Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Vprašanje za PRABABI

Vprašanje za PRABABI

Prosim, če ti ni pod častjo odgovoriti?

Ali se lahko izjasniš o vlogi komunistične partije slovenije (KPS) v medvojnih in povojnih dogodkih o katerih toliko govorimo na tem forumu.

LP
SNRPJ

SNRPJ!

No, pa si prišel še ti na vrsto.:-))))))))))

MOJA IZJAVA TE BO RAZOČARALA!

E, ti zakaj bi jaz morala dajati tebi izjavo o tem?

V partiji nisem nikoli bila, si bil mogoče ti in tvoji privrženci?
Imaš mnogo poznanstev z vsem si na tekočem, pobaraj svoje tovariše ali gospode, pa ti bodo, dali vse potrebne podatke.:-)

Mogoče ti bo dal “željeno” tisti, ko ti je dal zapise, “Še pomnite tovariši”

V parlamentu so tovariši in gospodje, prav tako po ministrstvih itd.:-)
Lahko pa greš vprašat koga iz tega linka, sta dva kar precej poznana.
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/aktualno/328717

Lepo nedeljo ti želim!
L.p.

SNRPJ!

Imaš mnogo poznanstev z vsem si na tekočem, pobaraj svoje tovariše ali gospode, pa ti bodo, dali vse potrebne podatke.:-)

Lepo nedeljo ti želim!
L.p.[/quote]

Priznam, da me tvoj odgovor ni presenetil, čeprav sem bil precej naiven ker sem pričakoval kaj bolj konkretnega.

Veš gornje vprašanje sem ti zastavil zato, ker si v vseh svojih odzivih (vsaj tistih, ki sem jih še enkrat prebral – sem si vzel nekaj časa) vedno uspela napisati kar si že napisala brez ene same omembe komunistov oziroma KPS.
Vedno se strogo držiš besede partizani, ko omenjaš eno stran in imaš dovolj “pester” besednjak, ko omenjaš nasprotno stran.
To dejstvo mi je pritegnilo pozornost posebej zato, ker jso ravno slovenski komunisti (oziroma KPS kot organizacija) tisti, ki so prav tako krivi za gorje med in povojnih časov. Zato bom še enkrat izpostavil, da velja en velik enačaj med RKC in KPS kot glavnima akterjema za državljansko bratomorno vojno, ki je slovencem ppovzročila toliko gorja in žrtev.
Tvoje izogibanje oziroma ignoriranje tega dejstva me je prav zato napeljalo, da sem ti zastavil gornje vprašanje – in glej ga zlomka spet si speljala odgovor nekam na osebni nivo – no uspelo ti je vsaj zapisati besedo partija vendar brez tistega usodnega pridevnika na “K” :-)))

S tem zaključujem debato s teboj saj na po mojem mnenju tako resna dejstva o vlogi KPS nisi pripravljena odgovoriti. Tvoje izogibanje je pa kljub vsemu dovolj sporočilno, tako da si s tem izmikanjem vendarle povedala svoje.

Lepo te pozdravljam in ostani zdrava še naprej

SNRPJ

PS: Me pa matra čisto običajni “firbec” kako čila in aktivna je ta naša Prababi, zato mi bo v izjemno veselje, če se kdaj mogoče spoznava v realnem svetu. Najmanj mi ne bo treba tipkat, ampak bova kar lepo poklepetala.

no ko že ravno napadaš človeka, ki je tisto obdobje živel, doživel strahote tistega časa, se pač moram vmešat!

brez zamere, ampak sedaj pa mene zanima tvoj pogled na dogajanje pred vojno (reciva od leta 1935) pa ob začetku vojne in tja do leta 1943 in seveda vloga KPS v tem obdobju! Ne pozabi TVOJ pogled brez citatov iz raznih virov, ki so ali pa niso verodostojni in pravični!

SNRPJ!

Lepo nedeljo ti želim!
L.p.[/quote]

SNRPJ, dober dan!

Ko si že odprl tole temo, pa Se malo pogovoriva, sama,a ne? brez kofetka!

Ha, ha, ha, presenečanja, so vedno na pohodu! 🙂 Pa naivnost tudi!

