Vprašanje za nesojene "klasiciste"
Tud v redu. Zanimivo, kako se puliš za deset let, (jaz sem govorila o generaciji moje mame, kar je res več kot 30 let, priznam)…obenem te pa par tisoč let nič ne moti.
In o anketi tudi nisi nobene rekel? Da ne bo bo vse nerealna manipulacija…
[/quote]
Seveda, ampak tudi če je tvoja mama recimo okrog 60, je to zelo senzacionalističen pristop… pa četudi vzameva v olajševalno okoliščino dokaj znan pregovor
“Exaggeration is truth that has lost its temper”
Če pogledava samo seksualno svobodo, trdim da so ženske v teh krajev svobodne vsaj od konca svetovne vojne, torej od 40tih let, če ne kar od časa prve Kraljevine…
Ampak če pustiva tole ob strani je govora o daljni preteklosti brez veze… kot pravim, enako kot tabeli pa tardeči…. Zadnji relikt Stanovnik govori v mikrofon o narodnoosvobodilnem boju, še tistih par živečih ki so se borili za partijo v 2. svetovni vojni pa vprašanje če danes še pomnijo vse tiste pesmi ki so jih po gozdovih prepevali…
enako je z tem o čemer govoriš, tistih 5 ženičk(karikiram) ki so si jih “knapi” vzeli ko so prišli domov iz Velenjskega rudnika pa je tudi že v domu za upokojence… in je torej vse to namerno zamegljevanje trenutnih razmer z poudarjanjem “men guilt” enako kot so v 60tih z “white men guilt” zaradi kolonizacije Afrike uničili cvetočo Rodezijo in Iana Smitha ki je vedel kaj bo sledilo…
Uničevanje sedanjosti da se zbalansira z napakami preteklosti je neumnost ki ji ni para v zgodovini človeštva, kajti takšno balansiranje prinese efekt vedno večjega guncanja, in tako vedno močnejšega odziva, ko nova generacija plačuje grehe mlajše, kot da ni dovolj roparski Bismarckov sistem, dodajmo še “men guilt”
[/quote]
Ok. Zaradi mene.
Če je pa tako, res ne vidim, zakaj se ženske tako zalo otepajo podrejenosti moškim?
Saj so po tvojem lahko o vsem svobodno odločale.
Seveda, ampak tudi če je tvoja mama recimo okrog 60, je to zelo senzacionalističen pristop… pa četudi vzameva v olajševalno okoliščino dokaj znan pregovor
“Exaggeration is truth that has lost its temper”
Če pogledava samo seksualno svobodo, trdim da so ženske v teh krajev svobodne vsaj od konca svetovne vojne, torej od 40tih let, če ne kar od časa prve Kraljevine…
Ampak če pustiva tole ob strani je govora o daljni preteklosti brez veze… kot pravim, enako kot tabeli pa tardeči…. Zadnji relikt Stanovnik govori v mikrofon o narodnoosvobodilnem boju, še tistih par živečih ki so se borili za partijo v 2. svetovni vojni pa vprašanje če danes še pomnijo vse tiste pesmi ki so jih po gozdovih prepevali…
enako je z tem o čemer govoriš, tistih 5 ženičk(karikiram) ki so si jih “knapi” vzeli ko so prišli domov iz Velenjskega rudnika pa je tudi že v domu za upokojence… in je torej vse to namerno zamegljevanje trenutnih razmer z poudarjanjem “men guilt” enako kot so v 60tih z “white men guilt” zaradi kolonizacije Afrike uničili cvetočo Rodezijo in Iana Smitha ki je vedel kaj bo sledilo…
Uničevanje sedanjosti da se zbalansira z napakami preteklosti je neumnost ki ji ni para v zgodovini človeštva, kajti takšno balansiranje prinese efekt vedno večjega guncanja, in tako vedno močnejšega odziva, ko nova generacija plačuje grehe mlajše, kot da ni dovolj roparski Bismarckov sistem, dodajmo še “men guilt”
[/quote]
Ok. Zaradi mene.
Če je pa tako, res ne vidim, zakaj se ženske tako zalo otepajo podrejenosti moškim?
[/quote]
Saj zanimivo je da se zelo hitro zelo rade podredijo nazaj, samo da je slaven ali pa ekstra bogat (poglejmo samo Berlusconija, katera 25 letnica bi ga imela če bi imel 0€!!!!)
