Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti vprasanje-kredit

vprasanje-kredit

Pozdravljeni,

s partnerjem sva od septembra v ločitvenem postopku,marca 2011 je vzel 50000 evrov kredita za obnovo njegovega stanovanjaoz. za stanovanje v katerem smo imeli plan živeti, takrat sva bila še skupaj, od kar sva v ločitvenem postopku ima nakazilo plače cca 550 eur, kredita ima pa 380 eur za dobo 15h let, tako, da sedaj pravi, da iz plačo pokrije kredit in svoje položnice za preživnino pa ni denarja.
Zanima pa me ali se kredit oz. znesek kredita upošteva pri izračunu preživnine, ker takrat ko je vzel kredit sva bila skupaj, sem zelo zaskrbljena, ker je očitno, da se hoče izognit plačevanju preživnine, imava pa dva predšolska otroka

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Odgovor na vaše vprašanje presega vsebino tega foruma. Svetujem vam, da se za podroben odgovor obrnete na Center za socialno delo ali na odvetnika.

Moje mnenje pa je, da na tak način preživninski obveznosti ni mogoče uiti. Obveznost plačevanja preživnine ima prednost pred vsemi drugimi obveznostmi in stroški, razen tistimi, ki so potrebni za nujno preživljanje samega zavezanca.

Lep pozdrav,
M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close