Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Vraščene dlake na nogah

Vraščene dlake na nogah

Vsa leta sem se po nogah brila, poleti seveda dnevno. Pa mi je bilo tega dovolj in sem letos poskusila s silkepilom (ki je že več let doma) – v upanju, da se ne bom s svojimi nogami vsaki dan ukvarjala. Zdaj pa opažam, da mi dlake vraščajo pod kožo, tudi 1 cm in več dolgih mi silkepil zato ne odstrani. Obstaja kaj proti vraščanju dlak?

Masazna sisalova rokavica in solni peeling. Vsak vecer. Vrascenih dlak ne bo!

Vraščanje dlak pri britju, takšnem ali drugačnem je neizbežno. Pomaga, če si vsake toliko narediš fajn piling, da odstraniš odvečno odmrlo kožo. Pomaga.
Si pa vzameš vsake toliko cajt in si te vraščene dlake pač sama odstraniš s kakšno iglico ali kaj takega, jaz npr. samo z nohtom malo bolj podrsam, pa je tista plast kože nad dlako že odstranjena in dlaka na prostem. Ne vem sicer koliko si poraščena, meni to ne predstavlja problem, ker sem na srečo pri tamanj poraščenih.
Upam, da sem ti kaj pomagala. 🙂
Srečno.

Za to še nisem slišala, ampak zveni dobro, bom poskusila. Hvala!
Pa se bo očitno treba še naprej vsaki dan posvečati lastnim nogam. 🙂

Topsy, a je to uredu, da si vsak dan delaš solni piling?

Hvala!

Pri meni bi se morala zbrati cela rodbina in praskati… 🙂

Piling pomaga. Če pa je kakšna trdovratna dlaka, ki se niti pilgu noče podrediti, pa jo s kakšno buciko zbezam ven (nič ne boli) ali pa s kakšno grobo masažno zadevca (ala masažna blazina).

jaz sem pred leti sprejela enako odločitev kot ti avtorica – in potem mi je bilo poletje grozno res…sem poskušala vse tehnike pomoči in nasvetov, od tega, da je dobro, da se koža namaže s tonikom za obraz, da bi bila bolj mehka povrhnjica, kar bi olajšalo novo rastlim mehkim dlakam, da pridejo na površje – pa ni pomagalo, niti piling ne…samo je pa res, da ga nisem delala vsak večer, ker se mi tudi to ne zdi dobro za kožo tako pogosto izvajati piling, ker povrhnjica pa tudi ima svojo funkcijo in kožo ščiti…

in ostalo je to, da sem ročno bezlala vraščene dlake ven, od tega sem imela še bolj pikaste in rdeče noge, včasih sem se morala tako namučiti, da je tam potem nastala še krastica in prav toliko časa mi je vzelo…kot če bi se brila…če ne še več…pa izgled je bil grši

potem sprejmem odločitev, da bom to redno počela še celo leto še čez zimo saj verjetno bo z rednim depiliranjem in ne britje tudi dlak manj…pa ni bilo nič boljše še naslednje poletje sem bila taka pikica po nogah…tko da letos sem spet na britju vsakodnevnem tisto potegnem na hitro pod tušem in noge so gladke….

me jezi ker se ne morem posluževati trajnejšega načina, ampak res očitno nisem za puljenje, ker imam potem še več problemov…in je še grše ker dlake sploh ne moreš odstraniti

Ni mi jasno, kako se vam dlake vraščajo. Brijem se že 20 let z električnim ženskim brivnikom in se mi ni še nikoli nobena dlaka vrasla. Brijem se enkrat na teden in ni nobenega problema ne po nogah, ne po intimnih delih. Nisem ne pikasta, nobenega vnetja, srbenja ali česarkoli. Nobenega pilinga ne delam in nič drugega, pa imam lepo gladko kožo. Res pa je, da nisem črnolasa in nimam debelih črnih kocin.

vsak dan ne rabiš delat pilinga…najprej poskus recimo dvakrat na teden
pol boš pa videla..a pomaga al ne ..
če ne bo, pa daj večkrat
če spet ne bo…se pa brij naprej….

saj se ne vraščajo pri britju, ampak pri depiliranju

saj se ne vraščajo pri britju, ampak pri depiliranju[/quote]

Pri depiliranju ne.

Na začetku svoje briske karjeje sem si tudi jaz depilirala, sam pol sem se raje odločila za britje…zdej sem že tako utećčena, da si mimogrede v banji…časovnonič ne zgubim…z dalakmi nimam nobenega problema, nobenih vraščanj…moja sestra si pa depilira in ima non stop vraščene dlake, sam njej se ne da vsak drugi dan brit…pač tudi mal stvar navade…
meni je najlažje tako…

Pozdravček,

Pri depilaciji s puljenjem dlačic se pojavlja vraščanje le teh, ker se odvečne odmrle celice naberejo na koži in dlake rastejo tako rekoč pod kožo.
Pomaga piling, kot so že svetovale sotrpinke, vendar ni potrebno to početi vsak dan.
Dovolj je enkrat tedensko.
Pomaga tudi masaža s sisalovo rokavico, lahko tudi kar z grobo brisačo, ker se stem tudi odstrani odvečno plast odmrlih celic.
Pomaga pa tudi, da na noge vsak večer nanesete losion ali kremo, ali maslo za telo.
V kolikor sodlačice vraščene jih podrgnite malo z nohti ali pa z iglico in bodo pokukale ven ter jih boste lahko odstranili.

Simone Godina – Moderator
Antiaging Beauty Coach

Zdravo.
Zanima me, kako si pozdravila te krastice – jaz jih imam polno in je prav neestetsko.
Hvala za odgovor in lp

New Report

Close