To otepanje je bolj plod nenehne propagande od wage gapa do ostalega ki prepričuje ženske da so zatirane in diskriminirane… pa niti ne bi upal trdit da niso, če gledamo globalno, ampak da pa to upajo izjavit sredi Anglije, v Nemčiji ali v Sloveniji je pa pač ironija…
Kot pravim, social engineering, želja je uničit duh belega moškega, ki je, dokazljivo, edini ponesel civilizacijo na vrhunec moči človeštva, na luno, skozi izume… Začelo se je z Rodezijo v 60tih, preberi si malo o tem, tega ne učijo v zgodovinskih knjigah, gre se za “white guilt” feminizem je le en aspekt, krivda kolonializma se še danes uporablja kot vzrok zakaj lahko črnes diskriminira belca oz. zakaj to ni napadeno enako močno kot ko belec diskriminira…… kje se bo končalo? Jaz predvidevam da z koncem bele rase.
Ok. Zaradi mene.
[/quote]
Saj zanimivo je da se zelo hitro zelo rade podredijo nazaj, samo da je slaven ali pa ekstra bogat (poglejmo samo Berlusconija, katera 25 letnica bi ga imela če bi imel 0€!!!!)
To otepanje je bolj plod nenehne propagande od wage gapa do ostalega ki prepričuje ženske da so zatirane in diskriminirane… pa niti ne bi upal trdit da niso, če gledamo globalno, ampak da pa to upajo izjavit sredi Anglije, v Nemčiji ali v Sloveniji je pa pač ironija…
Kot pravim, social engineering, želja je uničit duh belega moškega, ki je, dokazljivo, edini ponesel civilizacijo na vrhunec moči človeštva, na luno, skozi izume… Začelo se je z Rodezijo v 60tih, preberi si malo o tem, tega ne učijo v zgodovinskih knjigah, gre se za “white guilt” feminizem je le en aspekt, krivda kolonializma se še danes uporablja kot vzrok zakaj lahko črnes diskriminira belca oz. zakaj to ni napadeno enako močno kot ko belec diskriminira…… kje se bo končalo? Jaz predvidevam da z koncem bele rase.
https://www.youtube.com/watch?v=bqYpxXQYYT4
[/quote]
Ok, dej mi ti na svojem primeru povej, v čem si diskriminiran od žensk. Pa konkretno, ne floskul.
(po mojem mnenju sta “white guilt” in “men guilt” čisto upravičena, dokler ne omogočata enakih dejanj druge strani , kot ju izraza označujeta – se pravi recimo v primeru “men-guilt” zasužnjenje moških s strani žensk za kakšnih par taužent let)
Matkič, a tisto, kar drugi o tebi govorijo, je resnica?
[/quote]
Kaj pa je to resnica? Nekaj kar čutiš ali nekaj, kar stoji na dejstvih, oz. lahko ugotovimo na osnovi dejstev?
[/quote]
Večno vprašanje tole glede resnice. Kaj pa so dejstva in kdaj lahko rečeš, da imaš dovolj informacij, da nekaj proglasiš za dejstvo? 🙂
Ne vem, če se kaj zelo podredijo. Kolk pa misliš, da se on ukvarja s svojo žensko? No, po mojem se ne kaj veliko, da bi imela nek strašen občutek podrejenosti. Vseeno pa, še vedno mislim, da pritegne le določen tip žensk. Ne moreš zdaj rečt, da kar večina žensk hrepeni po njem oziroma po podrejenosti pod njim.
Never ever shall Zimbabwe be a colony, again!
:)))))))))
..če prarafraziram:
Never ever shall a woman be oppressed , again!
Ko zagrizene novodobne feministke nabijajo o tem kako boge so bile zenske pred 1000 leti…
Ena sama propaganda vas je, feministke! Zgodovina clovestva je en dolgi niz taksnih in drugacnih vojn. In do pred kratkim so v teh vojnah po vecini umirali predvsem moski. Kapis?? Ne zenske. Boge revice, a ne? Zablojene feministke pa nabijajo o grozi sirjenja nog. Ne me basat, no. Komu lazete, no, komu?
