Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti vračilo varščine

vračilo varščine

Pozdravljeni

na vas se obračam glede,vračila varščine. V najem sem oddala opremljeno stanovanje, najemnik je vso opremo zamenjal z svojo mojo pa zavrgel, ne da bi me o tem obvestil. Po izselitvi je opremo odpeljal z seboj. Prebarval je tudi vsa vrata, ker mu prejšnja barva ni bila všeč ( brez da bi me o tem obvestil) in na stare položil nove laminate (brez obvestila). V pogodbi je izrecno navedeno, da se brez pisnega soglasja lastnika nič ne dela. Zanima me ali je upravičen do vračila varščine.

Hvala za odgovor

Spoštovani,

Najemnik stanovanja mora uporabljati najeto stanovanje v skladu z najemno pogodbo in odgovarjati za škodo, nastalo pri nepravilni oziroma malomarni rabi stanovanja. Najemnik stanovanja ne sme spreminjati stanovanjskih prostorov ter vgrajene opreme in naprav ter opravljati koristnih vlaganj oziroma izboljšav v stanovanju brez predhodnega pisnega soglasja lastnika.

Po prenehanju najemnega razmerja mora najemnik izročiti lastniku stanovanje v stanju, v kakršnem ga je prevzel, pri čemer se upoštevajo spremembe, nastale pri normalni uporabi stanovanja in tiste, ki jih je najemnik opravil v soglasju z lastnikom.

Glede na to, da svojih obveznosti ni izpolnil, menimo, da do vračila varščine ni upravičen.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close