Mene, ne brigajo komunisti, sem že velikokrat napisla, v ZKS, NISEM NIKOLI BILA. KAPIŠ?
Sem pa na internetu že mnogokrat brala, da je bila komunistična stranka prepovedana, v režimu pred 2. svetovno vojno. Ha, ha ,ha, kdo je imel takrat glavno besedo se itak ve. A ne? Korošec iz stranke SLS. Nekaj let pred vojno so se prepirali, tako nekako kot se sedaj.
Še dobro, da so se komunisti ZBUDILI in se uprli okupatorju, k njim so pristopili tudi zavedni Slovenci, ko niso bili komunisti.
Sedaj sem ti pa kar večkrat napisala bededo “komunist”, ker me opozarjaš, da se jih ne dotikam! :-)) Pišem vedno “partizan” Pisala sem tudi NOB.

Na tole pisanje sem ti že odgovorila v večini že zgoraj.

Kar se tiče izpostavitvi “enačaja” med KSP in RKC, naj ti povem, če še sedaj ne veš,:-) da je bila stranka KSP prepovedana, RKC, pa je delovala že koliko let?????? Če so bili slednji tako demokratični, povej, zakaj so stranko KPS prepovedali?

Mnogo je bilo žrtev, po nepotrebnem so privrženci RKC izdajali vse tiste, ko niso mislili tako kot RKC. Vse te je bilo potrebno pospraviti, zato so se spečali z okupatorjem, da je to grdo delo opravil okupator.
Hja, veš ko je vojna, so obračuni na obeh straneh.

Ti vojne nisi doživel, jaz sem jo in vem kako je bilo, veliko pa prebrala o tistem času.
NE BOM PISALA, KAJ VSE JE PRETRPELA MOJA DRUŽINA, KER SEM ŽE PREVEČKRAT PISALA. BILI SMO OB VSE, TUDI OB STREHO NAD GLAVO, PRETPELI PREGANJANJE IN TUDI AUSCHWITZ.
UPAM, DA ME SEDAJ RAZUMEŠ!? ŠE TO, NIHČE OD MOJIH NI BIL V KPS, DA BI BIL VZROK ZA PREGANJENE ČLANSTVO V KPS.

No, če bi že rad videl da napišem še o tem kaj, naj ti bo! Nekaj parol, ko so jih pisali nekdanji privrženci in člani KPS, sedaj pa zopet na drugi strani, vse zaradi stolčkov. :-)))
ŽIVELI KOMUNISTI! ŽIVELA PARTIJA! ŽIVEL NAŠ TITO! SMRT FAŠIZMU – SVOBODO NARODU!

Dobro veš, da sem se pojavila tukaj na forumu, ker ste tako udrihali po NOB, in njenih vrednotah, videli so samo povojne poboje, vse tisto, kar so storili DOMAČI IZDAJALCI DOMOBRANCI Z RKC NA ČELU, MED DRUGO SVETOVNO VOJNO, PA ŠE SEDAJ NE VIDITE, ŠE VEDNO TUDI NEKATERI ZANIKAJO HOLOKAVST.

Veš kaj, kaj pa si ti, da lahko od mene “zahtevaš” nevem kakšne izjave in odgovore? Jaz sem tebe brala, vem kam spadaš, ti pa si tudi mene “analiziral”, kot se za “analitika” spodobi in sva “kvit”.

[/quote]

HA,HA,HA, JAZ VEM, DA SI “FIRBČEN”! To je naravno, človek je pač firbčen.:-) Pred vsem, te pa na koncu zanima, kako čila in aktivna je naša Prababi? Naj te ne skrbi za mene, človek je in GA ni, vsi bomo odšli.
Kar dobro se počutim, za moje leta.
Ha, v realnem svetu bi se rad spoznal.:-) Kar veliko si bi imela povedati, nekaj kofetkov bi bilo premalo.:-)

Tudi jaz te lepo pozdravljam!

Želim ti veliko zdravja, predvsem pa manj zasliševanja, kot si privoščiš v tem mojem primeru!
SREČNO!

SNRPJ!

Lepo nedeljo ti želim!
L.p.[/quote]

SNRPJ,
Še tale link si oglej, da vidiš spreobrnjence.
http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2009/02/dezman_propagiranje_titoizma_bi_po_zakonu_moralo_biti_kaznivo.aspx

L.p.

