Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vprašanje

vprašanje

Spoštovani

Naj vam na kratko opišem svoj primer.Po treh mesecih na zavodu za zaposlovanje so me z napotnicp poslali na razgovor za prodajalko v majhni vaški trgovinici, ki je v privatni lasti.Bila sem sprejeta in ustno smo se vse lepo dogovorili kdaj bo plača in vse ostalo.
Sedaj pa je nastopil problem plače še do danes ni pa delam že dva meseca. Šef se me izogiba tako da kontaktirava samo preko listkov v trgovino pride pozno zvečer ko ve da me ni več. Pogodbe tudi še nimam in tudi za prevoz pravi da mi ne pripada čeprav se trikrat tedensko vozim po dvakrat tja ( 28 km dnevno ), ker imam deljen delovni čas.
Prosila bi vas če mi lahko poveste kaj naj storim, ker sem zelo obupana.

LP Nanika

Pri vas gre za očitne kršitve; zadevo morate pa čimprej razrešiti, sicer se zna zgoditi, da boste še dolgo delali brez plače. Svetovati je težko, ker ne poznam konkretne situacije, vašega delodajalca itd. Načeloma vedno svetujem najprej pogovor z delodajalcem. Vztrajajte, da se želite dobiti z njim, predtem si na list papirja napišite vse, kar zahtevate. Predvsem je to pisna pogodba, pa plača za dva meseca (plus plačilna lista) ter seveda povrnitev stroškov.

Če tak način ne bo uspešen, lahko za vas posreduje vaš sindikat, v končni fazi pa se lahko obrnete na inšpekcijo za delo in sodišče.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close