Vprašanje glede poplačila dolgov
Pozdravljeni,
imam velik problem in sicer v dvajsetih sem ostal sam, starši so mi umrli in niti ne vem, kako se je to zgodilo, ampak nakopičili so se mi dolgovi. Od smrti staršev priznam, da ne znam živet sam. Živel sem iz danes na jutri, položnice so se mi nabirale in zdaj imam problem. Izvršbe… Rad bi samo to, da se postopek ustavi, da ne rabim več v strahu živet. Problem je v tem, ker sem po njih podedoval dom svoj, ocenjen na 33.000eur, sam sem pa prijavljen na drugem naslovu, kjer tudi živim. Zaradi tega tudi ne dobim socialne podpore. Ali se da kako ustaviti izvršbe? Rad bi poplačal dolgove, ampak trenutno ne morem sem brez službe. Ne bi pa želel, da mi vzamejo moj dom. Prosim za kakšno informacijo.
Pozdravljen!
Verjetno si v tem času že rešil problem. Če pa ne, bi ti svetovala, da se oglasiš na Centru za socialno delo v tvojem kraju, kjer te bodo znali usmeriti in ti svetovati. Pa srečno in vse dobro! Hudo je zgubiti starše v tako zgodnjih letih. Kaj pa sorodniki, kakšna teta, stric, stara mama..? Če so, se obrni tudi nanje. Še enkrat – vse dobo ti želim.