Vprasanje za moske..
Pa kaj je s teboj? Otrok pri štirih letih spozna, da mu drgnjenje tam spodaj ugaja, fantek in punčka. Ali se tud takrat že pretvarjajo? :)))
Vidim, da si zelo zaćel operirati z izrazom alfa moški. .-))
Ampak kot vidim, si ti kot alfa moškega predstavljaš sliko petelina med kurami ali pa harem od šejka. 🙂
Napačna slika alfa moškega. Delno imaš prav, da alfa moški ne prenaša določenih stvari. Vendar če že govoriš o alfah potem je pred tem še veliko več. Veliko več, zakaj recimo takšnim moškim ni treba razmišljati o potrebi, da se gonijo okoli kot bicikl. Takšni tipi so že tri korake pred dogajanjem…zato v nekatere situacije sploh ne pridejo.
Začne se s spoštovanjem svoje izbranke… ali preprosto povedano to pomeni, da jo dokler je njegova izbranka, če ji je nekaj obljubil tega ne bo prekršil. (ne mešaj to s copatarstvom) Kajti nikoli je ne bo prizadel, kar je povezano z njegovo empatijo. On jo je izbral, on jo bo vodil, on živi z njo… Ji bo pa povedal svoje, ko si bo to zaslužila brez pardona.
Svojo bo tko nabrisal, da ji tudi na pamet ne bo prišlo, da bi jo bolela glava. Vedno bo bejba za akcijo, ker ve, kaj lahko pričakuje, ko si jo on vzame.
Predvsem pa za svoje napake nikoli.. ampak res nikoli ne bo okrivil nje ali za svoja dejanja iskal opravičila v njenih dejanjih. Ker je dedc, bo pač za svoje dejanje prevzel odgovornost brez iskanja teh ali onih izgovorov.
Pa še nekaj; takšen dedc se ne bo nikoli skurbal… prej bo naredil brezkompromisni konec s svojo trenutno izbranko. KER ON JE TISTI, KI VODI IGRO. Brezkompromisno, brez izgovorov, vendar z empatijo.[/quote]
Nima smisla razlagat, ker tile “novodobni dečki” ne gojijo nekih čustev do (potencialne) partnerice, ker čustev preprosto ne premorejo (kolikor jih imajo jih nevede izživijo na družinskih članih), zato vezo z nasprotnim spolom zreduciralo na nekaj “tehničnih” in nekaj “ekonomskih” aspektov.
Jaz operiram z izrazom le v omejenem kontekstu torej glede ”new monogamy” fore, in tukaj trdim tole še naprej, ne prepriča me, da bi ”dominanten” karakter moškega zmogel dolgoročno in zavestno ter odkrito živeti ob ženski katero bi penetriral še kak drug ”petelin”
Samo tale psihološki vidik je v debati zdaj relevanten, torej ali bi nek dominanten alfa moški lahko to prenašal, jaz pravim da ne, in vsakdo ki bi to lahko (izvzemši morda res par ekstremni primerov, ampak že tam verjamem, da je posredi delno kastriranje ”alfe” najsi bo preko premožne ženske ali preko česarkoli drugega)
Jap, poznam veliko tipov tudi med dokaj bližnjimi prijatelji ki bi sebe opisali v moški družbi skoraj tako, kot so ”alfe” ali pa moški ki vodi zvezo, problem je v začetku, v boldanem, Namreč večina tipov nekaj obljubi (kar je mimogrede čist ”naključno” ženskam všeč (monogamija pa to)) ne zato ker so alfa in tako hočejo, ampak ker jih pač vodi pussy juice……. Seveda se v družbi in navzven vsi, ali pa velika večina pretvarja da so kao pač se sami tako odločili, kar je seveda velika samoprevara za boljši občutek. Je pa zanimiva tvoja predpostava o ”alfa” tipih, ker ne zmoreš predpostavit in vzeti v okvir dejstva da ima alfa tip visok libido, in v primatu moške narave (kar alfa je ker ga močno vodijo nagoni in ker je samovoljen in ne podrejen bo naredil kar hoče) je poligamija, torej luštanje tudi drugih žensk, ne samo ene in iste luknje (pa tudi če da vse 3 za uporabo nema veze ista oseba je) In to Hollywoodsko mešanje ”alfe” kot nekega mešančka med primatom moškega nagona in naravne nadrejenosti ter osvajalca ženskih src, z nekim žensko popačenim miselnim nazorom fiksacije samo na njo(ker kao on tako hoče), je popolnoma zgrešena, sproduciral jo je predvsem hollywood in ženska domišljija.
