Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vraščen noht-pomoč-doma

vraščen noht-pomoč-doma

Ja, kako odpraviti to nadlogo.Hvala.LV.

s pinceto poskušaj na rob vriniti droben košček gaze, namočen z bepanthenom, ali praškastim antibiotikom za rane… se bo prej zaraslo.

Košček zamenjuj vsak dan, nekaj dni, oz. dokler ne bo bolje….

antibiotik bo pa dobila brez Rp, se mi zdi da če ima dostop do njega, pol ne bi spraševala tega tu gor, ker bi vedela kako in kaj.

Odsvetujem domače “mojstrovanje”. Vraščeni nohti so pogosta nadloga in v ambulantah redno delajo posege (zarežejo ob nohtu na tisti strani, kjer je vraščen in ga po celotni dolžini odščipnejo). Ni prijetno, ampak kakšne “domače finte” pri tem problemu malo zaležejo.

Meni je žal kot las na glavi, da sem šla tole težavo operativno reševat…k pravemu pedikerju…vse zrihtajo brez rezanja!

Nekdo iz naše družine si je to pozdravil s polaganjem trpotca (zmečkanega) na prst/noht (+ poviješ okoli, pustiš čez noč, naslednji dan novi trpotčevi listi,…..) in pa seveda zelo skrbno striženje vraščenega dela.

Preverjeno! Na košček vate propolis in ga previdno potisneš (z zobotrebcem ali podobnim) pod noht, kjer je vraščen.Zjutraj in zvečer. Teden do 10 dni. Po tem pa nohte vselej striči naravnost,pa se ne ponovi.

O, hvala vsem.Lp.

New Report

Close