Vprašanja glede rtv Slovenije 1.in 2.program
Najprej lep pozdrav.Imam kabelsko televizijo zraven pa plačujeva še rtv slovenijo.Rada bi odjavila televizijo in radijo rtv-ja.Prvič zato ker je program zanič drugič pa ga ne gledamo,ker smo zadovoljni s programi kabeljske.Radija pa tako ali ta ko ne poslušamo.Zanima me kako se odjaviti ne da bi mi delali težave.Hvala za odgovore.
mm, to sploh ni res. Če nimata televizije in plačujeta naročnino, sta si čisto sama kriva. Podati je treba izjavo, da aparata nimaš, in ti z naročnino ne bodo težili. Preizkušeno v praksi in v skadu z zakonodajo.
Če pa ne daš izjave, da televizorja nimaš in imaš električni priključek, pa si seveda dolžna plačevati.
Pulka, žal se motiš. Plačevati je treba in kabelsko in rtv prispevek.
Tudi meni se zdi nesmiselno plačevati za nekaj, kar ne uporabljam oz. ne želim uporabljati! Program RTV1 in 2 je zame preprosto nezanimiv.
zn, če boš zvedela, kako se “izogniti” plačevanju rtv prispevka (beri: nečesa, kar ne uporabljaš) … sporoči 🙂
P.S.: predlagajmo zbiranje podpisov za referendum :)))
Mi prispevka ne plačujemo!!! Ko smo zgradili novo hišo smo ob prvi položnici za elektriko dobili tudi položnico za RTV prispevek. Prijazno smo jim sporočili, da tukaj še ne živimo in da tako seveda nimamo na tem naslovu TV sprejemnika. In nam položnic niso več pošiljali. In tako je še danes, ko tukaj že stanujemo. -:)-:) Bomo morali sporočit, da nas kdo ne prijavi. Ha, ha.