Vprašanje za tiste, ki ste preboleli
Kakšno terapijo so vam predpisali, če ste prebolevali doma? Svakinja iz tujine mi je napisala, da osebni zdravniki vsem (njenim znancem in sodelavkam) predpisujejo protivnetna zdravila in zdravilo proti strjevanju krvi, če vročina traja dlje od 72 ur, pa kortizon. Menda imajo taka navodila od države, da je treba z zdravljenjem začeti takoj, da se preprečijo zapleti. Moja mi je naročila samo lekadol in počitek. Sem v prvih dneh okužbe, zato me zanima.
Pri nas ne dobis nic, ce nisi ze na pol odpisan.
V Srbiji in Bosni je po mestih enako, v manjsih krajih pa dobijo vitamine, antibiotik, zdravila proti strjevanju krvi, delajo jim teste za strjevanje krvi in slikajo pljuca, slikanje pljuc in krvno sliko ponovijo po treh in po sestih mesecih,ce nimas drugih tezav.
Pravijo, da so ugotovili, da jim prevec ljudi umre in so v zadnjih mesecih uvedli tako prakso.
V Indiji dobijo zastonj ta komplet:
These kits are available for free at all Urban & Primary Health Centres
for any Covid-19 positive patient in the State who opts for Home Isolation. The kit
contains Pulse Oximeter (1 no.), Digital Thermometer (1 no.), Paracetamol tablets
(15 nos.), Vitamin C tablets (30 nos.), Multivitamin tablets with Zinc (30 nos.),
Vitamin D3 tablets (2 packs), Ivermectin 12mg tablets (10 nos.), Doxycycline
100mg tablets (10 nos.), Three-ply face masks (5 nos.), N-95 Masks (2 nos.),
Sanitizer (100ml), Alcohol based Wipes (1 box with 20 plies) and Gloves (2 pairs).
V Indiji!
Saj ni poanta, kaj lahko sam nabavis, ampak recimo, da ti da zdravnik pregledat kri, koliko si rizicen za strdke, sploh ljudem, ki so ze imeli oblike tromboze! Ampak to se pri nas ne dela!
In poanta je v tem, da se v poplavi vseh vitaminov tudi ne znajdes vec, od zdravnika pricakujem potem, da pove, koliko mora biti doza in v kaksni obliki recimo, da sploh kaj nuca.
Mislim, doktorji se po eni strani obnasajo, kot da je korona prehlad, po drugi strani je pa tak bavbav, da je cel svet zaprt! Wtf??!!