Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje za očalarje – podaljšanje vozniške

Vprašanje za očalarje – podaljšanje vozniške

A ko greš na medicino dela za podaljšanje zaradi očal naredijo in pokasirajo cel pregled ali samo pregled vida?

Pazi mona. Če greš na pregled k nekemu koprskemu šintarju in si najstnica, ali v dvajsetih, ti bo naredil še ginekološki pregled, kar po domače, s prstom. Saj ženske menda potrebujete prezračene lulike za varno vožnjo, mar ne?

Spet zaničevalka vsega. Očalar? Pizda bi te po gobcu vsekal

Odgovor na objavo uporabnika
Pedo, 03.11.2024 ob 12:00

Pazi mona. Če greš na pregled k nekemu koprskemu šintarju in si najstnica, ali v dvajsetih, ti bo naredil še ginekološki pregled, kar po domače, s prstom. Saj ženske menda potrebujete prezračene lulike za varno vožnjo, mar ne?

Ni res.

To kasiranje extra denarja za oči in vozniško ima le Slovenija.

Zunaj je to stvar osebnega dr.

Jaz moram vedno cel pregled dat skoz, kot da sem prvič.

Ne plačaš polne cene pregleda in ni treba opraviti celotnega pregleda.

Najraje vidijo, da jim prineseš izvid od okulista in te nič ne pregledujejo, samo napišejo spričevalo in račun.

Je pa sistem podaljševanja vozniških dovoljenj v Sloveniji velika jeba kjer razni deležniki odirajo ubogega voznika za vsako malenkost.

V Avstriji ali Italiji imajo bolj prijazen sistem, pa še cenejši je.

Pri nas te odira zdravniška mafija, država na UE in policija z izdajanjem kazni zaradi poteka veljavnosti VD.

Slovenija, državljanu “prijazna” država.

Kakor kje, ponekod ti naredijo cel pregled.

Če imate očala, TO NE POMENI AVTOMATIČNO, DA MORATE NA PREGLED!!!

Preverite na občini, kaj imate zapisano v prvem zdravniškem spričevalu!!! Ker če v prvem zdravniškem spričevalu piše, da nadaljnji pregledi “niso potrebni”, potem uredite samo papirologijo in nič drugega!!!

Če ste se pa zafrknili (kot jaz 😡) in ste šli nevede na nov pregled, okulist ali pa zdravnica sta vam pa potem napisala, da je pregled čez 10 let “obvezen”, potem ste žal opleli!!!

Za vse, ki prvič podaljšujete vozniško in ne veste, kaj piše v prvem zdravniškem spričevalu, na občini pa vam nočejo povedat (bi sicer morali): pojdite na občino (brez pregleda) in če babnica za šalterjem ne bo nič rekla in bo šlo vse normalno skozi, potem ponovnega pregleda NE RABITE!!!!

Pazite, da se ne zafrknete!!!, 03.11.2024 ob 16:49

Če imate očala, TO NE POMENI AVTOMATIČNO, DA MORATE NA PREGLED!!!

Preverite na občini, kaj imate zapisano v prvem zdravniškem spričevalu!!! Ker če v prvem zdravniškem spričevalu piše, da nadaljnji pregledi “niso potrebni”, potem uredite samo papirologijo in nič drugega!!!

Če ste se pa zafrknili (kot jaz 😡) in ste šli nevede na nov pregled, okulist ali pa zdravnica sta vam pa potem napisala, da je pregled čez 10 let “obvezen”, potem ste žal opleli!!!

Za vse, ki prvič podaljšujete vozniško in ne veste, kaj piše v prvem zdravniškem spričevalu, na občini pa vam nočejo povedat (bi sicer morali): pojdite na občino (brez pregleda) in če babnica za šalterjem ne bo nič rekla in bo šlo vse normalno skozi, potem ponovnega pregleda NE RABITE!!!!

Zakaj bi potem UE dala omejeno VD, če zdravnik/ca ni tako napisal/a?

Zakaj bi, 04.11.2024 ob 00:39

Zakaj bi potem UE dala omejeno VD, če zdravnik/ca ni tako napisal/a?

