Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Vračilo zavarovalnine

Vračilo zavarovalnine

Kupujemo nov avto, pa me zanima, če je možno dobit vrnjeno zavarovalnino za stari avto, ker poteče šele januarja drugo leto.

Ima kdo s tem izkušnje? Kakšen je postopek?

Ja itak da dobiš zavarovanje nazaj. Jaz sem avto odjavla, ko je imel še šest mesecev veljavno registracijo. Razlika je samo v tem, da sem jaz avto odjavla in nisem takoj prenesla na novega, ker je na novem oz. rabljenem še veljala registracija tri mesece. Ti greš samo na zavarovalnico, kjer imaš avto zavarovan in tam ti izračuna koliko dobiš nazaj. Če boš ostal pri isti zavarovalnici, ti lahko tudi odšteje od novega zavarovanja (namesto da ti nakazujejo) in potem novega plačaš toliko manj. Ko ga odjaviš pa rabiš nalepko ali potrdilo o odstranitvi nalepke, (ker ti še velja).

ja zavarovalnino ti vrnejo .le v primeru nesreče oz če si imel karambol in si bil kriv ti je ne vrnejo. cestnino ti pa vrnejo na podlagi računa oz položnice

Zavarovalnino ti vrnejo, če prodaš avto, oz. ga odjaviš iz prometa. Daš pač vlogo za vračilo na kakšnem šalterju in priložiš potrdilo o odjavi iz prometa. Za Triglav sem to naredila na Verovškovi in dobila denar po enem tednu.
Vračilo cestnine so pa vlekli skoraj mesec dni. Obrazec za to dobiš pri odjavi avta. Je dobro, da rečeš zanj.
z.

cestnino so mi nakazali v dobrih 3 tednih, odjavila sem decembra, zavarovanje je bilo do maja —-) dobila sem približno polovico plačanega povračila za uporabo cest

New Report

Close