vprašanje glede pitulic

Hej!
Jaz delam najveckrat z zelenjavo.Imamo pa skuto radi in jo uporabljam zraven. Lahko naredis tudi brez skute s poprazeno zelenjavo,ki bo vsebovalo ze malo olja in mogoce bi dodala malo kisle smetane.To pa zato,da testo vpije nekaj mascobe, postane dobro in dobi po tistem okus. Mesni burek je z na cebuli pocvrto meso…Mislim,da bo prav tako dobro v obliki pitulic.
Danes mi je znanka povedala,da je naredila zelenjavne pitulice s kajmakom in fetko;je pohvalila.Tudi sama bom poskusila s kajmakom in zelenjavo.
Nekje sem napisala recept,kako sem naredila zelenjavo s Pecjakovim kvasenim listnatim testom in zavila v polza. Bilo je zelo dobro.
Misli,da je bil post Kvaseno listnato testo. Bom pogledala . Lp Babi

Ayanna*, jaz sem v začetnih časih pitulic delala mesne in jim prav tako dodala dodala skuto. Meni in mojim jedcem so bile všeč, kajti skuta ne obdrži značilnega kislega okusa, pač pa se kar prepoji z okusi mesnih sestavin in dobi vse skupaj prav harmoničen okus.
Mi je pa Babi nekoč svetovala namesto skute bešamel – in bilo je spet izvrstno.
Na tvojem mestu bi poskusila tako eno kot drugo, morda ti bosta pa obe všeč?
lp
Modra

Pitulice so pri nas zdaj obvezna jed pri kakšnih družinskih praznovanjih ali shodih. naredila sem jih že velikokrat, vedno naredim kak krugačen nadev, skuto pa vedno uporabim. Vsi jedci, ki jih jih prvič jedo, ugotavljajo, kaj je not – ugotovijo, da so npr. bučke, melancani, čebula, nihče pa ne pomisli na skuto! Skuta v pitulicah zgubi svoj specifičen okus, zato mogoče poskusiš tudi s skuto, boš videla, kaj vam je bolj všeč.

Ajej, sem čisto pozabila, da sem tukaj spraševala tole. Potem pa danes brskam za kakšnimi dobrimi recepti, ker se selimo in bom brez interneta (vsaj nekaj časa) in vidim…
No, se prav vsem zahvaljujem za predloge! Dosedaj sem pitulice naredila samo enkrat s skuto, zadeva je bila sicer fina, samo skuta… Ni ravno potegnila. Bom, ko se namestimo v novem stanovanju, na veliko eksperimentirala z raznimi nadevi. Morda še odkrijem kaj novega.
Lep pozdravček vsem!
Aja, a je morda že kdaj katera poskusila narediti pitulice s sadjem?!?