Vprašanje za nepremičninske posrednike
Lepo prosim za odgovor na moje vprašanje, ki se glasi, kakšna je praksa zaposlitve nepremičninskega posrednika? Govorila sem namreč z eno znanko, ki je pred kratkim pridobila licenco in je sedaj zaposlena v eni od nepremičninskih agencij. Stranke si mora poiskati sama, plačana je samo in izključno v primeru, če kaj proda. menda ji plačujejo samo prispevke, pa še to minimalne. Avto mora imeti svoj, telefon tudi.
Zanima me ali je to običjano, ker potem se sprašujem, zakaj hudiča bi nekdo delal pri nekom pod takimi pogoji? Si mislim, da se potem bolj splača odpreti svojo agencijo, gre vsaj ves zaslužek tebi. Mogoče si narobe predstavljam, ampak meni to izgleda tako, da lastnik agencije sedi na kavi, za njega delajo drugi in ko kaj prodajo, lastnik pobere 60% za nič dela, če pa nič ne prodajo, z njimi nima popolnoma nobenega stroška.
Upam, da se motim in bom vesela, če mi bo kdo pojasnil, kako je v resnici s tem?
najlepša hvala!
Tako je kot si opisala… To je trdo delo in NE, kot večina misli, lahko in na hitro pridobljen denar!
Ne, to ne pomeni, da je to delo garanje. Pomeni, da vas je za 2 milijona ljudi preveč. Če tega ne razumete ste pač na stopnji razvoja, kjer ekonomije ne razumete.
Forum je zaprt za komentiranje.