// no ko že ravno napadaš človeka, ki je tisto obdobje živel, doživel strahote tistega časa, se pač moram vmešat! //

Ne vem kaj je zate napad, ampak če Prababi povprašam o eni organizaciji in njenih pripadnikih, ki so tako močno zaznamovali tok slovenske zgodovine, potem res ne vem, kaj naj rečem. Mi pa njeno izmikanje vsemu na “K” pove dovolj. Ravno zaradi tega izmikanja je zame samo še “tovarišica”.

// brez zamere, ampak sedaj pa mene zanima tvoj pogled na dogajanje pred vojno (reciva od leta 1935) pa ob začetku vojne in tja do leta 1943 in seveda vloga KPS v tem obdobju! Ne pozabi TVOJ pogled brez citatov iz raznih virov, ki so ali pa niso verodostojni in pravični! //

Najprej si preberi vse moje poste! Sicer pa sva o tem že večkrat diskutirala, tako da se ne bom ponavljal.

Ker pa sama zelo pogosto namesto “TVOJIH” mnenj in pogledov pripenjaš razne vire, pri tem pa dvomiš v verodostojnost mojih, ti bom tokrat o KPS navedel samo enega – Zbrana dela Edvarda Kardelja.
MOJ pogled na vlogo KPS pa ti mora biti tidi že znan. Temeljni in osnovni cilj KPS je bil komunistična revolucija po sovjetskem zgledu ter boj za absolutno oblast (nič volitev, nič kritike, nič opozicije). Temu je bil tudi podrejen NOB. In tisto kar je bilo za slovenski narod najbolj tragično je to, da komunisti NISO IZBIRALI SREDSTEV, da realizirajo svoje politične cilje. Parola: “kdor ni z nami, je proti nam” namesto “kdor ni proti nam, je z nami” je pomenila likvidacije drugače mislečih (posledica ustanavljanje vaških straž), likvidacije političnih konkurentov (spomni se debate o ustanovnih točkah OF), vsiljevanje svoje ideologije (kaj so bili kaj drugačni od RKC) in po koncu vojne končna VELEIZDAJA slovenskih nacionalnih ciljev (so bili kaj drugačni od domobrancev). Poboji politične opozicije, goljufive volitve, da se opraviči “legitimnost” nove komunistične oblasti, predaja SLOVENSKE partizanske vojske in s tem suverenosti pod srbsko komando je na koncu pomenilo ponovno okupacijo Slovenije – tokrat srbsko-komunistične.

Ker pa si tako zelo želiš slišati od mene nekaj o predvojnem obdobju pa ti bom samo to napisal. Odgovori si:”kaj je bilo edino merilo, da je tisti-nekdo podprl nadaljnje šolanje Ivana cankarja???”
In enaki mehanizmi so veljali tudi v 1. jugi!! In enaki mehanizmi so bili po 2. sv. vojni in enaki so še danes. Menjale so se interesne skupine, vendar ta izvorna KRIVICA ostaja.

Enkrat si spraševala zakaj rabimo spravo? Zato, da se enkrat za vselej kot narod soočimo z dejanji, ki nas ločujejo na “naše” in “one druge” ter enkrat za vselej izkoreninimo to zlo, ki nas uničuje.

Dovolj mi je egoizma, arogance, laži posameznikov, ki imajo moč in položaj, da bi stvari lahko spremenili, a zaradi svojih osebnih koristi tega ne storijo.

Sem rekel, da zaključujem debato, vendar ne morem mimo tega!

– TUDI MOJI STARŠI IN STARI STARŠI V MOJI DRUŽINI SO TRPELI MED VOJNO IN PO NJEJ.
– TUDI SAM SEM TAKO IZGUBIL 2 STRICA V PARTIZANIH. ENEGA CELO ZARADI IZDAJE.
– ZGODOVINSKI SPOMIN, KI SE JE OHRANIL V MOJI DRUŽINI, JE ZELO OHRANJEN. ZATO VEM O MEDVOJNIH IN POVOJNIH DOGODKIH DOVOLJ, DA ME TVOJE TRDITVE NE BODO PREPRIČALE. TI SI PAČ V SVOJIH IZJAVAH ENOSTRANSKA.
– SVOJA LETA FORMIRANJA SEM PREŽIVEL V “NAJBOLJŠEM” SITEMU, KO NI BILO KRIVIC IN SMO BILI VSI SREČNI, ZATO VEM, DA JE BIL KOMUNIZEM ENA VELIKA LAŽ.

