Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Vračilo kupnine za prodajo ukradenega telefona

Vračilo kupnine za prodajo ukradenega telefona

Pozdravljeni.

Pred slabim mesecem dni sem kupil mobilni telefon, nakar so prišli do mene kriminalisti češ da je telefon ukraden. Da najprej povem, telefon sem kupil preko bolhe zato se nisem želel vezati oz trenuti naročnik nima v ponudbi mobilnih telefonov na vezavo. Zgodba je malo specifična, saj ima prodajalec registrirano podjetje za prodajo telefonov oziroma prodaja telefone preko s.p. v katerem je pravni zastopnik. Ves čas mi je zatrjeval, da telefon prodaja, ker je pri njemu njegova redna stranka podaljšala naročniško razmerje pri Mobitelu in ker ta stranka že vseskozi uporablja iPhone, ga je dal v prodajo njemu. Pri tem mi je garantiral, da obstaja račun, ki ga je možno preveriti na mobitel vendar pa ker se je obema mudilo tega nisem storil in preveril resničnost podatkov…torej, da ni bil telefon ukraden. Za prevzem sva se dogovorila prem mojim podjetjem kjer sem pogldal telefon, ki je bil res kot iz trgovine ker pa zraven ni prinesel računa sem ga vprašal po njem. Dejal mi je da mobitel po novem ne izdaja več tiskanih računov (samo v elektronski obliki) ker je bila podaljšana naročniška pogodba, glede na to pa da je bil telefon nov, z vsemi nalepkami, original embalažo, potrjeno garancijo sem mu na besedo verjel. Da bi bil še bolj prepričljiv mi je na isti dan potrdil garancisko izjavo z žigom podjetja v katerem je pravni zastopnik in jo podpisal tako, da bi začela veljati na dan nakupa ter mi res prijazno razložil kje imam servis itd.
Z mano je bil tudi moj sodelavec tako, da ga imam vsaj pričo, da sem telefon zares kupil od njega.

Zanima me kaj lahko v tem trenutku storim in kakšne so možnosti, pristopi, da kupnino dobim vrnjeno nazaj? Kakšne postopke lahko sprožim na policiji oz kako reagiram v taki situaciji, saj je to zame prva taka izkušnja. Naj še povem, da nisva sklenila nobene kupoprodajne pogodbe, za račun me je pa kot rečen pretental.

Najlepša hvala za vse informacije in nasvete.

Miha

Spoštovani,

predlagamo vam, da od prodajalca zahtevate povračilo kupnine, sicer boste primorani vložiti tožbo in kazensko ovadbo, kar pomeni, da bo moral kriti tudi stroške postopkov.

Na policiji lahko vložite kazensko ovadbo zaradi k.d. prikrivanja po 217. členu KZ-1.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close