Zaradi vsega vojskovanja je bila populacija zensk vecji del zgodovine visja od populacije moskih. Kot fizicno sibkejse pa so za golo prezivetje potrebovale zascito in provajderja. Glavno kar so moskemu imele v zameno za ponuditi pa je bil seks!
Moderno feministke pa seveda cisto po zensko ignorirajo kar jim ne pase, da so bili moski tisti, ki so skozi vojskovanje vecinsko umirali. Nabijale pa bi nam krivdo za to, ker so revice taistim moskim “morale” razsiriti noge. Svasta… Eni drugi casi so bili. Z drugimi pravili.
Kaj potem ce so umirali vecinoma moski. Saj so vojne tudi sami zakuhali. Poleg tega pa, kaj je lazje, umreti ali ziveti in izgubiti moza? Metek v glavo ne boli. Tu se spet kaze neko tvoje poudarjanje moskega trpljenja, medtem ko bi naj zenskam bilo lepo. In ti mislis, da gledas navstvari realno?
Zaradi tagih izpadov se s tabo nimam kaj pogavarjati. Si degenerirani white knight mangine exteaordinair. Ene same neumnosti si napisal. Pac, zenski apologist. Zato dialog s tabo ni mogoc.
Zaradi tagih izpadov se s tabo nimam kaj pogavarjati. Si degenerirani white knight mangine exteaordinair. Ene same neumnosti si napisal. Pac, zenski apologist. Zato dialog s tabo ni mogoc.
[/quote]
Pozabil sem še dodati, kako si lahko pozabil na vse ženske, ki so bile v vojni posiljene. In ti delaš žrtve iz moških. Si ti pri zdravi pameti?
In kolko metkov v glavo si dobil, da lahko pametuješ o tem? 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=bqYpxXQYYT4
[/quote]
Ok, dej mi ti na svojem primeru povej, v čem si diskriminiran od žensk. Pa konkretno, ne floskul.
(po mojem mnenju sta “white guilt” in “men guilt” čisto upravičena, dokler ne omogočata enakih dejanj druge strani , kot ju izraza označujeta – se pravi recimo v primeru “men-guilt” zasužnjenje moških s strani žensk za kakšnih par taužent let)
[/quote]
In mi poveš na katerem konkretnem primeru si diskriminirana ti? Tole konkratno primerjanje je brezveze, ker jaz niti ne pustim da bi bil diskriminiram, ker ubiram pot daleč od diskriminiranosti moških… ampak če želiš pomislit kako vse so tipi diskriminirani, potem pošlji kakšno verzijo Kličkota na policijsko prijavit da ga pretepa ženska in potem skozi skrite kamere poslušaj reakcijo policije pa še potem ko bo odšel… usput pokaži sliko 50 kilske šmrklje 🙂 Vsi se bodo smejali, potem pojdi še ti prijavit da te on tepe 🙂
Da niti ne začnemo o ŽENSKIH kvotah… kar je čista osnova diskriminacije, kjer bo dobla prostor ženska samo zaradi spola, namesto bolj kvalificiran moški…
Tisti drugi odstavek pa je ravno to kar govorim, tako mišljenje prinaša efekt gugalnice ki jo vedno bolj potiskaš… če hočemo bit enakopravni bodimo, naj bo, ampak it v kontra diskriminacijo in to celo javno oznanjat ali uzakonit, ker so bile danes mrtve generacije takšne in takšne, pa prinaša efekt ki bo naredil moške enake ali hujše v prihodnosti kot so bile feministke…
[/quote]
To pa vprasaj Dxa, on je zacel pametovati z vojnami. :p
[/quote]
[/quote]
Da sploh en govorimo o tem, kdo je te vojne začel, kdo je v teh vojnah profitiral, kdo ima to hebeno bojevitost v DNA….kdo jih še vedno začenja …
Mensezdi da če vzameš orožje in greš pobijat, obstaja čist realna šansa, da boš ti tud ubit….in pol so ti jasno ženske krive….kere iz riti potegnjene nebuloze
[/quote]