ZATO ŠE ZADNJIČ!
KOMUNIZEM JE BIL ZLOČINSKI TAKO KOT NACIZEM, PA RKC, PA DOMOBRANCI, PA OKUPACIJA, PA … KAR NAŠTEVAJ.
NIKOLI NISEM ZANIKAL HOLOKAVSTA, ZATO MI TEGA V ODGOVORIH MENI NE NASTAVLJAJ!
O RKC BI LAHKO NAPISAL ŠE MNOGO RESNIC, KI SO ZA NJO PRAV TAKO NEPRIJETNE IN BOLEČE, KOT SO RESNICE O KOMUNIZMU ZA VAS KOMUNISTE IN OSTALE MNOGE TU PISOČE.
ZARADI IZPOSTAVLJANJA KOMUNISTIČNIH ZLODEL SEM TU NA FORUMU IZPADEL KOT “HUDIČEV ADVOKAT”, ČEŠ DA BRANIM RKC, VENDAR STA ZAME TAKO RKC KOT KOMUNIZEM SAMO SVE PLATI ISTEGA KOVANCA – ZLA, KI JE RAZDVOJIL SLOVENSKI NAROD, ZANETIL DRŽAVLJANSKO VOJNO IN ZAPUSTIL NEIZMERNO TRPLJENJE PREMNOGIH POŠTENIH SLOVENCEV.

LP
SNRPJ

pa hudiča SNRPJ, zakaj vpiješ!:)))

vprašala sem te za obdobje 1935 pa do 1943, dokler niso predali oblasti KPS! Torej vloga KPS v predvojnem času, njena vloga 1941, njena vloga ob ustanovitvi OF itd.

hja pa še nekaj mi povej, ali veš kaj je bilo med Jugoslavijo in Rusijo med letoma 1948 in 1949, pa tja do 1950.

kdo je prevzel pobudo organiziranega odpora proti okupatorju, katere stranke so sedolovale, koliko članov je imela KPS ob začetku vojne, kdaj se je začelo množično vpisovanje v KPS, kdaj je prevzela dejansko oblast, zakaj so ljudje bolj zaupali njej kot “domoljubnim “enototam,itd. ……..

uh kar nekaj dela te čaka, če mi boš želel odgovoriti, seveda pa ne dvomim da mi nebi, saj če nekaj zahtevaš od drugih, je prav da se ti poprimeš z enakim!:)

hja nikoli ni nihče trdil (no vsaj jaz nisem zasledila tega), da ni bilo pobijanja iz obeh strani, celo brat brata je bil sposoben izdati ali celo ubiti, hmmm zakaj, ja zaradi dveh ideologij, ki sta si popolnoma identični, vendar ena za boga druga ga pač ne prizna! Niti približno ne moreš vedeti, kaj se je takrat pletlo v glavah Slovencev, ker tega nisi doživljal, eno je doživeti drugo je to poslušati in poskušati razumeti.

meni tudi ni jasno, kako se lahko ubije človeka, ki ga niti ne poznaš in ti ni napravil ničesar, vsaj do takrat, vendar jaz tako razmišljam v miru, v vojnih časih, se verjetno razmišlja drzgače. Ne morem si pa predstavljat, kaj bi naredila človeku, ki bi naprimer celo mojo družino spravil v taborišča ali pa celo pobil, ma kaj ni potrebno celo, verjetno si tega svraštva dokler ga ne doživiš niti ne znaš predtavljati. Zato lahko danes meljemo in meljemo do onemoglosti, pa razen poglabljanja sovraštva ne bomo dosegli ničesar. Pa koga bi sploh še lahko sovražili, tisti ki so počeli svinjarije jih itak ni več, potomci pa so obremenjeni le še z zgodbami iz ena ali druge strani in niti približno niso verodostojne!