Pravi alfa moški (saj dejansko mi izbira alfa ni preveč posrečena, ampak zadane bistvo) ”nikoli” niti nič ne obljubi, sploh pa ne monogamije, pa ne zato ker je tehnično gledano ne bi zmogel, ampak ker tak moški ostane zvest predvsem samemu sebi in nadaljuje vse kar je počel preden je ujel žensko.
V tem današnjem svetu je alfa moški lahko samo par zadevic:
– Fake ”alfa” pa dejanski copatar (to so tisti ki v gostilni ob dveh pivih pametujejo kako bodo to pa ono, doma pa ”ja draga” pa ni več nič od tistega)
– Fake copatar in ostane ”alfa” (takim ženske potem rečejo assholes, jebači, frajerji, kreteni, ki so jo uporabli in zavrgli itd)
– Ali pa ima dejansko vse potrebno da ostane alfa ”večno” (Clooney, pa še on e je umiril v svojih poznih letih)
No za zadnjo alinejo 99% manjka predvsem denar, če eni še stas gobec šarm ipd. imajo, je pa med prvo in drugo alinejo, neka zelo zelo tanka črta kjer lahko alfa ohrani večino svoje moškosti in občutka nadrejenosti in ”pravega deca” in je hkrati v zvezi, ampak za to potrebuje, zelo inteligentna žensko, ki bo razumela, kaj moški hoče in ne bo poskušala z njim tekmovat v tem kdo je bolj ”alfa” niti ga ne bo poskušala spreminjat, ampak bo skozi ženske subtilne čare in razumevanje znala usmerit njegovo prvinskost sebi v prid, kdaj pa pač naredit kaj emancipiranim feministkam ni najbolj všeč in naj bo po njegovo naj vodi, naj bo moški.
Pa tu je še en taki mini catch, moj osebni pomislek, jaz menim, da ”pravi moški” primarni alfa samec, niti se ne more ”skurbat” ker po moških standardih in poligamni naravi besede ”skurbat” sploh ne more bit, ker je to naravno, to so pro ženski standardi po katerih se lahko ”skurbamo”
Pa še nekaj dobrih:
The tragedy of machismo is that a man is never quite man enough. ~Germaine Greer
Part of the reason that men seem so much less loving than women is that men’s behavior is measured with a feminine ruler. ~Francesca M. Cancian
Why do men chase women they have no intention of marrying? The same urge that makes dogs chase cars they have no intention of driving. ~Author Unknown
Women are the right age for just a few years; men, for most of their lives. ~Mignon McLaughlin, The Neurotic’s Notebook, 1960
Men are only as loyal as their options. ~Bill Maher
What is the difference between men and women? A woman wants one man to satisfy her every need, and a man wants every woman to satisfy his one need. ~Author Unknown
Pa dober Matkic, a res moreš napisat takšne letanije, da me mine, da ti kar koli odgovarjam.
Ma pyzda… raje vidim da me pošlješ v kurac, kot pa da me tko matraš. :-))
No ampak vseeno za lahko noč malce učnega materiala. :-))
[img]http://www.goasksuzie.com/wp-content/uploads/2011/06/alpha-vs-beta-male-info-graphic.jpg[/img]
Zanimivo debato imata. Kam pa potem spadajo moški, ki so, recimo, v zvezi 5, 6, 7 let, furajo fajn odnos, pa jim ženska ponudi možnost odprtega odnosa v primeru “dolgočasja” z ene ali druge strani, ker se ji zgolj seks ne zdi tako zelo pomembna stvar kot intima, oni pa to zavrnejo? S tem, da odprti odnos velja za oba.
Končno nekdo, ki mu je kristalno jasno.
Watamaro, hvala za ta kratek in jedrnat opis tapravega dedca.
Watamaro, hvala za ta kratek in jedrnat opis tapravega dedca.[/quote]
Cisto cool za tapravega MATURE dedca. S tem, da vas opomnim, da beseda mature v Anglescini pogosteje pomeni bolj “starejsi” kot sicer “direkten” slovenski prevod ‘zrel’. In da teh lastnosti skorajda ni za pricakovati pri moskih pod recimo 35-leti.