Omejitev na vozniškem dovoljenju NE POMENI OMEJENE VELJAVNOSTI!!! Pomeni, da voznik “vozi z omejitvami”, ki so specificirane s kodami, in očala pomenijo “omejitev” v smislu, da če imaš vozniško izdano “z omejitvami”, moraš vedno voziti USTREZNO TEJ OMEJITVI, torej z očali! Če te policaj ustavi, ti pa voziš brez očal ali z lečami, je to PREKRŠEK, ker ne voziš SKLADNO S SPECIFIKACIJAMI VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA!!! Ne pa, da je veljavnost dokumenta omejena!!!

Verjemte mi, ker je to moja osebna izkušnja in osebna neumnost, ki je povzročila, da je okulist, za svoj zaslužek, seveda, hotel, da čez deset let še enkrat pridem (brez potrebe, ker se mi v 15 letih niti dioptrija ni spremenila!!!), in je napisal “ponovni pregled čez 10 let”, zdravnica pa je potem samo prepisala to “omejitev” na zdravniško potrdilo, na občini je pa babnica za šalterjem to videla in je zagnala celo mašinerijo, da so mi iz prvotnega “ponovni pregled NI POTREBEN” spremenili v “je potreben čez 10 let”!!! Babnica za šalterjem je bila samo par milimetrov stran od umora!!!! Ker se mi je zrolalo, ko mi je stvari razložila!!!

Pazite, da se ne zafrknete!!!, 04.11.2024 ob 06:00

Omejitev na vozniškem dovoljenju NE POMENI OMEJENE VELJAVNOSTI!!! Pomeni, da voznik “vozi z omejitvami”, ki so specificirane s kodami, in očala pomenijo “omejitev” v smislu, da če imaš vozniško izdano “z omejitvami”, moraš vedno voziti USTREZNO TEJ OMEJITVI, torej z očali! Če te policaj ustavi, ti pa voziš brez očal ali z lečami, je to PREKRŠEK, ker ne voziš SKLADNO S SPECIFIKACIJAMI VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA!!! Ne pa, da je veljavnost dokumenta omejena!!!

Verjemte mi, ker je to moja osebna izkušnja in osebna neumnost, ki je povzročila, da je okulist, za svoj zaslužek, seveda, hotel, da čez deset let še enkrat pridem (brez potrebe, ker se mi v 15 letih niti dioptrija ni spremenila!!!), in je napisal “ponovni pregled čez 10 let”, zdravnica pa je potem samo prepisala to “omejitev” na zdravniško potrdilo, na občini je pa babnica za šalterjem to videla in je zagnala celo mašinerijo, da so mi iz prvotnega “ponovni pregled NI POTREBEN” spremenili v “je potreben čez 10 let”!!! Babnica za šalterjem je bila samo par milimetrov stran od umora!!!! Ker se mi je zrolalo, ko mi je stvari razložila!!!

Še to – tudi od izbire okulista je odvisno, kaj bo pisalo na zdravniškem spričevalu. V javnem zdravstvu mi nikoli ni uspelo dobiti spričevala za več kot 5 let. Enkrat celo samo za 3 leta, ker je tip očitno imel slab dan. Greš pa privat, plačaš tistih 50 € in ti napiše za vsaj 10 let, ali pa celo to, da pregled ni več potreben.

Če imaš očala, je ponovni pregled vedno potreben. Kaj ima veze, če se ti 15 let dioptrija ni spremenila? Kako veš, da se ti čez 10 let ne bo? Lahko se bo, lahko se ne bo.

Čakaj, zakaj neka oseba, ki nosi očala, ne rabi hoditi h okulistu zaradi vozniške, druga pa ja? Gre podaljšat na občino, in ti kar podaljšajo?

Se pravi če v prvem zdravniškem spričevalu izpred 20 let piše: nosi očala, nadaljnji pregledi niso potrebni, potem ni treba h okulistu za podaljśanje vozniške, tudi če hodim na redne preglede h okulistu in mi je zamenjal dioptrijo od takratne dioptrije pred 20 leti?

