Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vračilo dohodnine

Vračilo dohodnine

Ali FURS že vrača dohodnino, ali čaka zadnji rok 31. 5.?

Očitno še noben ni dobil?

komaj so prve izračune začeli pošiljat. kje je še vračilo…. zdaj še čakajo na ugovore

Ni še. Pocakaj na zacetel junija.

Konec maja bodo poslali tistim za vrnitev DOH, predvsem tistim, ki uveljavljajo VDČ Konec julija pa nakažejo denar.

Brez vzdrževanih članov so poslali obračune že prej.

Plačati moram 500 evrov. Sem pač samska in sem imela tako plačo, da so mi odvajali bolj malo.   Namesto, da bi dala na stran, sem vse sproti . zapravila.  Me čisto nič ne izuči.

Ah kje. Dali so tiste odlocbe, kjer treba doplačat. Prijetno presenečen, meni je izračunalo skoraj 1500 eur doplačila, z odločbo je pa samo 60. Pa še to sem dal ugovor, sem našel eno luknjo. Tako da bi moral par evrov dobit še nazaj.☝️😁

Odgovor na objavo uporabnika
Gojka541, 04.05.2023 ob 11:32

Plačati moram 500 evrov. Sem pač samska in sem imela tako plačo, da so mi odvajali bolj malo.   Namesto, da bi dala na stran, sem vse sproti . zapravila.  Me čisto nič ne izuči.

nemogoče

dobesedno nemogoče. razen če v vašem računovodstvu res ne znajo plače obračunat. načeloma morajo od vsake plače odtegnit toliko dohodnine, kot jo je treba plačati. razen, če uveljavljaš olajšave, ki jih potem ne koristiš

Čebela_adela, 04.05.2023 ob 11:40

nemogoče

dobesedno nemogoče. razen če v vašem računovodstvu res ne znajo plače obračunat. načeloma morajo od vsake plače odtegnit toliko dohodnine, kot jo je treba plačati. razen, če uveljavljaš olajšave, ki jih potem ne koristiš

Seveda je mogoče. Nimamo vsi plačo kot edini dohodek, veš?

Jaz vem☝️, 04.05.2023 ob 11:43

Seveda je mogoče. Nimamo vsi plačo kot edini dohodek, veš?

napisala je, da je samska in ima tako plačo, da ji preveč odvajajo. nič ni napisala, da ima kakšne druge dohodke.

vem pa, da po računovodstvih ne razmišljajo o tem, kdaj določeni zaposleni izgubijo pravice do višje olajšave.

Midva narediva takole.

Prek leta z ženo oba prijaviva vse olajšave (otroke). Torej podvojeno in zato oba sproti plačava premalo dohodnine (dobiva več plače).
Potem pride odločba, da morava veliko doplačati, kar ignorirava (oziroma velikokrat res ne dobiva, ker dejansko živiva drugje, kot sva prijavljena).

Potem poleti sama podava vlogo, ker odločbe kao nisva prejela. Spet oba prijaviva vse otroke.
Potem pride v jeseni odločba za doplačilo, kjer nama samovoljno otroke razdelijo na pol. Na to se pritoživa, ker saj se s tako razdelitvijo ne strinjava in tokrat otroke prav prijavi tisti z večjo plačo.

Spomladi potem pride nova pravilna odločba z velikim doplačilom. Počakava 1 mesec in tik pred rokom plačila vloživa vlogo za plačilo na obroke. Potem pride poletje in nova odločba za obročno plačevanje. Zadnji obrok plačava nekako do novega leta za dohodnino dve leti nazaj. Dve leti pa naju država na ta način kreditira.

Podobno z elektriko.
Poleti javljamo stanje števca in z majhno porabo zbijemo obrok na minimum. Pozimi se grejemo na elektriko in porabimo ogromno, plačamo malo. Potem spomladi pride naknadno velik poračun. Plačamo za nazaj, kar so nas kreditirali. Nakar nam hočejo zvišati obrok, jaz pa ponovno začnem javljati stanje števca z majhno poletno porabo.

Zakaj bi jaz njih kreditiral (plačeval sproti preveč), če lahko oni mene. ZASTONJ KREDIT!

Je mogoče , itak.

Anonimno 7434, 04.05.2023 ob 12:22

Midva narediva takole.

Prek leta z ženo oba prijaviva vse olajšave (otroke). Torej podvojeno in zato oba sproti plačava premalo dohodnine (dobiva več plače).
Potem pride odločba, da morava veliko doplačati, kar ignorirava (oziroma velikokrat res ne dobiva, ker dejansko živiva drugje, kot sva prijavljena).

Potem poleti sama podava vlogo, ker odločbe kao nisva prejela. Spet oba prijaviva vse otroke.
Potem pride v jeseni odločba za doplačilo, kjer nama samovoljno otroke razdelijo na pol. Na to se pritoživa, ker saj se s tako razdelitvijo ne strinjava in tokrat otroke prav prijavi tisti z večjo plačo.

Spomladi potem pride nova pravilna odločba z velikim doplačilom. Počakava 1 mesec in tik pred rokom plačila vloživa vlogo za plačilo na obroke. Potem pride poletje in nova odločba za obročno plačevanje. Zadnji obrok plačava nekako do novega leta za dohodnino dve leti nazaj. Dve leti pa naju država na ta način kreditira.

Podobno z elektriko.
Poleti javljamo stanje števca in z majhno porabo zbijemo obrok na minimum. Pozimi se grejemo na elektriko in porabimo ogromno, plačamo malo. Potem spomladi pride naknadno velik poračun. Plačamo za nazaj, kar so nas kreditirali. Nakar nam hočejo zvišati obrok, jaz pa ponovno začnem javljati stanje števca z majhno poletno porabo.

Zakaj bi jaz njih kreditiral (plačeval sproti preveč), če lahko oni mene. ZASTONJ KREDIT!

da se vama da imet skrb leto za letom in imet pregled nad tem, v kaki fazi so vsi ugovori ….

zelo… kreativno

Da se vam da res…namesto časa, ki ga porabita za šmuglanje, pejta raje nekaj oddelat in bosta lahko takoj plačala.

Ponavadi je 60 dni po izdanem inf. izračunu. Če dobite do konca marca, je izplačilo do konca maja, če dobite do konca maja, pa je izplačilo donkonca julija.

Čebela_adela, 04.05.2023 ob 13:48

da se vama da imet skrb leto za letom in imet pregled nad tem, v kaki fazi so vsi ugovori ….

zelo… kreativno

Brez skrbi, skoraj vse naredi računalnik.
Po poklicu sem informatik in imam stvari avtomatizirane.

Sam a čakajo do zadnjega dneva za izplačilo, al dobiš že kej prej? Js sm dns dubu pa mi morjo 503 € vrnit zdej piše do 29.5, kaj čakajo prav zadnji dan al dobiš že kaj prej? Hvala

New Report

Close