vračilo kredita
zdravo,
sem v dilem ,kaj storiti.
Rada bi dvignila kredit stanovanjski,ampak trenutno imam potrošniški kredit.
Ali morda veste,če lahko poravnam stari kredit z stanovanjskim ,oziroma ali bo zavarovalnica odobrila tak kredit?
Kredita bi dvignila nekje 50.000tisoč,starega kredita še imam 4.000tisoč eur.
Imam vse pogoje za pridobitev kredita,ampak ta potrošniki kredit me moti.
Je mogoče kdo med nami,ki je imel takšno situacijo.
Lp
Hvala za odgovor in moram povedati tudi to,da so mi odobrili kredit,ampak sedaj je še en majhni problemček.
Danes so me poklicali z banke in so rekli,da je pogoj da dobim kredit v vrednosti 48.000tisoč eurov,ta da se moram zavarovati v primeru brezposelnosti.Znesek je 700eur,ker so mi še upoštevali življensko zavarovanje,ki ga imam sklenjenega pri drugi zavarovalnici.
Sedaj me seveda to moti,ker se mi zdi zelo oderuško.Kajti kredit bi zavarovala pri zavarovalnici,ki je znesek 1400eur(ne hipoteka) in sedaj še ta znesek 700eur,se mi zdi kar oderuško.Takoj zgubim kar 2100eur.
Kaj naj storim,ali bi bolje bilo zastaviti hipoteko in se mi nitreba zavarovati.Kakšni so stroški pri hipoteki?
Hvala
O zdaj ste me še bolj obremenili izenačen odgovor.Še se odločam,ker mi je res nesmiselno to zavarovanje se bom verjetno odločila za hipoteko.V vsem tem me najbolj jezi,da imam službo za nedoločen čas, 20 let delovne dobe pri istem delodajalcu in obrok je nizek 340eur na neto plačo 1400
eur,povrh naj še zastavim življensko polico in še dodatno zavarovanje.Še kakšen odgovor bi mi prav prišel.
Kredit bi vzela na A-banki in ker sem že leta njihova stranka se mi nesmiselno zdi menjavat banko,ker nikoli nisem imela z njimi probleme in ne oni z mano.
lp
Ah, tale zvestoba banki čisto nič ne pomeni, tebi pa lahko iz žepa izpuli kar nekaj evrov. Pojdi na več bank, ne boj se hipotekarnega kredita – v vsakem primeru moraš svoje obveznosti poravnavati, ali zlepa ali zgrda. Tudi zavarovalnica se lahko vsede na nepremičnino, ko rubi, tako da nikar ne poslušaj zgodbic o “čisti” nepremičnini. Tega pri visokem kreditu pač ni.
Sem prepričana, da boš v drugih bankah dobila ugodnejšo ponudbo, poleg tega je znesek kredita za te čase kar nizek, tvoja plača pa kar visoka, torej imaš že v osnovi ugodno izhodišče – ne zahtevaš nič nemogočega.
Tudi jaz se pridružujem mnenju o ”čisti” nepremičnini.
Načeloma so pogajanja z bankami dosti bolj humana kot z zavarovalnicami, ki takoj sprožijo postopke izterjave. Pa tu ne gre za kakšno dobrodelnost ampak za enostavno dejstvo, da ima banka roko na nepremičnini, kar je nenazadnje največja možna garancija.
Je pa pri odločitvi seveda bistven faktor razmerje med višino kredita in vrednostjo nepremičnine. Zato premisli v katerem primeru reskiraš več.
Hipoteka ali zavarovanje preko zavarovalnice ni nobene razlike.
Oboji vam bodo vzeli nepremičnino če ne boste plačevali obrokov.
Zavarovanje prek zavarovalnice je dražje pa še za večje zneske ni možno.
Pogajanja so pa povsod enaka. Ko se oceni(banka ali zavarovalnica) da niste sposobni vrniti sposojenega in za to tudi sami ne pokažete interesa, tudi pogajanja nikjer več niso možna.