Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VRAČILO SREDSTEV ZA SAMOZAPOSLITEV

VRAČILO SREDSTEV ZA SAMOZAPOSLITEV

Drage forumovke !

Od 01.07.2005 sem samozaposlena, za kar sem prejela tudi sredstva kot subvencijo za samozaposlitev od Zavoda RS za zaposlovanje. Sredstva so namenjena za plačilo prispevkov za obdobje enega leta.
Sedaj pa se mi je ponudila priložnost, da se redno zaposlim v nekem podjetju.
Problem je v tem, da moraš biti po pogodbi o subvencioniranju samozaposlen najmanj dve leti.
Je imel kdo podoben primer? Obstaja kakšna možnost, da se izognem vračilu sredstev? Obstaja mogoče kakšen forum, kjer bi lahko več zvedela o tem?
Vsem skupaj se že vnaprej zahvaljujem za pomoč oziroma namig.

A ti bi sredstva obdržala, zavodu rekla čao in se šla nekam redno zaposlit? Hudoooooooooooo

O kako visokem znesku pa je govora tu?

Zakaj pa ne bi sredstev vrnila? Če ne boš samozaposlena jih tako ne boš potrebovala.

lp,

N.

Vprašaj v službi, če bi lahko ti dve leti delala pri njih tako, da si samozaposlena in jim za svoje delo izdajaš račune v višini svoje bruto plače (+ prispevki delodajalca + malica idr.). Samo boš morala doregistrirati dejavnost. Poskusi, to je bolj”ta levi” ovinek, morda bi pa šlo?

Če me spomin ne vara, gre za cirka tristo jurjev? Vsaj včasih je bilo tako. To ne znese niti polovico prispevkov za eno leto. Na tvojem mestu bi povprašala tam, kjer sem dobila denar. Poznam ljudi, ki so ta denar spravili v žep, pa iz njih nikoli ni nič bilo. Naj bodo veseli, da se boš zaposlila. Saj nisi mogla vnaprej vedeti. Roko na srce, mene ni nihče nikoli preverjal, za kaj sem porabila denar in ali še opravljam delo, za katerega sem dobila denar. Ampak jaz sem poštena.

Dobila sem sredstva v višini 490.000 SIT, kar naj bi bilo za plačilo minimalnih prispevkov za obdobje enega leta. Moram napisati, da sem samozaposlena od 01.07.2005, kar pomeni, da sem redno plačevala prispevke osem mesecev. Ali je potrebno vrniti tudi ta denar, ki je bil dejansko porabljen za plačilo prispevkov ?

Sori, to ti lahko povedo samo na zavodu. Lepo ponižno tja.

Kaj pa dopolnilna dejavnost s plačevanjem min. prispevkov ob rednem delovnem razmerju? Bi to šlo skozi?
Sama sicer mislim, da bi ti teh osem mesecev prispevkov morali odšteti, ampak če je pogoj, da si potem samozaposlen vsaj dve leti, se najbrž na to požvižgajo. Vsem tistim, ki spet pametujejo o stvareh, o katerih nič ne vedo – denar ni samo pobasan, temveč tudi večinoma že porabljen za prispevke za soc. varnost.

New Report

Close