Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine vprašanje

vprašanje

Poleg stare hiše smo zgradili nadomestno gradnjo,se drži stare hiše.Hiša še ni gotove,je pa pod streho.Zdaj me pa zanima,ali lahko proti plačilu predelamo in obdržimo še staro malo hišo?Je to sploh izvedljivo in kakšen je postopek in približna cena,da se to uredi?Ker sta obe hiši manjši,naši otroci pa že večji,bi bilo zelo lepo,če bi se to dalo.

Če sem prav razumel gre za dopolnitev gradbenega dovoljenja. Predhodno se pozanimajte na UE, če vam ga bodo izdali.
lp

Že samo ime “nadomestna gradnja” pove, da gradite nadomestni objekt in da morate starega pred končano gradnjo ali med gradnjo ali po končani gradnji odstraniti (odvisno kaj vam piše v GD). Pri taki nadomestni gradnji plačate samo razliko v komunalnem prispevku (če je kvadratura novega objekta večja kot stari objekt), uporabite pa tudi komunalne priključke starega objekta.

Vaša želja je, da stari objekt obdržite. Prvo kot so vam že svetovali se obrnite na pristojno upravno enoto in povprašajte, na kakšen način bi to izvedli. Moje mnenje je, da bi to lahko izvedli s spremembo novega gradbenega dovoljenja – kar pomeni, da boste morali v spremembi opisati, kaj se bo spremenilo (pridobili boste nova priključna mesta za komunalne naprave – voda, elektrika, kanalizacija, meteorna kanalizacija, telefon, plin, kabel (odvisno kaj imate), seveda boste te priključke morali plačati kot nove priključnine, plačati boste morali celotni komunalni prispevek za nov objekt, pa če je objekt zgrajen blizu starega boste morali pridobiti tudi soglasje požarnega inšpektorja, itd.

Še enkrat – vprašajte pri referentu na upravni enoti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close