Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine VPRAŠANJE KAKŠNE PRAVICE IMAM DO NEPROFITNEGA STANOVANJA

VPRAŠANJE KAKŠNE PRAVICE IMAM DO NEPROFITNEGA STANOVANJA

POZDRAVLJENI!
Imam za vas eno vprašanje.
Sem mati samohranilka.Zanimam me ,če imam pravico dobit neprofitno stanovanje?
Prijavljena sem kot samohranilka(brez službe ) pri starših,sama pa živim v drugem kraju kot podnajemnica,kjer sem začasno prijavljena na naslovu .In v tem kraju,kjer sem začasno prijavljena bi rada zaprosila za začasno stanovanje.Na koga se naj obrnem.
Je to možno? Stara sem 36 let.
Lep prosim za odgovore.
hvala
lp

Za tsanjovanje zaprotite na vaši občini, vendar v času ko imajo razpise za profitna in neprofitna stanovanja, nakatere se morate prijaviti. Občina na podlagi tega naredi čakalno listo glede na št. družinskih članov, stanje v katerem živijo člani, … . Potem dobite domov odločbo in čakate na prosto stanovanje. Bližje vrhu ste prej lahko stanovanje dobite. Pa vso srečo, mi smo čakali 5 let , so rekli da je premali dohodek pa 5 članska družina, ni bilo tako velikega stanovanja, pa smo se mogli sami znajti

srečno in veliko sončka v življenju

Ja dobim stanovanje tam,kjer sem stalno prijavljena, ne vem pa,če dobim stanovanje tu ,kjer sem prijavljena na začasnem naslovu?
To me zanima.Ker iščem stanovanje tu ,kjer sem začasno prijavljena.

Neprofitnega najemnega stanovanja ne more pridobiti vsakdo, temveč le tisti, ki izpolnjujejo pogoje, ki jih določa Pravilnik o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem. Najpomembnejši pogoji so dovolj nizki prihodki, majhno premoženjsko stanje in slabe bivalne razmere.

Splošni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati vsi prosilci:

* državljanstvo Republike Slovenije in stalno bivališče v občini ali na območju delovanja najemodajalca;
* da prosilec ali kdo iz njegovega gospodinjstva ni najemnik neprofitnega stanovanja oddanega za nedoločen čas;
* da prosilec ali kdo iz njegovega gospodinjstva ni lastnik ali solastnik drugega stanovanja ali stanovanjske stavbe, razen če je stanovanje ali stanovanjska stavba po zakonu oddana v najem za nedoločen čas, z neprofitno najemnino;
* da prosilec ali kdo iz njegovega gospodinjstva ni lastnik premoženja, ki presega 40 % vrednosti primernega stanovanja;
* da mesečni dohodki prosilčevega gospodinjstva ne presegajo predpisanih vrednosti;

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close