Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje za mon elektrik stroko

Vprašanje za mon elektrik stroko

Jutro.

Letos je na monu pomanjkanje tem o varčnih radiatorjih pa o toplotnih črpalkah. Pa bom posebej vprašal.

Spomnim se , da je mon stroka lani pisala, da če ni zunaj vsaj -5, da klima ne deluje varčno in je ni smiselno uporabljat za ogrevanje. Da bolj kot je mrzlo manj porabi.

Je že dovolj mrzlo, da je postalo smiselno?☝️😁

Ker men to nekaj ne špila. Ta mesec večkrat laufam klimo skoraj po cel dan. Pa potem pošteno segrejem z drvmi in zatem spet klimo. Ne porabi ne vem kaj. Bi mi zdaj, ko je -6 morala začet vračat elektriko v omrežje? Ker se mi zdi, da nocoj ponoči ko je bolj mraz pa več porablja. Torej je klima fuč?

To kar si napisal velja samo če imaš Micka klimo, pri vseh drugih pa to ne velja povsem, enako kot če imaš Volvota z D5 motorjem , ta je tako varčen da lavfa na hlape pred tabo vozečih, vsake toliko pa moraš odliti nafto iz rezervoarja ker jo je tam vedno več.

Jutro modri🤗 sankat se bo treba..

Poveži klimo s kaminom, pa ti vrže na kubik drv jurja kilovatov viška. Zapakiraš v vrečke in hajd na tržnico prodajat bioštrom. Non biznis meseca 😉

moja klima slabo greje pr +10 do 15 stopinjah, se dosti ugaša vmes. Ko gre pod +10, spet dela dobro, ideal naj bi bil verjetno +7 zuni, pri tem so podani fabriški podatki o izkoristku.

Včasih tudi slabo dela pri okol 0 stopinjah, ampak to je zaradi vlage, ne zaradi temperature

Tako da mogoče ljudje to opažajo, ker pri -5 ali manj je malokrat visoka vlaga. Pri meni se skoraj nkoli ne rabi odmrznit, ko je temperatura pod -5. Ko je okol nule, pa dostikrat

Počakam še kaj odgovorov. Ne bi omenjala, pa glih ne vem, zakaj imajo tam razstavljen (na razstavi) avto, ker slana ni glih dobra za mašine. A je to pol kej druzga kako se s socialnimi transferji važijo? Na kolo zdej itak ne bi šli, bo janr nato spomladi ☺️☺️☺️. Ampak tisti avto s skano bsak dan. Mogoče trpežnost trenirajo. 😂 Naj vam bo toplo in ne predrago. 🤗

Šparaj pa se z dvem kovtri pokrij. Tud ne zastopim, zakaj je ponoč treba gajcat. Čez dan pa mal migaš in po potrebi daš še jopico gor in gre. To je ekonomično za zdajšne čase.

Odgovor na objavo uporabnika
takle, 23.11.2024 ob 09:38

Šparaj pa se z dvem kovtri pokrij. Tud ne zastopim, zakaj je ponoč treba gajcat. Čez dan pa mal migaš in po potrebi daš še jopico gor in gre. To je ekonomično za zdajšne čase.

To bom pol, ko bo nuklearna zima, za katero navijajo nekateri na monu. Zaenkrat sem le preklopil na varčevalni program.☝ Sam po moje je klima fuč, koliko vidim. Se pri grafu lepo vidijo stolpci, da bolj kot je mrzlo, več porabi. Namesto, da bi bilo obratno. Ker so me lani učil na monu tako, veš?

November elektrika

crazyfrog, 23.11.2024 ob 07:08

Jutro modri🤗 sankat se bo treba..

Zaenkrat se nimam kje sankat, lahko le nasankam.😁

modrivrag, 23.11.2024 ob 12:06

Zaenkrat se nimam kje sankat, lahko le nasankam.😁

Haha..

Mi smo pa šli mal višje in je prav super. Tut js sm se peljala. Zdaj so me pa kuhat poslali. Oni pa še uživajo🥰

crazyfrog, 23.11.2024 ob 12:12

Haha..

Mi smo pa šli mal višje in je prav super. Tut js sm se peljala. Zdaj so me pa kuhat poslali. Oni pa še uživajo🥰

Saj, če pogledam po okoliških hribih je tud belo. Pa še sončno je.

Klinc, grem zdaj zakurit. V dnevni imam 23, v kuhinji pa kaže 12 stopinj. Mi bo makaronflajš zmrznil, namesto da bi se skuhal.☝️😁

modrivrag, 23.11.2024 ob 12:23

Saj, če pogledam po okoliških hribih je tud belo. Pa še sončno je.

Klinc, grem zdaj zakurit. V dnevni imam 23, v kuhinji pa kaže 12 stopinj. Mi bo makaronflajš zmrznil, namesto da bi se skuhal.☝️😁

Haha😁

Js sm pa ugasnala kamin, čez panoramsko okno tk sonce sveti, da greje😄

Jp, pol urce počakam pa bo čisto druga toplotna pesmica. Gori na polno v peči.

Mah, jaz nisem tako komot kot kot ti žvauca. Sem skromen in trdoživ kot rus.☝️😁

modrivrag, 23.11.2024 ob 12:45

Jp, pol urce počakam pa bo čisto druga toplotna pesmica. Gori na polno v peči.

Mah, jaz nisem tako komot kot kot ti žvauca. Sem skromen in trdoživ kot rus.☝️😁

Jah.. še to kr maš ti bom pobrala.. tk pravi mon stroka. Pazi se ..https://www.youtube.com/watch?v=p-CnWC5N_SM.. 🙂 🙂 🙂

crazyfrog, 23.11.2024 ob 13:09

Jah.. še to kr maš ti bom pobrala.. tk pravi mon stroka. Pazi se ..https://www.youtube.com/watch?v=p-CnWC5N_SM.. 🙂 🙂 🙂

Ojoj glasbo pa imaš.😁 Glih za kakega julčo cesarjevo na ketno pa gajžlat in potem v kletko zapret.☝️😂

modrivrag, 23.11.2024 ob 13:24

Ojoj glasbo pa imaš.😁 Glih za kakega julčo cesarjevo na ketno pa gajžlat in potem v kletko zapret.☝️😂

Jaoooo🤣🤣🤣

New Report

Close