Potem pa se drugo. Moski, ki res vse to je, pa se zgleda okay, ni workaholic, itd, itd, itd, ker se marsikaj v praksi steje, in kolikor toliko zna z zenskami zaceti karkoli ze, si lahko privosci vse kaj drugega kot morje zensk, ki si domisljajo, da so njegova liga. Samo tolk. Ce smo ze iskreni. 😉
Grška abeceda je dolga… 🙂
Pogosteje? Mislim, da za ta primer lahko pomeni le eno in ne včasih eno, včasih pa drugo. A ne?
Včeraj sem nekje napisala isto (ne vem, ali v tej temi ali pri mončku) – vsej emancipaciji in uradni enakopravnosti navkljub takt v zvezi narekuje moški, ženska pa več ali manj sledi. Pustimo izjeme (copatarje, ki se pustijo tiranizirati zmajem, pijance in ostale propalice in tako naprej). Ampak ti si to res lepo opisal, vsa čast.
Ne predstavljam si in tudi ne poznam primera (če vzamem svoje prijateljice), da bi kateri uspelo “narediti” zakon, če je bil slab, oziroma ga pokvariti, če je dober. Govorimo seveda o moških.
Ne vem, zakaj se fantje tako otepate (govorim na splošno) tega vodenja (in nekaj podobnega velja tudi za seks). Jamrate, ker vam ženska ne umije stopal, ko pridete iz službe … ker ne lika, ne biksa tal in podobno. To NI to! Ni to biti glava družine, to pomeni biti tiran.
Brez skrbi lahko kupiš znamko, nalepiš na čelo… in pošlješ v kategorijo “maminih sinkotov” ali pa kategorijo “evnuhov”. Falit v nobenem primeru ne moreš veliko.
Njo pa (če še naprej vztraja z njim) z priporočeno pošto v kategorijo “kešpička” ali pa “razočarana gospodinja”.
DX zahvaljujem za šnelkurs angleškega jezika. Vendar bi pri besedi (mature – immature) vseeno ostal pri razlagi kakšnega angleškega slovarja.
Imaš pa seveda delno prav, saj sem MATORI (srb.-hrv). :-))
V google vpisite ‘[https://www.google.com/search?q=mature+woman+thesaurus&espv=2&biw=1593&bih=811&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMImpOvjaS3xwIVQwWOCh0EDAXw#tbm=isch&q=%22mature+men%22]mature men[/url]‘ pa vam bo morebiti bolj jasno o cem govorim. 🙂
Se pridruzujem,hvala.Zal jih je premalo 🙂
Alfa moški je nič drugega kot kreten, ki misli samo nase. Alfa moški so vsi na vrhu, tam v parlamentu sedijo, pa si filajo žepe na račun poštenih, delavnih ljudi. Poglejte Donald Trumpa za primer kako se obnaša. Še takrt, ko ve da je v zmoti, vstraja pri svojem mnenju, šteje samo njegova beseda, nikoli se za nič ne opraviči,…Seveda da bo gobčen, ukazovalen, ošaben, vse to so lastnosti, ki so mu omogočile, da je danes tam kjer je.
Včeraj sem nekje napisala isto (ne vem, ali v tej temi ali pri mončku) – vsej emancipaciji in uradni enakopravnosti navkljub takt v zvezi narekuje moški, ženska pa več ali manj sledi. Pustimo izjeme (copatarje, ki se pustijo tiranizirati zmajem, pijance in ostale propalice in tako naprej). Ampak ti si to res lepo opisal, vsa čast.
Ne predstavljam si in tudi ne poznam primera (če vzamem svoje prijateljice), da bi kateri uspelo “narediti” zakon, če je bil slab, oziroma ga pokvariti, če je dober. Govorimo seveda o moških.
Ne vem, zakaj se fantje tako otepate (govorim na splošno) tega vodenja (in nekaj podobnega velja tudi za seks). Jamrate, ker vam ženska ne umije stopal, ko pridete iz službe … ker ne lika, ne biksa tal in podobno. To NI to! Ni to biti glava družine, to pomeni biti tiran.[/quote]
Zato ker so mamini sinčki, nikoli odrasli, ker razmišljajo kot otroci in so kot taki nesposobni. Rak rana današnje družbe…
Ker ti drugače ne gre v glavo, da ALFA moški ne more bit gledan po ženskem merilu, ti pa počneš ravno to, ujel si se v isto identično past kot vsi copatarji.
