vprašanje
Zelo pogosto se mi zgodi,da zafarbam,ko mi kdo kaj reče.To je pa zelo neprijetno.Kaj naj storim,da se mi to ne bi dogajalo?Stara sem 30 let.
Jaz sem stara 28 let in se to tudi meni še vedno dogaja. Sploh kadar moram kaj javno govoriti ali kaj podobnega…takrat sem kot “pirh”…ampak se ne sekiram več……če zafarbam pred kakšno osebo si to štejem v plus, ker marsikdo pravi, da je prav simpatično in da je v teh norih časih to prava redkost…….
Tudi jaz še farbam, pa jih imam čez 40. Mojca, v tvojih letih sem se zarad tega tudi ful sekirala, zdaj pa nič več. Taka sem in konec. Nekaterim se zdi to prav ljubko in simpatično – prepričala sem se, da tud res tako. Sicer pa, čimbolj se s tem obremenjuješ, prej zafarbaš kot paradajz. Zato – čim manj misli na farbanje pa bo.
Jaz se tudi ne sekiram, če zafarbam, rečem, no zdej sem pa zakuhala. Skratka nobeden se ne obregne v to, če tudi sam ne delaš problema iz tega.
Jaz sem iz tega delala problem, ko sem bila še v šoli (vsako spraševanje je bilo zame muka brez primere, a ne zaradi neznanja, ampak zaradi menjanja barve – iz blede do živo rdeče – še indijanci bi se mi smejali). Sedaj mi je že čisto vseeno, čeprav se mi to še vedno dostikrat pripeti, kljub temu, da delam s strankami – no, takrat skoraj ne, ampak drugače, kadar imamo kakšen sestanek in je treba predstaviti svojo idejo. Potem pač povem, “No, pa že spet farbam.” Za kakšno minutko se vsi nasmejimo in stvar izgine.
Bolj ko se boš sekirala, bolj boš “farbala” to ti lahko garantiram.
“zafarbana” Erina
Eh, tudi pri meni je isto, pa se ne sekiram. Pa nas je kar nekaj takih, ne?
Če te to moti v življenju in bi rada ukrepala, potem pojdi na kakšen tečaj retorike. Zelo pomaga in pri ŠOU ni pretirano drag. Če te pa ne moti pretirano, potem so vsi zgoraj napisani odgovori pravilni. S časoma težava ni več tako velika, kot se ti zdi sedaj, če si se pa, kot ti svetujejo, sposobna še malo pošaliti na svoj račun, potem mine še hitreje in največkrat celo prijetneje.
Čim manj rdečice in čim večsamozavesti ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.