zato komu sprava koristi in zakaj, te še enkrat sprašujem, takšnih družin iz katere izhajaš je bilo veliko, tudi moja je bila razdvojena in vse grehe za razkol, je že plačala moja babica, ki je z otroki in starimi starši ostala popolnoma sama, kaj se naj sedaj še vedno sovražimo, o pajade, nihče od nas ni obremenjen niti iz ene niti druge strani in ne potrebujemo spravljanja, ja!!!!

me pa čudi da si ti, saj kakor pišeš je bila tudi tvoja družina razdvojena, zakaj hočeš pokazati eno stran krivo odgovora druge, vsak se je odločal po svoji vesti, ja nekaj je bilo tudi prisilno mobiliziranih, ampak večina na strani, ki jo ti zagovarjaš, pa lahko trdiš kolikor hošeč, da hočeš biti objektiven iz tvojega pisanja se spozna komu želiš naprtiti vso krivdo, te krute državljanske vojne, kar je nadvse smešno!

pa še nekaj naj ti bo jasno, če bi nam Slovencem odgovarjal sistem kakršnega smo imeli, danes ne bi pisali država Slovenija! Že nekaj časa nazaj sem povedala da mi najeda tole razglabljanje in zahteve po narodnem herojstvu, zato se le če se da ognem tej temi, ampak ti greš vedno veliko predaleč! Zraven pa trdiš kako zelo si objektiven, ajd pokaži svojo objektivnost pa mi odgovori na zgornja vprašanja, potem lahko naprej razgljabljava!

ja pa še tole: nisem vojak niti nikoli ne bi bila (če se mene vpraša bi črtala vso orožje na tem planetu), ampak vseeno mi razloži tole tvojo filozofijo: kdor ni proti nam, je z nami!!! Torej v prenesenem: če ne maraš jajc, jih vseeno ješ!
ali ta filozofija v vojnem času sploh zdrži!:)))

Ninej! Ker sem o tem že toliko povedal, si boš pač morala po arhivu poiskati, kar sem ti takrat napisal.

Na kratko pa samo ključne stvari!
KPS je kot ena od ustanovnih članic OF grobo prekršila 4 temeljne točke, kar ji je omogočilo prevzeti oblast najprej znotraj OF, po porazu nemcev pa še v celoti.
Naj te spomnim na te točke:
5. VSE SKUPINE, ki sodelujejo v OF, SO SE OBVEZALE, DA BODO LOJALNE V MEDSEBOJNIH ODNOSIH.
6. PO narodni OSVOBODITVI PREVZAME na slovenskem ozemlju OBLAST OF slovenskega naroda KOT CELOTA.
7. PO narodni OSVOBODITVI UVEDE OF dosledno ljudsko DEMOKRACIJO. VSA VPRAŠANJA, ki presegajo okvir narodne osvoboditve, SE BODO REŠEVALA NA dosleden ljudski DEMOKRATIČNI NAČIN.
9. NARODNA VOJSKA NA SLOVENSKEM OZEMLJU raste iz Slovenskih narodno-osvobodilnih partizanskih čet in Narodne zaščite, kamor se pozivajo vsi zavedni Slovenci.

Zato ti spet priporočam, da si preberi Kardelja!!!

V vseh svojih postih sem vedno povdarjal, da morajo tudi komunisti prevzeti SVOJ DEL odgovornosti za bratomorno vojno. Nikoli nisem trdil, da so komunisti

krivi za vse zlo in nikoli nisem opravičeval kolaborantov za njihovo sodelovanje z okupatorji. Zato mi ne polagaj v usta nekaj kar nikoli nisem trdil.
Menim pa da se bo s priznanjem resničnih deležov krivde za dejanja odprl prostor za dokončno spravo.
Potem ne bo več prostora za razne “lučkarje” in “frančiške”, ki so sposobni samo obtoževati in podžigati razdor.
Potem tudi ne bo več možno “zbanalizirati” povojne poboje kot naravno reakcijo na početje domobrancev in predvsem RKC med vojno.
Pa tudi potem ne bo več mogoče opravičevati prisego hitlerju, kot obrambo pred komunizmom, samo zato ker so komunisti že l. 1941 začeli z likvidacijami svojih nasprotnikov. Pa tudi ni in ne sme biti izgovorov za likvidacije drugače mislečih zaradi krivčnega družbenega reda, ki so ga soustvarjale predvojne politične stranke.