In mi poveš na katerem konkretnem primeru si diskriminirana ti? Tole konkratno primerjanje je brezveze, ker jaz niti ne pustim da bi bil diskriminiram, ker ubiram pot daleč od diskriminiranosti moških… ampak če želiš pomislit kako vse so tipi diskriminirani, potem pošlji kakšno verzijo Kličkota na policijsko prijavit da ga pretepa ženska in potem skozi skrite kamere poslušaj reakcijo policije pa še potem ko bo odšel… usput pokaži sliko 50 kilske šmrklje 🙂 Vsi se bodo smejali, potem pojdi še ti prijavit da te on tepe 🙂
Da niti ne začnemo o ŽENSKIH kvotah… kar je čista osnova diskriminacije, kjer bo dobla prostor ženska samo zaradi spola, namesto bolj kvalificiran moški…
Tisti drugi odstavek pa je ravno to kar govorim, tako mišljenje prinaša efekt gugalnice ki jo vedno bolj potiskaš… če hočemo bit enakopravni bodimo, naj bo, ampak it v kontra diskriminacijo in to celo javno oznanjat ali uzakonit, ker so bile danes mrtve generacije takšne in takšne, pa prinaša efekt ki bo naredil moške enake ali hujše v prihodnosti kot so bile feministke…
[/quote]
Itak, da je vse konkretno brez veze, ker pol ti zmanjka materiala za jamrat…
[/quote]
Da sploh en govorimo o tem, kdo je te vojne začel, kdo je v teh vojnah profitiral, kdo ima to hebeno bojevitost v DNA….kdo jih še vedno začenja …
Mensezdi da če vzameš orožje in greš pobijat, obstaja čist realna šansa, da boš ti tud ubit….in pol so ti jasno ženske krive….kere iz riti potegnjene nebuloze
[/quote] No, tudi ženske niso pri vsem tem tako nedolžne, kajti marsikatera vojna se je začela prav zaradi žensk oz. bolj natančno tistega, kar imajo ženske med nogami. Trojanska vojna npr. seje začela zaradi ugrabitve lepe Helene…
[/quote]
[/quote]
In kolkokrat si bila ti konkretno diskriminirana? Tako z dokazi recimo, pa da vidimo to kako ste ženske na bogem…. in koliko nižjo plačo imaš od moškega sodelavca na istem delovnem mestu z enakimi izkušnjami z enakim IQjem in enako sposobnostjo pogajanja?
itd. itd itd
[/quote]
In kolkokrat si bila ti konkretno diskriminirana? Tako z dokazi recimo, pa da vidimo to kako ste ženske na bogem…. in koliko nižjo plačo imaš od moškega sodelavca na istem delovnem mestu z enakimi izkušnjami z enakim IQjem in enako sposobnostjo pogajanja?
itd. itd itd
[/quote]
In kdaj si mene slišal jamrat, da sem diskriminirana?
To jokcate sam tlele tisti, ki ne dobite vsakič, ko se vam dvigne….
Šoski sitem, ko je bil še rezerviran za moške, je bil do pike tak, kot ga opisuješ. Piflanje na pamet, brez zrna prakse, itd. Trditi, da je sistem tak, ker so ga prilagodili ženskam, je smešno. Malo peče, a ne, da so v ISTEM sistemu ženske uspešnejše, ko se je stoletja trdilo, da ženske niso za študij?
Enako je vpis na VSE smeri pri nas popolnoma prostovoljen in nikjer ni omejen glede na spol. Torej ? Če je na družboslovju in v javni upravi tako zelo fajn, zakaj moški ne derejo tja? Jim kdo brani?
Žal še vedno ne vidim prefrigane zarote žensk, ki naj bi od vrtca naprej poskušala onemogočiti moške.
Aja CSD…moja bivša sodelavka je v eni majčki, v enih hlačah in v enih natikačih ušla pred nasilnim možem, ki je medtem doma na 2×2 cm velike koške nacefral vse obleke od nje in od otrok, vse njene dokumente, spričevala, diplome, vse fotografije, vse igrače….saj si predstavljaš, ne?
No, na CSD so ji (po pogovoru z možem) svetovali, naj še enkrat poskusi z njim, ker deluje “zelo uravnoteženo in resno” in si zelo želi obdržati družino…
Mah — tele ločitvene zgodbe so grenke. na obeh straneh. Ni pa za posploševati, enkrat nadrajsa ena stran, drugič druga. Včasih , sicer redko, pa nobena.
