Najdi forum

vprašanje

Pozdravljeni,

prosila bi vas za odgovore; začasno so mi vrnili v.d., ker je bilo na zdravniškem spričevalu napisano, da se zdravstveni pregled opravi najpozneje čez 1 leto, moram narediti novo v.d., ki mi velja 1 leto. Ali mi bo po preteku 1 leta v.d. spet veljalo oz. ali je to vezano na odložitev prenehanja v.d.?
Imela sem sodnika za prekrške, kazen sem plačala, zanima me kako se nadaljuje postopek? Ali bom čez 2-3 mesece dobila pravnomočno sodbo, kjer bo pisalo, da mi preneha v.d. in ali šele takrat lahko vložim predlog za odložitev prenehanja v.d.?

Hvala za odgovore in lep pozdrav
spelca

Pozdravljeni, ne razberem v kakšni situaciji ste. Ali ste v postopku odvzema in so vas ustavili ter odvzeli v.d. zaradi poteka veljavnosti v.d. ali ste bili ustavljeni in je policija, zaradi prekrška odvzela v.d in je sledil sodnik itd, ter sedaj čakate na razplet. Najblje bi bilo, če mi po točkah navedete kaj je bilo. Drugače Vam težko odgovorim. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Očitno so bili zadržki iz zdravstvenih razlogov. Zato moraš opraviti zdravniški pregled in od ugotovitev na pregledu je odvisno kako bo naprej. Povprašaj zdravnika.

Pozdravljeni,

policaji so me ustavili in vzeli v.d., opravila sem zdravniški pregled in vložila predlog za začasno vrnitev v.d. .Nato sem imela sodnika, ki mi je odobril začasno vrnitev, sedaj pa me zanima razplet.

hvala
lp

Pozdravljeni, kot navajate ste dobili v.d. začasno nazaj. Sodnik bo v nadalnjem postopku odločal glede globe, prepovedi itd. Na podlagi sodbe boste lahko ukrepali naprej. Vsekakor pa “čuvajte” zdr. pregled, ker ga boste potrebovali. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Hvala, kazen sem že dobila in jo poravnala. Koliko časa približno traja od obiska sodnika za prekrške do pravnomočne sodbe?
lp

Pozdravljeni, to je odvisno od sodišča praksa je da dobite sodbo v roku cca meseca ali dveh. Lp

Pozdravljeni,

če ste kazen že dobili, pomeni, da ste tudi že dobili sodbo. Ta je pravnomočna po osmih dneh od dne, ko ste jo prejeli, če se seveda niste odločili za pritožbo.

Če je sodba pravnomočna počakate na sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja in nato še osem dni, da sklep postane pravnomočen, potem pa lahko vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja v katerem natančno opišete razloge, zakaj potrebujete vozniško dovoljenje. Zdravniškega spričevala vam ni treba ponovno prilagati, ker ste ga že predložili, ko ste predlagali vrnitev začasno odvzetega v.d.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Najlepša hvala za odgovore:))
Se mi zdi, da sem razumela; sedaj čakam 2-3 mesece na sklep o prenehanju veljavnosti v.d., po 8. dneh, ko ga dobim, pa lahko vložim predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti.
Še enkrat hvala in lep pozdrav!
spelca

Spoštovani,

tako je. Počakate na Sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, nato pa še osem dni, da sklep postane pravnomočen. Nato pa morate v 15 dneh od pravnomočnosti vložiti predlog za odločitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Lep pozdrav,

Suzana G.

New Report

Close