Žal pa je ena skupina tu sodelujočih preveč prizadeta, ker razbijam svetniški sij okrog KPS!
Sicer pa kot si sama napisala ‘je vsakdo ravnal po svoji vesti’ in naj zato tudi sprejme posledice svojih dejanj.
Samo za to se zavzemam! Zato pa sem od nekaterih označen za “belčka”, lažnjivca, provokatorja celo komunista. Seveda znana preverjena metoda: diskreditacija-likvidacija.

Komunisti so si prisvojili oblast, lastnino ter nadzor nad resnico. Predvsem to zadnje bo imelo daljnosežne posledice, ki jih bomo čutili še desetletja.

PS:
Kaj ti ni jasno: “kdor ni proti nam, je z nami”?
Temeljno načelo sobivanja in sprejemanja drugačnosti.

To pomeni, da čeprav se s teboj v marsičem ne strinjam, bom s teboj sodeloval v borbi za napredek. Si dobrodošla dokler niso tvoje odločitve in dejanja naperjena direktno proti meni.

Zdi pa se, da si ti bolj zagovornica drugega pravila: “Kdor ni z nami je proti nam”.
Temeljno načelo vsiljevanja svojega pogleda in zavračanje vsega drugačnega.
To pomeni, da ker “ne trobim v tvoj rog”, me zato smatraš za nasprotnika, ki ga je potrebno z vsemi sredstvi utišati in onemogočiti.

upam, da sem ti dovolj nazorno predočil razliko!!

poglej, še enkrat, ne mešaj OF in NOB z KPS, sprašujem te kakšen vpliv na takratno politiko je imela in to v obdobju, ki je napisan zgoraj!

nisi mi odgovoril niti na eno samo vprašanje, nasprotno ponujaš mi Kardelja!

nikar se ne opravičuj, ja morda so te označili z marsičem, vendar z komunistom nikakor, ker je iz tvojega pisanja popolnoma razvidno, da jim pripisuješ še tisto, kar niso zakrivili oni, tudi tokrat v tvojem zadnjem postu!

veš kaj, nestrpnost med ljudmi širijo taki kot si ti in tebi podobni, koliko generacij slovencev naj še posluša za napake svojih dedov, skrajno neodgovorno in skrajno smešno, verjamem pa da pride včasih prav politikom, ampak ti to nisi, ali pač!:)

ja likvidacije in preganjanjanje slovencev se je začelo kmalu, a zopet navajaš samo eno stran, kot da druge ni bilo. Veš kaj, res je čas da vzameš malo več knjig v roke in počasi stranjo za stranjo analiziraš takratne dogodke, to ti bo najbolje koristilo, več knjig različnih avtorjev, takih, ki so tebi povšeči in takšnih ki ti niso, resnica pa bo nekje vmes in si jo izlušči sam!!!

in še zadnjič te prosim, ne mešaj partizanskega boja , OF in NOB s komunisti, ker s tem kažeš da ne ločiš osnovnih pojmov!

ma lepo te prosim, kakšen svetnijški sij okoli komunistov, daj razbi ga še malo okoli kolaborantov, ki želijo status vojnih herojev, potem ti pa bom verjela, da nisi pristranski, dokler pa goniš in tolčeš samo po eni strani in se niti ne zavedaš, da so naši dedje takrat ostali sami, brez vojaškega povelnika, vojske in da je na tem teritoriju vladala popolna zmeda, kar je privedlo do strahu in sodelovanja z okupatorjem proti lastnemu narodu. Nekdo je pač moral povezati in povesti slovenski narod v boj proti sovražniku in če je bila KPS (ki je takrat štela zelo malo članov) edina sposobna za to nalogo, je svojo prednost pač izkoristila. Ni ti jasno da je bil narod prestrašen, razdvojen in ko ti bo to postalo jasno, boš začel malo drugače razmišljati!!! (vprašaj se, kako bi sedajle govorili, če do OF in NOB ne bi prišlo)

sem ti že zgoraj povedala, ko mi boš znal odgovoriti na vsa moja vprašanja, ki ti jih zastavljam, lahko debatirava naprej, prej nima nobenega smisla. Pa še, ko mi boš odgovoril, kaj je bilo leta 1948-1950, bova lahko v nadaljvanju razpravljala o komunizmi, ki je živel v Jugoslaviji!

