Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vprašanje

vprašanje

S hčerko se zadnji čas prepirava, ker vozi avto v natikačah, oz. jih kar sezuje in vozi bosa. Jaz pravim, da tako nima pravega občutka, pa tudi ne vem če je to sploh dovoljeno oz. kaj rečejo policaji če to vidijo. Druga stvar pa je da je začela prestavljati v četrto brzino že pri hitrosti 55 km/h, češ da je tako najmanjša poraba bencina.Aja avto je pa 10 let star renault.

Prvo se strinjam s tabo, drugo se strinjam z njo. Glede porabe je pravilo zelo preprosto, bolj globoko kot pritisneš na plin, večja je poraba. Ko vozimo s konstantno hitrostjo (torej ne potrebujemo moči za pospeševanje) je priporočljivo dati v čim višjo prestavo zato, da vozi pri manjših vrtljajih motorja, posledica je pa tudi manjši hrup v avtomobilu. Ko je potrebna moč se pa zopet prestavi prestavo nižje, saj bi v višji prestavi morala globlje pritisniti na pedalo da bi dosegla isto odzivnost, poskočnost.

Pri vožnji mora avto imet dovolj obratov. Če tiščiš gas, bo tudi poraba VEČJA.
Glede obuvala med vožnjo. Ali normalne čevlje ali bos. In vedno raje bos kot v kakšnih nerodni coklah, natikačih, špičakih.
Če si bos imaš dovolj občutka.

LP!

Poglej

Stvari so zato da nam služijo in ne zato da bi mi služili njim…

Naj vozi kot ji paše, pa bo najboljše!!!

Če voziš bos je to kaznivo dejanje in te lahko policaji kaznujejo!!!! Pa še zelo nevarno je. Vsekakor pa ne drži, da je poraba v četrti pri 55km/h manjša, ampak je ravno obratno, poraba je večja.

Živjo,
spoznam se samo na del o natikačih: jaz stalno poleti vozim v kakih natikačih, ker pač to nosim, in nimam občutka, da bi bilo kaj slabše kot pri običajnih čevljih, samo to naj pazi, da ji kaj ne zdrsavajo ali se ne sezuvajo med vožnjo (bo že sama vedela). Mislim, da je večji problem pri kaki zimski obutvi, ko čez tisti debel podplat res nič ne čutiš, pa pri ženskah so pete tudi problem, v zelo visokih se pač ne da dobro vozit (no, vsaj jaz nisem navajena). Naj vozi, kakor hoče (vsaj dokler nima kakih težav pri vožnji).
LP

Urko, to te moram takoj popravit: običajna vožnja s konstantno hitrostjo (malo obremenjeno vozilo), po ravni cesti pri 55km/h je v četrti prestavi ekonomičnejša kot v tretji. Zagotovo ti piše v navodilih za uporabo vozila, da je treba takoj prestaviti v višjo prestavo, ko je to možno (in smotrno), če želimo prihraniti na gorivu. Kot je pa že omenjeno, avto dobi svojo moč in poskočnost šele pri določenem številu vrtljajev, zato je treba pri morebitnem pospeševanju te vrtljaje na nek način pridobiti: ali dodati nekoliko plina in prestaviti v tretjo, ali pa pritisniti do konca na plin v četrti. V tem primeru bomo prihranili na gorivu,pridobili na pospeških in manj obremenjevali vozilo če prestavimo prestavo nižje.

Poraba je največje v prvi prestavi in najmanjša v najvišji.

Še enkrat: PORABA JE NAJVEČJA TAKRAT, KO NAJBOLJ PRITISKAMO NA PLIN. Če bomo speljevali ali pospeševali v previsoki prestavi bomo vsekakor porabili več, kot bi lahko.

Jao, folk, ne ga lomit. Vozit bos je nekaj najnevarnejšega. Kakšen občutek le?! Moj frend je imel že dve nesreči, ki jih je povzročil pacient, ki je vozil bos. Policaj je modela nemudoma poslal k sodniku za prekrške.

Glede porabe – se absolutno strinjam z Nikom.
Če kubatura motorja in navor to omogoča, vozit v najmanjšem območju vrtljajev, v najnižji možni prestavi. Npr. jaz dostkrat vozim 70 v peti, je čist ok.
Sam včasih je pa treba po gasu, da malo čuješ rohnenje konjičev pred sabo 😉

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Če vozi 55 v 4. je to ok. Ampak voziti bosi pa ji jaz niti pod razno ne bi pustil, saj z “mehko” boso nogo v primeru grozeče prometne nesreče ne bo mogla tako dobro zabremzati in si sploh predstavljaš kaj bo potem?!! Bosa noga tudi veliko lažje uide mimo pedala! Natikači so prav tako zelo riskantni. Jaz bi ji avto vzel, če se ne bi začela primerno obuvati! Pa še eno okrog glave si zasluži, ker s svojim norčevanjem ogroža sebe in druge!

Se 100% strinjam!

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

New Report

Close