Vprašanje o RTV prispevku
Pozdravljeni
Ker sem trenutno zelo v gužvi s selitvijo, nimam toliko časa, da bi zakon preštudirala, zato sprašujem tu, če ima kdo iz prve roke te informacije:
selim se v stanovanje, kjer je stalno prijavljen lastnik (kateri že več let živi drugje, zdaj je to stanovanje par let renoviral), in že več let plačuje RTV prispevek, nima pa televizije. Zdaj se v to stanovanje selim jaz- je prazno oz. v fazi opremljenja. Vem, da obstaja možnost odjave RTV prispevka (ker TV-ja tudi jaz nimam in ga ne nameravam imeti), obrazen je na netu, s tem menda “tvegaš” obisk, da preverijo, a to me ne skrbi. Lastnik pravi, da je v primeru odjave naslednja prijava (mogoče bo čez nekaj časa v stanovanju kdo, ki bo imel TV) plačljiva okoli 200e. Je to res? Meni to ni znano, prvič slišim…
Bla-bla. Če mu je toliko do tega, da ima naročnino za RTV, naj jo pa on plačuje – če res nočeš imeti TV-ja.
Iz obrazca za odjavo je razvidno, da je čas odjave omejen na 3 leta, takrat postopek ponoviš, pa potem spet…
Ne, dalje on ziher ne bo plačeval, zdaj bojo te položnice za to stanovanje moje. In ker TVja res nimam namena imet, želim tudi odjavit RTV prispevek..
Hvala.
Hvala vam.
Seveda je tu lastnik tisti, kateri je stalno prijavljen in se gleda njegovo stanje. Kaj pa v primeru avtoradia? Tega seveda ima..
Rada bi mu jaz zrihtala papirje, da samo podpiše, ker se sam, vem, ne bo angažiral, jaz pa ne želim plačevati položnice, če pa TVja sploh nimam..
Robi, lastnik je delikat glede teh pravno-formalnih zadev, želi imeti vse uradno in se bojim, da se bo vpičil v ta avtoradio, ki ga v avtu seveda ima. Kako je s tem?
Ma nč ne bo pomagalo, če podpiše. Kaj boš mahala s tem papirjem, če ni overjen?
Jutri pokliči na RTV, si boš že vzela 5 minut časa.
Potem pa naj plačuje rtv sam, če bo že prijavljen na tem naslovu.
A boste uradno v skupnem gospodinjstvu z njim?
Odjaviš TV in prijaviš samo radio. Položnica je temu ustrezno nižja. Da se ne daješ s temi položnicami vsak mesec in ne plačuješ še provizije zraven vsak mesec, pa lahko na RTV še nasloviš mail, da bi rada plačala položnico za celo leto vnaprej, in imaš potem za eno leto mir.
Če ima v lasti več nepremičnin, si lahko uredi (bi lahko zrihtal že prej pravzaprav), da mu gresta oba televizorja na eno naročnino (tako je v primerih vikendov, na primer). Samo prijavit mora sekundarno nepremičnino in je stvar uradna in urejena – obrazec je prav tako na straneh RTV.
Ni sicer čisto stoprocentno po reglcih, kot bi on to rad, vendar tudi to ni po reglcih, da plačuješ, čeprav sprejemnika nimaš. Bo pa pomirjen, ker bosta obe nepremičnini uradno zavedeni in za obe nepremičnini bo uradno plačeval prispevek.
Teh 200 evrov lahko da zaračuna ponudnik kabelske TV, vsaj pri nas je tako bilo. BILO, ker tega po mojem v teh časih, ko ima večina ljudi itak razne internetne pakete, skoraj sigurno ni več.
Forum je zaprt za komentiranje.