Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vraščen noht

vraščen noht

Kaj naj storim? Do sedaj sem si ga vedno sama uredila, odrezala. Tokrat ne gre. Imam težave z očmi in še nekaj časa ne bom na blizu dobro videla. K pedikerju ne grem. Bila sem enkrat pred 15 leti. Vse mi je vse vnelo . Od te slabe izkušnje tudi slišat ne smem zanj. K zdravniku? Ni tako zelo hudo. Mi bo rekla, da sem si prišla nohte porezet? ) Sicer je zelo prijazna, a..?

samo ne bi jedla, pomagajte

Če pediker in zdravnik nista opcija, mogoče namakanje v topli slani vodi, glineni obkladki, antiseptično mazilo ali pa sami poskusite odrezati ta vraščen noht, preden se zagnoji.

Namaži čez noč, pa še potem čez dan. Precej zmehča in se noht laže odreže. Sedaj, če ne vidiš? Ja, to zna bit problem.

Točno, smrekovo mazilo, lahko pa tudi ognjičevo ali celo vazelin v lončku. Za odrez pa prosite nekoga, ki bolje vidi, če ne morete sami.

Ne bodi neumna – k dobremu pedikerju takoj na medicinsko sponko. V profi in derma salon.

Razumeš kako deluje ta sponka? Povsem enostavno in prav genialno v bistvu.
Olajšanje bo v nekaj minutah.
Sami se ti bo pa še res kaj fejst inficiralo, da ne govorim o bolečinah.

Tudi jaz imam občasno ta problem. Mi lahko svetujete, kje je ta profi pediker (LJ)? Je mogoče kakšen v Šiški. Se je treba prej naročit? Takrat, ko je stvar aktualna, se ne da prav dolgo čakat.

Pod nohet si najbij papir ali tkanino v predel kjer se zarasca. Potem tega ne odstranjuje ven dokler se spet normalno ne za raste. Prijetno okrevanje ti zelim

Kako si lahko spodaj daš papir, tkanino, ali karkoli?
Ga je treba dvignit. Če ga že dvigneš, ga mogoče lahko kar odrežeš? Ne razumem tega postopka najbolj?!

Lassana na Miklošički. V bistvu je to KOZMETIČNI SALON na Dalmatinovi, je takoj za ovinkom z Miklošičke. To ni njihov frizerski salon. Lani je bila žička 20 eur. Najboljša pedikura v LJ.
Druga opcija je Lassana v Kliničnem.

Tudi jaz imam občasno ta problem. Mi lahko svetujete, kje je ta profi pediker (LJ)? Je mogoče kakšen v Šiški. Se je treba prej naročit? Takrat, ko je stvar aktualna, se ne da prav dolgo čakat.
[/quote]

Žal težko – poskusi vprašat na dermatologiji Rogl v Šiški? Morda zdravstveni dom šiška?

Poguglaj za svoj konec. Kar hočeš je, da oseba izvaja medicinsko pedikuro in da je višja diplomirana kozmetičarka. To mirno lahko vprašaš preden se naročiš, ker pač želiš, da storitev izvaja usposobljena oseba. Logično.

V normalnem do dobrem salonu ne pride do infekcij. Do infekcij pride pri delu na črno ali pri strankah samih, ker premalo skrbijo za higieno ter dezinfekcijo obolelega / vraščenega nohta ter vnetega tkiva okoli.

Ps: tudi tehnika podlaganja papirja/vate včasih deluje, če še ni prehudo, ker na tak način rahlo odmaknemo noht od vraščanja v meso, ampak je tudi tam treba non stop zelo razkuževati vse (papir, vato, paličice, škarijce, karkoli že uporabljate) … in tako vse dokler noht ne preraste – kar je pa praktično nemogoče početi denimo v službi.

Mislila sem reči, da gre za Lassanine kozmeticne in ne za njihove frizerske salone.

Kako si lahko spodaj daš papir, tkanino, ali karkoli?
Ga je treba dvignit. Če ga že dvigneš, ga mogoče lahko kar odrežeš? Ne razumem tega postopka najbolj?!
[/quote]

Meni je upotabo trdega mila svetoval kirurg po tem, ko so mi noht tretjič odrezali po vsej dolžini, z delom korena. To so take bolečine, da bi šla raje rodit.
Torej, suho, še nezmoceno milo drgnes ob noht, tako da se nabere odstružkov pod noht do te mere, da noht odvzdignes iz mesta vrascanja. Nato še malo mila naribas na gazo in oviješ okoli prsta, saj je milo zelo dober antiseptik. Meni pomaga, nohta nisem imela vrascenega že trideset let. Aha, bistveno pri nas, ki nam nohti vrascajo v dolžino tisto tocko, kjer se sicer zagnoji. Ko grem k pedikerki, ji razlozim na kakšno dolžino naj reže in do sedaj se še ni zgodilo, da bi noht spodrezala bolj.

Vsak spodoben salon ima usposobljene ljudi za take posege. Avtorica, če pa nočeš iti, pa nič, si pač mal smotkana, ker v 15ih letih se je marsikaj spremenilo. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Vsak spodoben salon ima usposobljene ljudi za take posege. Avtorica, če pa nočeš iti, pa nič, si pač mal smotkana, ker v 15ih letih se je marsikaj spremenilo. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

New Report

Close