Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vračilo izdelka – vračilo denarja?

Vračilo izdelka – vračilo denarja?

Danes sem vrnila v trgovino nek izdelek, ki mi ni ustrezal in želela vračilo denarja, pa je prodajalka trdila, da tega po zakonu ne more storiti, čeprav vem, da takega zakona ni.

Prodajalka ima prav – izdelka niso dolžni sprejeti nazaj, če ga želiš vrniti samo zato, ker ti ne ustreza. Kam pa bi prišli, če bi vsi vračali izdelke, za katere čez čas ugotovijo, da jim niso všeč? Tak izdelek namreč težko prodajo dalje – jaz že ne bi želela kupiti nečesa, kar je nekdo prinesel nazaj.

Drugačna pravila pa veljajo, če si izdelek kupil po pošti – v tem primeru ga nisi imel možnosti pregledati pred nakupom in imaš čas 15 dni, da ga vrneš.

Če pa ima izdelek neko napako, pa ga seveda lahko reklamiraš – o tem govori Zakon o varstvu potrošnikov.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

V Svici lahko vsako kupljeno stvar v roku dveh ali treh tednov prineses nazaj, zamenjas ali prosis, da ti dajo nazaj denar… Pise na vsakem racunu, je pa res, da stvar ne sme biti nosena, unicena in mora imeti etiketo s ceno in pa original racun!

Ja, v ZDA tudi, pa še marsikje po svetu, ampak mi živimo v Sloveniji in tu je vračilo denarja za izdelek s katerim ni nič narobe odvisno od politike oziroma dobre volje trgovine.

Jaz pa sem kar vesela, da je tako, ker res ne bi želela kupovati izdelkov, ki so bili pred tem že pri treh kupcih doma – 14 dni. Pač malo razmisliš, preden kupiš.

New Report

Close