Tvoja napaka je ker imaš ženski pogled na alfo, torej je kako ugajat ženski, to alfe ne zanima, vsaj ne izven seksualnega pomena, torej glede prilagajanja doma, pogovorov itd. To da ti trdiš da alfa ugaja ženski na ”vseh” nivojih, torej da se podredi in prilagaja je ravno nekaj kar ga naredi kontra alfi, alfa je lider, ne pa nekdo ki sklepa kompromise…. je dominanten, egocentričen, nadrejen itd itd.
Ti govoriš o Hollywoodski romantični komediji alfi, torej tistem ki ga sanjajo ženske po svoji podobi….
Zato pa ti ženske pri tem pritrjujejo, ker je naret taki ”alfa” po njihovi podobi in pričakovanjih. Večna napaka veliko razlagalcev, najhuje pa je, da se pusti tako zavest moški. Če še pri ženskah razumem, pa je samo fukfehtarstvo ali copatarstvo zmožno samo sebe tako fejst zavest, da dejansko verjameš, da pravi ”alfa” sklepa kompromise in se podreja, to sta 2 pomembni lastnosti nekoga ki NI ALFA…..
Ko ženske potrdijo definicijo alfe je to skoraj zagotovo pot v beto po moški definiciji, in tu je čar ko so ravno gospodične tukaj pomagale to debato razjasniti. Ti govoriš o Hollywoodski verziji kvazi alfe (ženske alfe po ženski podobi) jaz pa govorim o alfi od ”nekoč”……….
Da ti tako groteskno pretiravanje vrnem v enaki dikciji, ko ženske (najsi bo zaradi feminizma, industrijske revolucije ali česarkoli) začnejo nehat opravljat naloga, mora lider postat tiran 🙂 Ali pa tvega razpad sistema, in ravno zato ker moški niso postali tirani (preveč izgube testosterona in preveč vpliva države na represijo moških) je družba in odnosi na tako nizki točki kot je zdaj. Če bi ostalo v naravnih zakonih ne nasilno skozi državo bilo odvzeto pravilo močnejšega, bi še danes obstajal patriarhat, ker je to bolj naravno…..
Matkič, kdo določi alfa moškega? Ženske ali moški? :))
Ali z drugimi besedami, komu bi ti pravzaprav raje ugajal? 🙂
Seksualno ga določijo ženske (če jih zadovolji) na vse ostale načine pa le on sam 🙂
Spet, seksualno ženskam, na vse ostale načine pa sebi 🙂
Saj ti pravim, izda se od kod se črpajo ideje o alfi skozi potrjevanje žensk 🙂 Ženska bo umsko pritrjevala holivudski ”alfi” ampak vlažna postane pa ob drugi verziji ”alfe” to je bilo že pokazano skozi tisočero tem o prascih in podobnih 🙂
Seveda je katastrofalno ravno takrat, ko nekdo ki meni da je pravi alfa, ne zadovolji ženske, ampak jo res izkoristi, če bo ženska odšla od alfe zadovoljena, bo ga še vedno in dolgo sanjala, ali pa le imela prečudovite spomine na tistega drugačnega, in to dela alfo, ker jo bo osrečil spolno hkrati pa se ne bo pustil spravit v neko holivudsko žensko verzijo lajfa 🙂 Ampak saj pravim to lahko furajo redki 🙂 Niti ne pravim da jaz sem, sem pa zagotovo dosti bližje kot marsikdo tukaj.
Pogosteje? Mislim, da za ta primer lahko pomeni le eno in ne včasih eno, včasih pa drugo. A ne?[/quote]
Hja,mislim da ima tukaj DX kar prav.Jaz osebno si pod mature predstavljam starejso osebo.Ce recemo,da je nekdo zrel je to povezano z nekimi izkusnjami,ki so spet povezane s casom.Torej je nekako logicno,da si predstavljas kot zrelo osebo,nekoga ki je malo starejsi.
Forum je zaprt za komentiranje.