Vprašanje za ženske: koliko mora imeti, da je moški situiran
Skupaj sva ulala 25 let in malo drobiža. Ustvarila sva precej veliko stanovanje, res je, da ne v LJ, ampak vseeno nekaj vredno in hišo na dokaj željeni lokaciji pa nekaj denarja na trr in skladih pa še kaj bi se našlo.
Zadnjič pride na moja ušesa, da je moj precej situiran. Bi rekla, da res, ampak gre vse na pol tako da :-)) ne vem, ce je zenska, ki je to izustila pomislila na to. Torej je pomembno, koliko ima v lasti potem, ko ga nova dobi :-))
Kar pa se mene tiče, je pomembno, da je zaposlen, vsaj pri mojih letih no ;-), da je iznajdljiv in priden/delaven. Potem ni pomembno, koliko ima, saj nameravam živeti se vsaj 30 let in v tem času se da veliko ustvariti.
Dobro situiran pa je lahko tudi totalni luzer, ki je imel srečo z dedovanjem, ampak od takega bi jaz imela bolj malo, ker me pač ne zadovoljujejo materialne stvare same po sebi, ampak tisto, zaradi cesar si jih lahko privoscim.
Mere tipov pa s situiranostjo sploh nimajo veze :-))
Naka, ne gre vedno vse na pol – odvisno tudi od tega kdo je prispeval, vlagal več v času trajanja zveze 🙂 Računaj na to, če se ti bo slučajno zgodilo kaj nepredvidenega.
[/quote]
Glede na to, da sva skupaj iz študentskih let, ko sva bila oba brez vsega in da zasluživa nekje isto, bi bilo vsaj 50/50, če ne celo kaj več v mojo korist, glede na to, da sem doma delala veliko več kot on in sem tudi izpustila kako napredovanje, ker mi zaradi otrok in njegove službe ne bi šlo skozi.
Tako kot je ze ena napisala, prvo more bit psihicno poslihtan. Torej, da ne pije, ni kak odvisnez od bilo cesa. Nato, da je dober, prijazen ter da ima neke cilje v zivljenju. Kaj ti pomaga, da ima precej pod palcem, ce je pa kot clovek nula, more bit vse po njegovo, ponizuje, skrtari, vse zapravi, je baraba ipd. Da se razumemo, tud nekdo z minimalcem je lahko taksen. Najbolje pa je, da ima nekje iste finance kot imam sama ali pa mal vec. Stanovanje pa odvisno, koliko je star. Tam pri 30 bo sele zacel ustvarjat. Pri 50 pa je ze normalno, da ima stanovanje.
Da nima dolgov in prezivnine za nazaj torej svoboden, zaposlen za nedolocen cas, vsaj od V. do VII. Izobrazbe po moznosti da ma vikende fraj v sluzbi. Zdrav z zdravimi prehranjevalnimi navadami. V njegovem stanovanju da ima cistoco neko ne pa plesn v bani in cike v wcju. Prav tako da ne kadi v stanovanju. Da ima osnovna zivila in kavo doma. Da ne strka z elektriko in ima ustrezno toplo ogrevanje stanovanja celega….. take stvari. Placo ma lahk minimalca. Mam jwz tud sredstva svoja. Da zna in ve s higjeno telesa.
Zame pomeni situiran, da ima pri 40+ letih urejen stanovanjski problem: lastno nepremičnino ali dolgotrajen najem stanovanja ali hiše (ne garsonjere), izobrazbo, redne dohodke (plača, honorarji, dobiček firme ali s.p.ja) v taki višini, da mu po plačilu najemnine (če jo ima) in preživnine (če jo mora plačevati) ostane na mesec vsaj 1500 EUR, če pa je zelo zapravljiv (potovanja, dragi športi, oblačila, ure) pa mogoče še več.
Ne bi bila z nekom, ki pri teh letih še ni nič ustvaril, živi pri starših, nima izobrazbe, nima rednih dohodkov. Ne bi bila z nekom, ki je na slabšem kot jaz.
Sem bila s takim mokim mnogo let, ki je tvoja opisana želja. Denar lahko tako zasvoji, pokvari in uniči osebo, sploh moškega, ki ščasoma pride tudi do nekega višjega položaja na delovnem mestu, da ga ne prepoznaš več – da to ni več oseba, s katero si še do pred kratkim preživljal normaln zvezo in tudi lepe trenutke. Grozno je to. Ga ni denarja, nepremičnine, premičnine, vredne stvari, da sem ponovno še kdaj v življenju s takim podobnim “dobro situiranim moškim”. To je mučenje. Jim stopi v glavo. Najhuje je, ko takemu odnese moralne vrednote in jih zasvoji. Ko želijo imeti vse pod kontrolo in nadzorom, pretirano, tudi doma. Ker mislijo, da nihče drug ni sposoben obvladovati naprimer financ doma, kot samo oni. Resnica po taki izkušnjni pa je, da manj ko je denarja in ostalih vrednosti, bolj je družina srečna, več kot je denarja ni ostalega, bolj je družina na udaru in razvrednotena – ker taki moški znajo marsikaj očitati neupravičeno, sami pa ravno to počnejo, zavestno. Sicer ni neko pravilo, ampak velikokrat je tako pri moških 40+, ki so delali neko kariero in se gibali v poslovnem svetu, se tudi zavestno trudijo, da so v javnosti prepoznani kot “uspešni”. Poznam ta krog ljudi zelo dobro. Dobro situirani moški po 40+ ko jim razpadejo predhodnje veze in zakoni, so večinoma potem v freelance osebnih razmerjih, , ker niso več moralno realni in kot taki tudi niso normalno sposobni živeti, ker jim zmanjkuje izzivov, ki bi jih še zadovoljevali, živijo po načelu sem nekaj več od ostalih. Če ste to pripravljene vzeti v zakup in če nimate svojega dostojanstva, potem ste za take moške taprave.