kaj mi ni jasno spračuješ, kako mi je lahko jasno, nikoli nisem doživela takšnega gorja, kot ga mnogi po svetu, dovolj mi je bila 10 dnevna vojna, ki ni niti približek drugim, pa naj vem kako ljudje v vojnem času razmišljajo in kako krotijo svoja čustva! Zgoraj sem ti lepo povedala, da ne razumem tega tvojega : kdor ni proti nam, je z nami: ker v vojnem času prav gotovo ne vzdrži! Če pa ti mešaš mir in vojni čas ti pa jaz nisem kriva!

si ga morda ti, da veš kako se v takratnem psihično fizičnem stanju razmišlja!

nikakor, nikoli nisem bila zagovornica da kdor ni z nami je proti nam, sem zagovornica diskusij in prepletanja mnenj in me različnost nikakor ne moti!

seveda pa ne morem vedeti, kako bi razmišljala v kriznih razmerah in očitno ti tega ne ločiš.

no sedaj mi pa lahko odgovoriš na moja vprašanja, seveda če se ti da, da ne boš rekel da te silim!:)))

ha, ha, ha, ti, da bi nehal, KJE PA? :-))

Kaj za vraga te pa jaz prepričujem? NISEM ENOSTRANSKA! VSE KAR SO DELALI IN POVZROČILI BELČI-BOMOBRANCI S POMOČJO RKC MOJI DRUŽINI, VERJEMI, DA SE Z NJIMI, Z NJIHOVEM DELOM NE MOREM STRINJATI IN JIH ŠE ZAGOVARJATI!

Na vse zgoraj navedeno, kaj je bilo storjeno TVOJIM v vojni, povrhu pišeš, da je spomin dobro OHRANJEN, je tvoja stvar, tvoja misel, tvoja odločlitev, kako misliš o tistem času.

Moja odločitev je, da jih ne morem zagovarjasti. KAPIŠ!?

Tudi to, je tvoja odločitev!

A res ZADNJIČ??? Lahko sam naštevaš dalje ……

Jaz sem napisala, da nekateri še sedaj zanikako HOLOKAVST, NAJ TI PRIPOPAM KAKŠEN LINK, ZANIKANJA JIH JE KAR VELIKO.

Izvoli, piši, če te je volja!?

SEM TI ŽE NAPISALA, DA NISEM BILA NIKOLI ČLANIICA KPS!!!! SI POZABIL, MOGOČE ZGREŠIL. TI, SI PA LAHKO BIL, ČE POMISLIM KOLIKO SI STAR!
Od tukaj pisočih, pa ne vem? ha, ha, ha, mogoče je pa le kdo??? 🙂

Spreobrni se, piši drugače, da te ne bodo imeli, da braniš RKC.
Jaz ti ne morem pomagati!

DVE PLATI STA, JA, TUDI DVE RAZLIKI STA!
1.
RKC, JE VLADALA MNOGO LET, ZATIRALA, KDOR JI NI BIL NAKLONJEN SO SE GA ZNEBILI, TUDI NA GRMADAH, ŠE BI LAHKO, SAMO TO: LANSKO LETO JE BILO TRUBARJEVO LETO, IN PRAV PRIMOŽ TRUBAR JE BIL VELIKA ŽRTEV RKC, JE VELIKO NAPISANEGA O NJEM.
2.
KPS JE BILA PREPOVEDANA STRANKA, TO TI JE ZNANO, A NE? VERJETNO TI JE ZNANO, DA NI BILO VELIKO KOMUNISTOV, KER JE BILA STRANKA PREPOVEDANA.
V NAJHUJŠEM ČASU SO SE ZGANILI IN UPRLI OKUPATORJU, K NJIM SO SE PRIDRUŽILI TUDI ZAVEDNI SLOVENCI.
STRANKA KPS SE JE POVEČALA ŠELE PO LETU 1945, NE VEM KDAJ JIH JE BILO NAJVEČ.
JIH JE PA VELIKO, KO SO SE PO OSAMOSVOJITVI ZAZPOREDILI PO RAZNIH STRANKAH, TUDI V SDS IN NSi so! ITD.

