Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Vprašanje v zvezi z leasingom za avto

Vprašanje v zvezi z leasingom za avto

Pozdravljeni,

upam, da mi boste lahko pomagali z odgovorom na sledeče vprašanje.
Za ženo sem kupil večji avto na leasing (obrok skupaj z zavarovanjem znaša nekaj manj kot 500 €/mes). Po nekako 10 mesecih je žena začela razmišljati, da bi vseeno imela nekoliko manjši avto:)) Torej, zanima me, ali je možno vzeti (recimo pri isti avtohiši) manjši avto, ki je tudi manj vreden/cenejši..ga torej zamenjati za tega večjega in še naprej odplačevati isti leasing…ali je to možno?
Vem samo, da je to mogoče z dražjim avtom od obstoječega, za cenejšega pa nisem prepričan.

Upam, da sem vprašanje jasno zastavil.
Hvala za informacijo!

In kaj so ti rekli na leasing hiši?

možno, vendar morajo oni naredit neko kao interno pogodbo, nakup-prodaja, ter preko komisijske pogodbe z nekim avto salonom ti to poštimajo.

Vem, toda avto salon se mora s tem strinjati…ko sem se o tem zanimal v avtosalonu, so rekli, da ‘ni šanse’, da bi dražji avto menjali za cenejšega, ker se jim finančno to se splača.
Ne vem, ali potem obstaja kakšna druga rešitev, kot to, da avto sam prodam, poplačam obstoječi leasing in nato kupim cenejši avto…?

tudi to je varianta z najmanj komplikacijami, da avto prodaš in nato kupiš drugega. me pa malo čudi da ti v salonu nočejo tega napravit. bo.
nevem kaj zgubijo.

Verjetno je to edina pot. Ko ste za avto uredili financiranje, ga prevzeli in registrirali, ni več poti nazaj. Avto ni več nov in s tem izgubi 10%-15% vrednosti. Sedaj salon nima več nič z vami, ampak se morate pogovarjati z lizing hišo, katera je lastnik avtomobila. Postopek prodaje, nakupa drugega vam lahko uredi katerekoli avto trgovec. Lahko bi tudi tam, kjer ste vozilo kupili. Vsaka avtohiša ima svojo prodajno politiko, zato jih obiščite več. Prvo pa natančno preberite lizing pogodbo, kjer je navedeno, kdaj in pod kakšnimi pogoji lahko lizing predčasno prekinete.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Po 10 mesecih prej 20-30%.

Lp L

Ja, to se tudi da. Leasing hiše so dandanes precej fleksibilne, tako da se da. Razliko ( v tem primeru preplačilo) lahko po dogovoru ali pustiš pri leasingu kot večji polog in potem plačuješ nižji obrok ali pa ti nakažejo razliko na tvoj račun. Kot se dogovorite. Najbrž pa je to odvisno tudi od leasing hiše, ker nekatere še vedno nimajo posluha za stranke.

Pozdravljeni,
se bom vmešal v temo.
Ali mi znate morda svetovati?
Z ženo sva uzela avto na leasing cca 8 mescev nazaj zdaj po porodniški ona ne dobi službe – meni se je pa plača zmanjšala.
Stvar je taka da avto hiša noče odkupit avta nazaj, leasing pravi da lahko avto dam njim ampak moram zraven dati če cca 30 % vrednosti v gotovini po 8 dneh ko jim avto dam.
Ker naj bi bilo zelo teško prodat avto in ga oni prodajo 30% pod ceno in to razliko med mojim leasingom in kar oni dobijo za avto maram jaz vrniti v 8 dneh.
Če bi imel 30% bi verjetno avto še naprej odplačeval a? logično.
Zdaj me zanima kaj pomeni tisto zavarovanje leasinga ko skleneš pogodbo plačaš tudi neko zavarovanje? ali se motim ?

Nevem kaj si mislit zato vas sprašavam če imate morda kaj več iskušenj.

