Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vprašanje glede davkov v zvezi s paypal

vprašanje glede davkov v zvezi s paypal

Ali bi kdo vedel če na internetu služiš tako da ti vse nakazujejo na paypal,ali je to kaj obdavčeno? ali kdo ve,kam moram prijavit,če sploh?kako je s tem?

opomba: vem,če si nakažeš iz paypala na svoj TRR v sloveniji je potem druga zgodba. Vsote se vidijo na slovenskem trrju ki jih dvigneš. Zanima me striktno sredstva na paypalu. brez da jih nakažeš na trr v slo.

hvala,če bi kdo vedel.

ali bi kdo vedel lepo prosim,ker mi je zelo pomembno? če ne drugače ali veste kje bi dobil odgovor na to vprašanje?

jaz imam paypal imam gor nakazilo za eno stvar ki sem jo prodala preko ebaya ker je to online nakazila gor niso obdavčena ker se paypal ne šteje za bančni račun vsa plačila pa grejo negotovinsko tako da prijava tega ni potrebna

Jaz se ne bi nič zanašal na tole tvojo logiko, sploh če je za prenašat dol na kartico ali TRR.

To da Paypal ni pravi bančni račun nima veze. Vsak dohodek, ne glede na to kam prileti denar je po zakonu treba prijaviti (narediš samoprijavo, na FURSu ti najbolje pomagajo). Dohodkov od prodaje (ne preprodaje) rabljenih stvari pa ni potrebno prijavljati.

FURS.

Ne nabijajte, denar ,ki ga imaš na paypalu ne rabiš prijavit ,ker ga DURS ne vidi oz ne more videti. V kolikor bi si denar nakazal na svoj TRR potem je zadeva drugačna.

Jaz sem si nakazoval denar od stavnice na svoj TRR pa me ni nikoli nobeden obdavčil… recimo okrog 4k€ letno.

Smešno, če ga FURS ne vidi, ni treba prijavljat? Tega nasveta se držijo vsi utajevalci davkov, dokler jih FURS ne ulovi. VSAK dohodek je treba prijaviti, ne glede ali pride na tvoj TRR ali ostane na Paypalu. S paypalom je zgodba samo malo bolj zamegljena, ker lahko FURS preneseš okoli tako, da si denarja nikoli ne nakažeš na račun (uradno denarja torej ni), hkrati pa lahko s temi sredstvi kupuješ po internetu in tako denar “opereš”. Lahko pa FURS, če obstaja sum utaje, zahteva od Paypal-a vpogled v tvoj račun. Ne vem sicer, ali se je to že kdaj zgodilo.

Točno tako.

Samo to je pravi odgovor.

New Report

Close