Torej, 04.11.2024 ob 07:43

Čakaj, zakaj neka oseba, ki nosi očala, ne rabi hoditi h okulistu zaradi vozniške, druga pa ja? Gre podaljšat na občino, in ti kar podaljšajo?

Se pravi če v prvem zdravniškem spričevalu izpred 20 let piše: nosi očala, nadaljnji pregledi niso potrebni, potem ni treba h okulistu za podaljśanje vozniške, tudi če hodim na redne preglede h okulistu in mi je zamenjal dioptrijo od takratne dioptrije pred 20 leti?

je tako.

DA, TOČNO TO!!!

Pa vraga, no, kaj je pa tako težko za razumet???

Če nosiš očala, TO NE POMENI AVTOMATSKO, DA MORAŠ NA PREGLEDE ZA PODALJŠANJE VOZNIŠKE!!!!! Za podaljšanje vozniške!!! ZA ADMINISTRATIVNI POSTOPEK!!! Ne za lastno zdravje!!!

Če so ti na prvem zdravniškem spričevalu napisali, da PONOVNI PREGLED NI POTREBEN, potem imaš vozniško do, koliko? 70 leta!!!!!!! TUDI ČE SE TI DIOPTRIJA VEČA!!!! Ker na vozniški ti nimaš omejitve glede na dioptrijo, pač pa ZGOLJ GLEDE NA DEJSTVO, DA IMAŠ OČALA!!!! NI VAŽNO, KOLIKO DIOPTRIJE IMAJO!!!

Moje prvo vozniško dovoljenje je bilo pridobljeno z očali in z zdravniškim potrdilom, na katerem je pisalo “PONOVNI PREGLED NI POTREBEN”!!! Samo kaj, ko mi to ni ostalo v spominu!!!

Ja, mene je tudi zavedlo prepričanje, da če imaš očala, moraš na pregled za podaljšanje vozniške. NEEEEEEEEEE!!!!!! Vozniško ti podaljšaš IZKLJUČNO ADMINISTRATIVNO!!!! Oziroma bolj natančno: podaljšaš VELJAVNOST KARTICE!!!! Vsem nam KARTICE z našimi fotografijami veljajo 10 let, po 10 letih pa moramo zamenjati KARTICO s fotko, VOZNIŠKO DOVOLJENJE KOT TÁKO PA OSTANE VELJAVNO DO 70 LETA!!!!!! KARTICO PODALJŠATE, a štekate??? Dovoljenje kot tako vam velja do “konca življenja” (metaforično rečeno), ČE VAM V ZDRAVNIŠKEM SPRIČEVALU PIŠE, DA PONOVNI PREGLEDI NISO POTREBNI!!!

Če se pa zafrknete in greste na pregled (kot jaz) in vam okulist napiše, da čez 10 let pa spet pridite, in vam potem tudi zdravnica napiše v zdravniško potrdilo, da je potreben nov pregled čez 10 let, BODO TO NA OBČINI VNESLI V BAZO PODATKOV IN STE PEČENI!!!! Čez 10 let bodo na občini za podaljšanje vozniškega dovoljenja zahtevali zdravniško spričevalo, KER BO TAKO PISALO V NJIHOVI BAZI PODATKOV!!!!!! Če pa to v njihovi bazi podatkov NE PIŠE, potem podaljšujete samo VELJAVNOST KARTICE VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, NE PA DOVOLJENJE SAMO, KER TO JE “NEOMEJENO” (torej, do 70. leta ali koliko je že).

Štekate????

Še nekaj je treba dodati:

Ni bistveno prvo zdraviško spričevalo, bistveno je, kaj imajo na občini zabeleženo v bazi podatkov!!!

Če prinesete zdravniško potrdilo (prvič, drugič, tretjič, NI VAŽNO!!), v katerem bo pisalo, da nadaljnji pregledi NISO POTREBNI, potem bo na občini to vnesla v sistem in čez 10 let, ko boste podaljševali VELJAVNOST KARTICE VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, VAM NE BO TREBA iti na nobene preglede!!!