Lep pozdrav

Spoštovani!
Jasno kot pasulj, bi rekli nekateri.
Zavarovanje kredita je samo na papirju da vas oskubijo še za kak evro, oziroma v primeru ko ugotovijo, da drgače pač ne pridejo do denarja.
Lizing hiše pač zavarovanja ne priznavajo, čeprav ga pred sklenitvijo pogodbe zahtevajo.
Sam sem imel podobno težavo, ki pa se sedaj že tri leta vleče tudi na sodišču.
Prodajalec pri katerem je lizing hiša parkirala avto, avta sploh ni prodajal, po treh mesecih je rekel da avta ne more prodati in ga je kupil sam za občutno nižjo ceno nato pa ga v slabem tednu prodal za 4.000,00 € dražje kot ga je kupil od lizing hiše. lizin hiša pa je razliko obesila na moj TR isto se bo zgodilo tudi vam. Garantirano.

🙁
Torej mi ne ostane drugega kot čakat da me dajo na sodišče ali pa probat sam prodat avto pod ceno ? ampak še vedno moram razliko dati leasing hiši.
Torej to zavarovanje ki ga plačam ob sklenitvi leasinga je kaj ? uradna kraja denarja?

Kakšna kraja? Ker vi ne morete več plačevati? Ali so oni krivi za to?

Če ne želite več plačevati, pač prenehajte in vzeli vam bodo avto, vam ne bo treba plačati nič, to je pač leasing.

Zavarovanje, kjer bi bili upravičeni do prenehanja plačevanja lizinga ne obstaja. Leasing hiše je financirala nakup vozila z namenom, da dobi povrnjeno in da kaj še zasluži z obrestno mero.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

to je samo še en dokaz več, da lizign ni rešitev za tistw, ki imajo že tako težave s kreditno sposobnostjo in zagotavljanem dolgorčnw plačilne sposobnosti.
Vsaka šola pač nekaj stane. In ta je lahko kar draga

Jaz nisem dobro razumel. Ali mi lahko kdo pojasni.

A to drži da samo vrneš avto in konec?
Kakor sem jaz razumel od njega zahtevajo da vrne avto in dodatno še 30%denarja ker morajo avto prodati pod ceno.
Tudi ne razumem stavka “lizinška hiša noče odkupiti avta nazaj” Saj lastnik avta pri lizingu je lizing hiša a ni tako?

A lahko Janez prosim pojasniš ker me res zanima kako je s tem.

Odvisno je ali je lizing operativni ali finančni. Če je finančni je podobno kot kredit. Pri operativnem (najem) pa ne plačujemo obroke v celotni vrednost vozila ampak se predvideva, da bo po poteku obdobja imel neko tržno vrednost po kateri se bo vozilo prodalo. Se pravi osnova je nižja. Obroke plačujemo zaredi zmanjševanja vrednosti vozila, ki so tudi temu prilagojeni. Ni dovolj da vozilo vrnemo leasing hiši, ampak ga je potrebno prodati. Če se s kupnino ne poplača srošek vozila, ki ga je leasing hiša kupila in z obroki do tedaj je lizingojemalec dolžan to razliko pokriti, saj je prekinil pogodbo.

Moti me, da leasing hiše vozilo prodajo pod tržno ceno, ki je prenizka, da bi pokrila vse stroške in to zaračunajo najemniku.

Lp,

Hvala za odgovor

kot krajo sem ciljal na zavarovanje leasing ki ga moraš plačati ob sklenitvi -> ali niso dovolj že same obresti da služijo!

Ali ti imaš zagarantirano službo?
Ali veš koliko časa je potrbno da padeš iz 3000€ mesečno na 800€?
Da takole sodiš o nečem življenskem je pa zelo nepremišljeno blebetanje! ali se tako obnašaš tudi v vsakdanjem življenju?

Potrošnik je kralj, Banke, zavarovalnice in lizing hiše pa so BOG.
Oni postavljajo pravila, bog nedaj da jih prekršiš ker ostaneš vedno brez vsega.
Pač znajo najti pot do našega denarja, kiga sami nosimo k njim.

kot krajo sem ciljal na zavarovanje leasing ki ga moraš plačati ob sklenitvi -> ali niso dovolj že same obresti da služijo!