VODITELJI RKC V LJUBLJANSKI POKRAJINI SO SE PRIKLANJALI OKUPATORJU, DA NE BO POMOTE, MARIBORSKI ŠKOF TOMAŽIČ JE RAVNAL DRUGAČE, NI SE PRIDRUŽIL OKUPATORJU IN PRAV ZATO, SO GA PREGANJALI. O TEM JE VELIKO NAPISANEGA.
POSLUŠNE OVČICE RKC V LJUBLJASNSKI POKRAJINI, SO POSLUŠALE SVOJE VODITELJE IN TAKO SE JE ZAČEL RAZDVAJATI SLOVENSKI NAROD.
v KOLIKOR BI STOPILI SKUPAJ, SE TO NE BI ZGODILO.

PO TOČI ZVONITI JE PREPOZNIO.

E, DRAGI SNRPJ,
PODATKI OBSTAJAJO, KDO SE JE UPRL OKUPATORJU, OGROMNO JE O TEM NAPISANEGA. KATERE STRANKE SO SESTAVLJALE OF.

KDO JE BIL NA STRANI OKUPATORJA SE TUDI VE IN NIHČE JIM TEGA DEJANJA NE MORE IZBRISATI, PA NAJ VODITELJI RKC PREDLAGAJO ZGODOVINARJEM ŠE NEVEMKOLIKO PRIZNANJ, DA BI SPREMENILI ZGODOVINO.

TE ZADEVE, NE BOVA REŠILA MIDVA TUKAJ.

KAR PRECEJ SI SE RAZPISAL, KER SEM BILA PRI VOLJI SEM SE ŠE JAZ. :-)))
Še dobro, da imava veliko prostora. :-))))))))

JUTRI JE NOV DAN. NOVO DELO! NOVE OBVEZNOSTI!

Lepo se imej in lep pozdrav!

Vem za problem izbrisanih, da pa obstajajo tudi ubrisani, dokler nisem
našel tole stran, nisem vedel.
Vi kar veselo naprej v svojem tempu. Svet se vrti po svoje.

hahaha, dobrodošel, pa še kaj nas obišči!!!:)))

hahaha, dobrodošel, pa še kaj nas obišči!!!:)))[/quote]

Hahaha, sneg-ec je zgešil temo “izbrisani”.:-))))

Ja, ja, tema “izbrisani” ima 188 postov, pa še linki so vmes, če je vse prebral, :-)) ni nič čudnega, če ga je ubrisalo v tole temo. :-)))))

Gledam, gledam, kje je kaj tukaj govora o izbrisanih, pa nič ne najdem?:-)

Mogoče bo prišel še kaj na obisk, saj si ga lepo povabila. 🙂

Maškarada se zaključuje.:-)

zdej ko je konc maškarade, se pa morda pojavi SNRPJ, bomo vili!!!:))))

Ninej, ti sploh razumeš pojem “prepovedana stranka”?

o ja, zakaj me pa to sprašuješ!!! ravno zato sprašujem SNRPJ-ja, da mi odgovori kaj ve o njenem delovanju na slovenskem opbmočju med letoma 1935 in 1943!

Ker vse veš o njenem delovanju, pa te nič ne moti. Prepovedana, ne prepovedana, tebi je ravno.

zakaj mi pa ne bi bilo, pa kaj pol če je bila uradno prepovedana, pa ti veš kdo jo je prepovedal!:)))

Pustiva, praviš da ti je ravno, čemu potem?

Zanimivo je, da Prababi tudi ne razume, oziroma ji je ravno.

kaj čemu potem???pa kaj naj pustiva???

Ha, ha, ha, :-)))))))))))
nema ga!:-)) Danes imaš drugega sogovornika.

E, draga Ninej, maškarada se bo tukaj na MON-u nadaljevala, kustumov je dovolj, jih ne zmanjka.:-)

tadej!

Na plan, s tvojimi vprašanji, kaj bi rad? Ti bi to moral vedeti, če me že
sprašuješ? OBRAZLOŽI TISTO, “NE RAZUME” in “RAVNO”!!!

– Zanimivo je?
– Razloži mi, kaj jaz ne razumem?
– Oziroma, kaj mi je ravno?

New Report

Close