Vprašanja nepoznavalca
Pozdravljeni,
kupujem si prvi avto. To bo najbrž nekaj let star Passat. In ker res nimam izkušenj, bom vesela razlage na par vprašanj. Se opravičujem, če bodo neumna :)…
– a je ful razlika v vseh teh nekih oznakah passatov, recimo variant pa blue motion pa SE, SEL itn…
– ali več kuri 2.0 ali 1.6?
– kolikšni so okvirni stroški za servise? So deli dragi?
– kateri so vsi stroški vsako leto, ki pridejo zraven in kolikšni so? (cestnine, zavarovanja, registracije, tehnični pregledi…)
– razmišljam tudi o Fordu S-max….je ta za vzdrževanje cenejši kot passat ali prb. enako?
– kako naj kupujem? Je pametno, da vzamem s seboj nekoga, ki se na avte spozna? Me lahko okrog prinesejo tudi v avtohišah, če pridem sama?
Res hvala za odgovore!
Mateja
Mi imamo doma golfa karavana 2.0 TDI in DSG-menjalnik. Kombinacija je vrhunska, avto res konkretno gre in imam občutek, da vse skupaj deluje zelo lahkotno in enostavno. Preizskusil sem tudi 1.6 TDI, vendar mi je deloval slabotno. Sam sem sicer vajen avtov z močnejšimi motorji, zato nisem mogel skriti razočaranja nad njim.
Bluemotion so itak vsi. To pomeni funkcijo Start-Stop in še nekaj drugih stvari. Jaz bi gledal passata 2.0 TDI. Je močnejši in posledično bolj uporaben za več namenov. Tudi motor 2.0 je zmogljivejši in kvalitetnejši od 1.6 TDI. Močnejši porabi verjetno nekoliko več, vendar je razlika praktično zanemarljiva. Edino stroški registracije so pri 2.0 TDI nekoliko večji. Ampak po moje se splača. Glede cene servisov ni razlik med šibkejšim in močnejšim motorjem. Če boste našli kakšnega od prvega lastnika in preverjeno zgodovino (teh je sicer malo), se vam splača avto pregledati.