Vraščeni nohti
Lep pozdrav vsem skupaj !
Moje vprašanje najbrž sploh ne sodi v to rubriko, ampak me zanima, če ima ali je imela katera takšno težavo, kot jo imam jaz. Namreč na palcih na nogah imam probleme z vraščenimi nohti. To se mi je letos pojavilo prvič, najbrž sem si narobe oz. preveč postrigla nohte. Nohte sem si ob strani postrigla, ker so se mi dobesedno zarili v kožo. Bolečin nimam popolnoma nobenih, tudi pri hoji ne, vendar pa sem opazila, da se mi je malce zagnojilo. Z obiskom pri zdravniku kar odlašam, ker sem mislila, da se bo uredilo samo od sebe, ampak nič ne kaže na to.
Mogoče katera ve za kakšno kremo, ki se jo dobi v lekarni brez recepta in ki uspešno reši takšne težave ? Morda celo kakšno zdravilo iz domače lekarne :))) Za vse nasvete sem vam že vnaprej prav lepo zahvaljujem !
Pozdravček !
Jaz sem imela kot otrok in v zgodnji puberteti blazne probleme z vraščenimi nohti, na obeh nogah. Res je bilo obupno, tudi hodit nisem mogla, tako se je gnojilo. Ampak sem šla lepo k pedikerju, ki mi je to postrigel kot se šika, namazal in se je potem samo od sebe pozdravilo. Nikakor ni potrebe iti k zdravniku, da ti da noht dol ali kaj tako drastičnega, ker jaz sem imela totalno krvavo zagnojeno (bolelo ko hudič!, ne vem česa me je bilo bolj strah, predikerja ali zobarja:))), pa je pediker to sam uredil brez problema. Pojdi k njemu čimprej preden te začne bolet, ne se bat, to ti on vse uredi.
In res ja, nohte je treba striči naravnost.
In samo moja osebna izkušnja – meni se ful zdi, čeprav se bo mogoče slišalo bedasto, da je to povezano s psiho. Res, tisto obdobje, ko so se meni konstantno vraščali nohti (obisk predikerja je bil stalna praksa), je bilo bolj črno zame v psihološkem smislu, ni bilo kake hude krize, a sem se borila z močnimi občutki nerazumljenosti, zavrnjenosti itd. Imela sem tudi probleme z dihali, ki so “čudežno” in čez noč izginili, ko sem prišla v svetlejše obdobje. Ne rečem, da gre pri tebi za to, samo ko sem izplavala iz teh problemov, ni bilo več ne duha ne sluha o kakih vraščenih nohtih – od takrat si jih strižem tako by the way pred TVjem sama.:)))
Vem da je tema že ful stara, pa useen mogoč bo katera vedla. Sama mam tud že eni dve tri leta probleme z vraščenimi nohti na obeh nogah :(. Oba nohta sem mela zunaj že 3x, zdaj se je en popravil in je use ok (kar sam od sebe) drugi pa se še kar gnoji, pa krvavi. Odločla sm se da h dohtarju ne grem več ker mi ga bo dal spet sam vn in drugi sam pozdravil – brez veze dajat tisto spet skoz. A mislite da bi lahko pediker pomagal? Tega še nisem probala. Sam mam pa mal obložen nohtek..kaj svetujete