Ali ti imaš zagarantirano službo?
Ali veš koliko časa je potrbno da padeš iz 3000€ mesečno na 800€?
Da takole sodiš o nečem življenskem je pa zelo nepremišljeno blebetanje! ali se tako obnašaš tudi v vsakdanjem življenju?[/quote]

Nič ni blebetanje: dejstvo je,da bi nekdo z normalno službo in zdravim odnosom do denarja in investiranja pač prihranil 20-30% in nato odšel na banko po kredit. In če bi se kaj zapletlo, bi pač prodal avto in poplačal kredit. Ker pa temu ni tako, je vzel lizing. Zakaj?
Ker je imel eno brezvezno službo ali pa premalo svojega denarja.
Ker če to ni bilo tako, bi nekdo s 3k€ plače pač prihranil tri palče in kupil novga daewoja ali tamaleag hyundaja.
Ker pa je hotel nekdo blefirat in se it hohštapleraj bo pač plačal

Kaj je prau in kaj narobe, ne ve nihče.
Danes je vse lepo, že jutri se lahko nate zgrne kup težav, saj te po mrfijevem pravilu nikoli ne hodijo same.
Zakaj obsojati nekoga ki je v težavah, jutri si lahko že ti na njegovem mestu.
Danes ni nič več kot je bilo.
Služba je in je ni. Danes si zdrav jutri si lahko invalid. A filozofiram, morda nakladam. Mogoče.
Dajmo človeku pomagat ko je v težavah, dajmo mu spodbudo, pokažimo morebitne rešitve.
Nekateri tukaj ste mi podobni pravim sadistom. Padel je, dajmo ga še porinit, da se ja ne bo prehitro pobral. Kje je tu vsa človečnost, prijaznost, dobrotnost s katero se radi hvalimo.
Res je da večina ljudi še danes ne ve kaj je finančni načrt, kako ravnati z financami in posledice so lahko krute. Rezultat se vidi danes v trgovinah na tržnicah med ljudmi ki se pogovarjajo.
Začnimo se finančno opismenjevat. Finančni krog se ne začne ko dobimo plačo in nato plačamo položnice, kupimo hrano, plačamo tekoče stoške in dopust, ter ga sklenemo ko smo brez denarja že 15 dni po plači.
Začne se z plačo, končti pa se nebi smel nikoli.
Lep pozdrav.

Zdaj pa še mene nekaj zanima:

Pri nas ima žena redno službo, zato je ona na svoj ime vzela avto na lizing. Po enem tednu sva se pa odločila, da bova dala avto v mojo d.o.o. v taxi, zato pa potrebuje soglasje lizinghiše, vendar oni nam tega nočejo izstaviti, češ taxijev oni ne financirajo. V pogodbi pa piše, da lahko družinski člani in zaposleni v njeni Firmi ta avto NEOMEJENO uporabljajo.

Jaz mislim da mi je uporaba omejena, če jaz ne smem “taksirat” s tem avtom.

A ima kdo kak nasvet???

Lep pozdrav

ona je poročena z doo?

no, tole mi je pa malce sumljivo.Da ni po enem tednu vse spremenila? To pomeni, da pri poslovnih odločitvah ravnata nepremišljeno, impulzivno in takim neradi posojajo.Kdorkoli.
Bolj mi diši po prozorni manipulaciji s katero želita indirektno priti do avta za taksi službo in logično, da lizing hiša ne da soglasja.

Pozdrav!

Imam eno vprašanje.
V avtohiši sem naročila novi avto,ki sem dala staro za novo.Vzela sem leasing in vse dokumente uredila tako kot je potrebno.Pogodbo sem podpisala 30.3. 2011.
Avto naj bi dobila čez 14dni.Danes je 18.4.2011 avta pa še vedno ni,čeprav sem plačala prvi obrok leasiga.
Po večkratnih klicih v avtohišo,z moje strani so končno povedali da se je zakompliciralo na carini,ker baje niso ocarinili pravega avta.
In sedaj naj spet čakam ne vem koliko dolgo.Po vsem tem vse najslabše moje mnenje glede avtohiše.Za avto me je pa tudi že skoraj vse minilo in bi najrajši vse skupaj preklicala.
Mi lahko svetujete kaj naj storim in kako gre vse to glede leasinga,če vse skupaj prekinem.
Že vnaprej hvala za odgovore.
lp

New Report

Close