlago na dobri poti. Dobro je, da pred njim ne zbijaš učiteljičine avtoritete. Vsekakor pa naj njeno obnašanje ne ostane na takem nivoju.

Srečno!

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

New Report

Close