Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Vprašanje glede POROČNIH MENUJEV (otroci)?

Vprašanje glede POROČNIH MENUJEV (otroci)?

Čist preprosto vprašanje,pa ne poznam nikogar, ki bi se pred kratkim ženil, da bi vprašala, kako to gre… zanima me namreč, kako se otroci štejejo na poroki glede hrane? Pri nas bo namreč skupaj kar 11 otrok, starih 1 – 10 let. in me čisto informativo zanima, kako ponavadi gostinci računajo za otroke (če bi bila hrana v obliki bife-ja), imajo polovičko, gratis, odvisno od starosti…?
ker recimo 1 leto stari itak nič ne pojejo, 10 letni pa zna pojesti isto kot odrasel… ima kdo izkušnje, kakšno info., kako naj računam?

Mi2 sva imela cca 15 otrok. Tistih do 2 let nisva štela nikamor, od 3 – 8 let so imeli polovičko, od 8.-10 let sva vprašala starše, ali so za polovico ali za celo porcijo in so bili pol-pol, eni še polovice niso pospravili, eni pa komplet obrok. Domenila sva se, da je bil za otroke do 10. leta posebej bife in posebej izbor jedi, ker 7, 8 letniki ne jedo (vsaj večina!) pečene polente, štrukljev, stroganoff govedine ipd. Naredili so jim posebej pomfri, nekaj ocvrte zelenjave, nekaj maslene zelenjave (ki so jo jedli redki!), razne kroketke iz krompirja ter skute in zelenjave, pire kormpir, od mesa puranje dunajce, pečene perutke, hrenovke, mini čufte v omaki – meni ultra bedna hrana, ampak otrokom je ful šla. Pa bolonjske testenine in morsko rižoto – tudi to so kar pospravili. Od solat paradižnik in zelje, zanimivo, tega se sama ne bi spomnila, to so nama v restavraciji predlagali. Slaščice pa v majhnih koščkih, ko mignoni, za prijet v roko, sveže sadje in sladoled, ki je bil ves čas na razpolago. Jedli so, kot jim je pasalo – ali s starši ali pa posebej za svojo mizo. Tudi zabava je bila za njih – 1 uro čarovnik/klovn in čez kako uro še animacja z “Igrami brez meja”. Tako otroci kot starši so bili ful zadovoljni.

Poskrbela sva tudi za 2 sobi za previjanje in počitek otrok ter varuhe, ki so po želji lahko poskrbeli za varstvo, da so še starši imeli kaj od zabave.

Odločitev je tvoja kako boš “prijavila” otroke. Vendar, če ima otrok svoj stol naj bi imel tudi večerjo. Meni pa lahko prilagodiš. Zdaj, da bi otrokove starše spraševala koliko pojejo njihovi otroci je meni totalno mimo. Tudi zase nikoli ne vem koliko bom pojedla. Včasih vse, včasih pa še polovičke ne. Če pa misliš preštevati vsak grižljaj in popoti kozarec pa je škoda da delaš poroko.
Vzemi povprečje se pravi 11 otrok se pravi še dodatnih 6 menijev za odrasle.

Jaz bi tudi tako naredila.

Jaz bi tudi tako naredila.[/quote]
Isto!

seveda ne mislim šteti grižljajev in vsakega popitega kozarca, ampak gre za to, da so nekateri otroci res majhni, 3 so stari manj kot dve leti in vem, da ne pojejo skoraj nič, eni so še na flaški… potem pa sta dva stara 10 let, ostali 2-6 in to je to. največ 5 menujev bi naročila za te otroke, pa še to prilagojeno hrano, ker itak pol stvari ne jedo.

pravilo v gostinstvu je 2/3 , torej že želiš polovično porcijo je cena 2/3 ( ker se krožnik in pribor enako opereta, sama hrana torej ne predstavlja 50 % cene)

sem dans klicala in so mi povedali, da za čist majhne otroke nič ne računajo, za malo večje pa polovičko, tako da ne vem, od kod ta butasta “pravila”, da računaš več, ker moraš krožnik in pribor pomit…sramota! v tako gostilno niti ne bi šla, hvala lepa.

mimogrede:
je po fb (in celo na tv-ju je blo) krožila slika računa, ena gostilna iz ankarana, kjer gostom zaračunajo 2 € za prazen krožnik, ker jih očitno zelo moti, če si dva naročita vsak pol pice. bolano!!!!!!!! in mimogrede, cena navadne pice je bila 9 €! ni čudno, da majo eni prazno!

No, enim je mimo vprašat, meni ni in mi nikoli ni bilo. Meni je bilo bistveno, da se imajo povabljenci dobro in da se nama finančno izide.

Zdaj a je sramota ali ne, da nekaj računaš tudi postrežbo, je svar percepcije. Verjetno bi začelo zelo drugače razmišljat, ko bi dnevno pomila kakih 1000 krožnikov pa potem že enih 300 zraven, kar tako, “za veselje”.

Pravi naslov je vsekakor oštarija, kjer imaš namen met fešto. Tam se zmeni in tudi naroči menije, ki gredo otrokom najbolj v slast.

Za bife je meni tudi čisto logično, da če je npr. 11 otrok, vzameš 6 porcij in je.

Kaj pa če je postrežen krožnik, kaj potem s temi otroci? ne moreš jim dat praznega krožnika, pač naročiš polovično porcijo za 2 letnika al kako?? pri 5-10 letnikih ni problem, polovička in je. kaj pa 2,3-letniki, tudi se jim naroči polovične porcije?

Ja, tudi.

2-3 leta stari otroci že jedo “običajno” hrano in ni dostojno, da bi pričakoval, da ga bodo starši od svojega krožnika hranili.

New Report

Close