vprašanje za učiteljice
Živjo
Ker vem, da je na tem forumu veliko učiteljic, bi rada nekaj vprašala.
Delam v šoli. In se seveda želim izobraževati, da izpopolnjujem svojo strokovnost in znanje. Ampak v naši hiši to očitno ni zaželeno, saj če se prijaviš na seminar, moraš potem te ure vrniti.
Se pravi, če grem za seminar za tri dni in sem tam cele dneve, to pomeni od 8h zjutraj pa do 17 00, moram potem ko pridem nazaj v službo te ure vrniti in oddelati z nadomeščanji.
Meni je to nedopustno,saj se dogaja da nihče noče na seminar. Sodelavkam je očitno vseeno, saj se ne bunijo in pač ne hodijo na seminarje. Meni pa je grozno, saj mislim, da rabim dodatna znanja za delo in da sem na tekočim z novostmi in metodami, ki prihajajo. Vodstvu je vseeno, samo da prišpara.
Jaz bom stopila v akcijo. Zanima me , če mi lahko katera pomaga in mi pove ali je to sploh legalno kar počne ravnatelj?
Hvala
Jaz sem hodila v vrtcu na seminarje….in tiste dneve ko me ni bilo, sem imela vse nadomesceno s seminarjem….to je protizakonito kar ravnatelj dela….to je star nacin dela, ko ne pusti da bi bile ostale bolj izobrazene od njega…poleg tega pa sola oz. obcina to placa….in verjetno da denar kam drugam (mogoce v svoj zep??)
Prijavi ga, in se izobrazuj :))
tudi pri nas ni teh problemov…seminarjev ne nadomeščamo oz. ne spravljamo noter…povrnjene imamo vse stroške (tako stroške samega seminarja, simpozija, kot prevoz, dnevnico, malico/kosilo)…ne vem, kako je lahko kateri vseeno, če že ne zaradi samega izobraževanje bi se jim lahko šlo zaradi točk –> napredovanje v višji plačilni razred…s seminarji se to hitro nabere, sploh če so večdnevni in imajo na koncu preverjanje znanja 🙂