Kera natega ej. Zanimivo. Hehe.

Torej, 04.11.2024 ob 08:21

Kera natega ej. Zanimivo. Hehe.

Nategnete se sami, če greste na pregled, ČEPRAV VAM NE BI BILO TREBA!!! Potem pa zdravnica na spričevalo napiše, da morate čez 10 let spet priti, to pa potem na občini vnesejo v sistem in čez 10 let dejansko morate na pregled, čeprav vam sploh nikoli ni bilo treba!!!!

Moj oče je tudi imel tako, da vozi z očali brez podaljševanja. Jaz moram na 10 let.

M688, 04.11.2024 ob 06:22

Še to – tudi od izbire okulista je odvisno, kaj bo pisalo na zdravniškem spričevalu. V javnem zdravstvu mi nikoli ni uspelo dobiti spričevala za več kot 5 let. Enkrat celo samo za 3 leta, ker je tip očitno imel slab dan. Greš pa privat, plačaš tistih 50 € in ti napiše za vsaj 10 let, ali pa celo to, da pregled ni več potreben.

Meni enkrat celo za 2 leti.  Tole pa kar ste napisali je pa noro!

Ni normalno da imajo nekateri za “nedoločen čas”, mi ki si vedno redno kontroliramo vid, pa na par let!

Mi je pa zdravnik na zadnjem pregledu dejal, da nimamo pojma, koliko ljudi ne vidi dobro, čeprav nimajo zaznamka v vozniškem. Pravzaprav je rekel, da je ogromno nesreč zaradi tega.

tako ja, 04.11.2024 ob 08:51

Meni enkrat celo za 2 leti.  Tole pa kar ste napisali je pa noro!

Ni normalno da imajo nekateri za “nedoločen čas”, mi ki si vedno redno kontroliramo vid, pa na par let!

Mi je pa zdravnik na zadnjem pregledu dejal, da nimamo pojma, koliko ljudi ne vidi dobro, čeprav nimajo zaznamka v vozniškem. Pravzaprav je rekel, da je ogromno nesreč zaradi tega.

danes imajo praktično skoraj vsi 40+ neko korekcijo vida in najbolj normalno je, da je vsak toliko odgovoren, da skrbi za svoj vid, kar že tako ali tako dovolj stane in ni potrebe, da še medicina dela posebej služi s tem namenom. Je pa tudi res, da je ogromno ljudi neodgovornih in vozijo napol slepi.

Jaz nimam ocal, tudi se mi ne zdi, da ne bi dobro vidla, ampak ker nisem sploh razumela vprasanja, “kam bi naj bile pike obrnjene” mi je dala ponovni pregled cez 10 let 😂 cez 2 leti mi potece teh 10 let in se danes se mi zdi da vidim isto dobro kot prej. Mislim da radi kasirajo 🙂

Tudi meni so dajali na 2 leti, sem jih komaj prepričala potem na 5 oz 10 let. Nazadnje sem šla privat, me pregleda in samo reče: vas so pa dobro zafrknili. Še danes moja dioptrija na daleč ni nujna za očala. Hodim pa na preglede vsake 2 leti.

Je pa butasto, nekdo, ki na prvem pregledu ni imel dioptrije, ne rabi hodit na pregled. Stanje se z leti spreminja in potem bereš, kako stari ljudje vozijo v kontra smer, pa ne samo zaradi očal 🙂

Jaz sem morala od 18. leta predložiti zdravniško potrdilo o pregledu vida vsaj 5x…

Enkrat mi je zdravnica rekla, da vidim odlično (z očali seveda, pa tudi nimam neke velike dioptrije), ampak ker se baje vid najbolj slabša tja do 25. leta, mi bo vozniško podaljšala samo za 3 leta. Stara sem bila pa 24 in 7 mesecev. 😁

V zadnje sem šla privat, tudi ker sem se nevede 4 mesece vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato se mi je seveda mudilo. Sem mislila, evo spet bo za 5 let, ampak so mi dali neomejeno! Best money ever spent! 😎

New Report

Close