Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vratne bezgavke

vratne bezgavke

Zdravo,
ima kdo kaj več znanja glede bezgavk?
na vratu sem začutila pod kožo nekaj podobno velikosti fižolčka. Je pa pod čeljustnim pregibom ob sredini grla na desni strani. Na levi najdem nekaj podobnega vendar mogoče manjše. Sem pa to začutila pred kakšnim tednom tako da nevem če je na tem mestu že od nekdaj, oziroma če kaj spreminja velikost ali obliko.
Naj povem da ni boleče, je pa zelo premakljivo. Če s prsti začutim, kar ”uide” stran.
Je to sploh lahko bezgavka? Ali so bezgavke bolj na strani vratu pod ušesi? Kaj bi poleg bezgavke lahko bilo? Vrat ima ogromno žil, kit, žlez… Ampak to je nekako kroglaste oblike. Če vrat obrnem na stran ali dvignem glavo, se tega ne čuti.
Razen tega da bi stvar rastla, moram biti še na kaj pozorna?
Ali se za kakšno nevarnejše dogajanje smatra samo če je stvar trda in nepremakljiva?
Prosim za razsvetljenje, saj tole brskanje po internetu ne prinese nič dobrega, mi je pa že prišlo v podzavest tako, da nenehno tipam vrat in to stvar.
hvala za odgovore

Nočem te strašiti, če se ti je za fižolček naredilo, je možno rak limfe. Brez panike, samo šel bi do zdravnika, da preveri in naredi teste.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Vem da je lahko, vem pa tudi da lahko gre samo za kakšno vnetje ali druge povsem nenevarne zadeve. Problem je v tem, da ne vem ali sploh gre za bezgavko ali bi lahko bilo to kaj drugega povsem normalnega.

Glede raka sem dobila informacije da stvar doseže ogromno velikost, da zelo hitro raste in da je načeloma trdo, nepremakljivo in pritrjeno na površino. Kar je ravno v nasprotju mojega primera

Najbolj sigurno je, da obiščeš zdravnika. Tako boš prekinila nervozo in dobila odgovor. Sugurno je sigurno. Sam bi tako naredil.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Pa kaj strasis za brezveze, Srecko? Kar opisuje, je zleza slinavka in povsem normalen pojav. Bule pri limfomu so precej vecje, sploh pa ne gre nito za bezgavko.

Res je. Pa tudi neboleče na otip oz. pritisk je.

Kaj bi bilo tole tvoje pa ne vem. Predvsem spremljaj razvoj – in če ne izgine, pojdi vsaj povprašat zdravnika.

Jaz imam že kako leto ali dve otekle te bezgavke (to je prvi opazil zobozdravnik), so pa večje kot fižol, recimo bolj tak sploščen oreh. Zdravnica me je poslala na UZ vratu, tam pa niso opazili posebnosti, kri je tudi ok. In to je to.

včeraj sem šla do zdravnice, zgolj zaradi svoje mirne vesti
na hitro je potipala vrat, rekla da so te pod čeljustjo res povečane in da je verjetno ostalo po kakem vnetju, da bi morale splahneti, če pa ne, naj se vrnem ob koncu poletja
lahko ona samo predvideva da ni kaj hujšega, ali lahko to res začuti že s tipanjem bezgavk?

so tudi pod čeljustjo in se premikajo?
včeraj mi je zdravnica pogledala in ni posvečala pretirane pozornosti.. je rekla da bo minilo, da je zagotovo od kakega vnetja..

Se bolje pa tebe ane lol 😂

New Report

Close