Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vračilo PDV Hrvaška

Vračilo PDV Hrvaška

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede vračila PDV, za stvari, kupljene na Hrvaškem.
Kupiti nameravam eno večjo stvar v Zagrebu…s povračilom PDV bi me prišla ceneje kot v Sloveniji.
Vendar pa sem pozabila , kako celoten postopek poteka.

A mi lahko kdo opiše, kaj je potrebno za povračilo davka? A se vse da uredit v enem dnevu, ker če moram hodit 2x, potem že porabim skoraj toliko bencina kot bi privarčevala;)

Hvala!

To sem jaz našla, ti pa se potrudi in poišči še kaj koristnega:

“Kdaj mi pripada vračilo davka?
– Vrednost nakupa na enem računu mora biti višja od 740 kun (100 evrov).
– V trgovini vam morajo pravilno izpolniti obrazec za vračilo davka.
– Kupljeno blago morate izvoziti v roku treh mesecev od dneva nakupa in ga potrditi na carinski izpostavi.
– Mejna carinska izpostava overi ustrezen obrazec, le ta pa se lahko overi le na mednarodnih in meddržavnih mejnih prehodih.

Davek dobite vrnjen ob naslednjem obisku Hrvaške, ki pa mora biti enkrat v šestih mesecih od nakupa. V trgovini, kjer ste blago kupili, vam bodo izplačali davek.

Povrnjen davek pa je mogoče dobiti tudi v Sloveniji. Kot so nam povedali v menjalnici Ažur, ki posluje ob mejnem prehodu Obrežje, vam davek lahko vrnejo tudi tam. S potrjenim obrazcem se odpravite v njihovo poslovalnico, kjer vam bodo povrnili del davka. Koliko boste dobili nazaj, vam morajo izračunati že v trgovini. Na obrazcu za vračilo davka je jasno zapisan polni znesek ter znesek vračila. V menjalnici Ažur vračajo davek le na obrazcih Global Blue, odstotek vračila pa je obračunan po posebni davčni lestvici.

Ti povem iz prve roke.

Na Hrvaskem kupis in placas nakup v celoti. Potem ti z osebnim dokumentom izpolnijo taxfree obrazec, ki ga spnejo z racunom. Na mejnem prehodu prosis carinika na njihovi strani, da ti potrdi papirje. S tem potrdi, da je roba zapustila HR. Pri vecjih zneskih se ti lahko zgodi, da bo caeinik poklical nasega, ki ti bo potem zaracunal nas ddv (20 namesro njihovih 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), ni pa to nujno. S potrnejim obrazcem dobis v dolecenih menjalnicah pa se kje razliko nazaj. Nedobis pa celotnega pdvja, ampak imajo eno tabelo. Bospa videla na obrazcu, koliko lahko dobis nazaj.

New Report

Close