[/quote]
Glede tvoje kolegice in CSD… tip je pač psihopat in je ljudi na CSD uspešno zmanipuliral. A boš zdaj rekla, da so vsi taki, ali kaj? Tip je pač izjema, ne pravilo, mi pa da ob tem misliti podatek, da so na CSD v večini ženske 😛
Sistem, politični, sodni in šolski so evolvirali do tega stanja. Včasih je bilo pač drugače in ženske so morale biti neizobražene, kar pa po moje ni vredu, včasih ni bilo vseeno kdo je razdrl zakon (kar je po moje dobro) in včasih ni bilo kontracepcijske tabletke in se je zato ženski del populacije moral obnašati odgovorneje (kar je po moje zelo dobro).
Glede družboslovnih faksov si pa falila point: V gospodarstvu družboslovcev skorajda ne rabijo, v državnih institucijah pa je tudi omejeno mnogo delovnih mest zanje pa večina žensk rine prav tja, potem se pa sprašujejo kako, da ne dobijo dela. Družboslovje je močno precenjeno!
Zdaj pa premisli, zakaj moški ne derejo na družboslovne fakse. 😉
[/quote]
Ne vem, če je ta tip ravno izjema, poznam osebno tri primere, kjer so “podlegle” CSD ženskice tipu, eden je bil nekje v rangu tega zgoraj opisanega, s tem da je prijateljici grozil javno, da jo bo ubil..v detajle se mi zdi, da ni primerno pisat, bi ti pa lahko napisala roman njene kalvarije pri ločitvi. Osebno; bila sem zgrožena nad njihovim delom; nestrokovno in neprofesionalno do amena. Ne pravim, da so vse babe na vseh CSDjih takšne, ampak, če je ne bi osebno dobro poznala še iz šolskih klopi, ji ne bi verjela (tudi njenega bivšega sem na videz poznala in je bil vse prej kot to. Odličen manipulator žal.
In če ti podobne zgodbe potem kasneje pove pravna oseba, ki je službeno v interakciji s CSDji, ne vem, če so ti primeri ravno izjeme…?..
Zato pa vedno pravim, ženske nikoli ne bomo vladale, ker smo si največje sovražnice kar same. Pro-ženska družba, zgolj na videzno.
[/quote] No, tudi ženske niso pri vsem tem tako nedolžne, kajti marsikatera vojna se je začela prav zaradi žensk oz. bolj natančno tistega, kar imajo ženske med nogami. Trojanska vojna npr. seje začela zaradi ugrabitve lepe Helene…
[/quote]
Lol…kere buče :-))))
Prvič je Trojanska vojna PESNITEV in ne resnična vojna…
Drugič je po tvojem bla Helena kriva, da so se dedci tepli za njo, kot psi za kost?
Enkrat je Helena, drugič je kup kamenja, tretjič je zlato…dedci so vedno našli uržah za se pobijat.
Če ga pa slučajno ni bilo, so si ga pa izmislili (verske vojne).
Ne lupčki, vaše norosti in gona za bojevanjem pa res ne morte naprtiti ženskam….
Ne vem no, a se delaš naivnega?
Seksale so s premislekom? A res? DRAGI MOJ , seksale so takrat, ko je moški to hotel. Kot je to še danes povsod, kjer so ostala stara razmerja med spoloma. Niso in nimajo pravice reči ne. Prvič slišiš al kaj?
Poznava pač ful drugačne ljudi, očitno se pozna tisti rek, da vidiš, kar hočeš videti. Jaz poznam kup žensk, ki so ob ločitvi potegnile kratko. Tako materialno, kot drugače. Torej sklepaš tako, kot ti narekuje tvoja izkušnja, kar razumem.
[/quote]
Eh… če so potegnile ta kratko, ne vem… Jaz poznam nekaj primerov, res pa je, da študije na to temo nisem delal.
Glede seksa pa… Ti govoriš o nekih srednjeveških prijemih, ki so še vedno prisotni v družbah, s svojimi srednjeveškimi pravili… Ozri se naokoli in premisli, katera ženska je danes ali pa 70 let nazaj morala seksati z nekom, ker ji je tako zakon veleval. Če je že bila prisiljena, je bila pač žrtev kriminalnega dejanja in za to je treba ukrepat. Res pa je, da je dostikrat strah pred nasilnežem v družini prevelik in si tega ne upajo prijaviti, ampak takih primerov ni veliko (relativno gledano na število družin) in družba bo žrtev zaščitila.
