vprašanje – plača
En lep pozdrav !
Dne 5.10.2004 sem podpisal pogodbo za delo za eno leto, to je do 5.10.2005. To je moja prva zaposlitev.
1.) Ker sem trenutno še pred diplomo, mi piše v pogodbi da se zaposlim kot elektrotehnik (5.stopnja), ali potem ko bom diplomiral lahko nastopi nova pogodba in lahko pričakujem kaj višjo plačo, glede na to da sem zaposlen za določen čas? Čez en mesec bom imel 6. stopnjo namreč.
2.) Ali mi pripada kakšen regres? Za dopust piše šele 1.4.2005 in to 2 dni za vsak mesec od začetka zaposlitve.
3.) Ker nameravam prihodnje leto v oktobru nadaljevati redni študij za pridobitev 7.stopnje in se potemtakem zaposlim po končanju pri novem delodajalcu, ali se bom še vedno štel kot začetnik z najnižjo plačo?
Za odgovore se Vam vnaprej lepo zahvaljujem.
Pavle
Glede plače je težko reči. Če je vezana na delovno mesto, potem je pač taka, kot je, ne glede na stopnjo vaše izobrazbe. Lahko pa da boste napredovali znotraj tarifnega razreda v višji plačilni razred. Pripada vam sorazmerni del dopusta (za tri mesece preostanka letošnjega leta) in sorazmerni del regresa. Če se boste po pridobitvi 7. stopnje zaposlili pri novem delodajalcu, boste vsekakor lahko navedli, da imate že delovne izkušnje. Le-te ne bodo prišle v poštev edinole v primeru, če bo novi delodajalec zahteval »delovne izkušnje na enakih ali podobnih delih«.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.