…izgleda, da je tvoj militanten odziv na tovrstne reči upravičen, ker si morda imela sama tako izkušnjo, zagotovo pa so jo imele ženske, ki jih poznaš. Če želiš iz tega ven, je pač treba pogledat naokoli in preveriti tudi statistiko…
Jaz imam znanko, ki jo je mož pretepal, no… jo še vedno občasno. Nekajkrat se je zatekla k nam in to sem prijavil na policijo. Sama se ni upala. Rezime: Ne govorimo več, stike je prekinila ona, ker je prišla do spoznanja, da ji je ljubše, če je tepena, a preskrbljena, kot da razdre družino in moža spravi za zapahe.
[/quote]
Preberi si knjigo Milene Miklavčič
https://www.dnevnik.si/1042731276
ali pa pejt na eno od njenih predavanj. Nič srednjeveškega ni tam, ampak kar lepo 20.stoletje do 60tih let.
No, tudi ženske niso pri vsem tem tako nedolžne, kajti marsikatera vojna se je začela prav zaradi žensk oz. bolj natančno tistega, kar imajo ženske med nogami. Trojanska vojna npr. seje začela zaradi ugrabitve lepe Helene…
[/quote]
Drugič je po tvojem bla Helena kriva, da so se dedci tepli za njo, kot psi za kost?
Enkrat je Helena, drugič je kup kamenja, tretjič je zlato…dedci so vedno našli uržah za se pobijat.
Ne lupčki, vaše norosti in gona za bojevanjem pa res ne morte naprtiti ženskam….
[/quote]No ja. Trojanska vojna ni bila ravno resnična vojna. Imamo pa kar nekaj vojn, ki so jih zakuhale ženske, npr. falklandsko vojno ne bom rekel, da je zakuhala Thatcherica, a je pa poslala svoje vojake umirat za malce kamenja ( Falklandski otoki nimajo ravno nekih naravnih bogastev; da bi se zanje splačalo umirat). Še ena njena ne tako davna prednica kraljica Viktorija je kolonizirala Afriko in Avstralijo in dala pobiti in zasužnjiti veliko tamkajšnjh domorodcev. Ne vem kako bi bilo, če bi v ZDA zmagala Clintonca, verjetno bi že kaj pokalo na ruski meji… Pa tudi Mayeva in Merkelca nista prav nedolžni, ne v deviškem smislu ampak v smislu, da ne bosta zakuhali kake pizdarije v Evropi…
[/quote]No ja. Trojanska vojna ni bila ravno resnična vojna. Imamo pa kar nekaj vojn, ki so jih zakuhale ženske, npr. falklandsko vojno ne bom rekel, da je zakuhala Thatcherica, a je pa poslala svoje vojake umirat za malce kamenja ( Falklandski otoki nimajo ravno nekih naravnih bogastev; da bi se zanje splačalo umirat). Še ena njena ne tako davna prednica kraljica Viktorija je kolonizirala Afriko in Avstralijo in dala pobiti in zasužnjiti veliko tamkajšnjh domorodcev. Ne vem kako bi bilo, če bi v ZDA zmagala Clintonca, verjetno bi že kaj pokalo na ruski meji… Pa tudi Mayeva in Merkelca nista prav nedolžni, ne v deviškem smislu ampak v smislu, da ne bosta zakuhali kake pizdarije v Evropi…
[/quote]
Ne ti meni “bi lahko” pa “če bi”. Za dokazati, da so vojne stvar žensk, da jih zahuhajo ženske, da zaslužijo z njimi ženske, da so ženske tako bojevite, da se za vsak prdec stepejo, se boš moral pa malo bolj potruditi.
Če je pa kaj od pradavnine do danes stvar moških, so pa to ravno vojne. Edino vlogo, ki so jo ženske igrale v njih so bile vloga plena, žrtev in občasne zabave na fronti.
Zdaj bomo še slišali, da se na veselicah, tekmah in v gostilnah tradicionalno tepejo ženske, da so orožja razvile ženske, da so si religije (neskončen vir vojn) izmislile ženske….moški revčki samo obupano capljajo za njimi, kaj jim pa drugega preostane pri tako bojevitih ženskah…
[/quote]
Ugrabile so jo pa zenske predvidevam?
Forum je zaprt za komentiranje.