vratne bezgavke
Zdravo,
ima kdo kaj več znanja glede bezgavk?
na vratu sem začutila pod kožo nekaj podobno velikosti fižolčka. Je pa pod čeljustnim pregibom ob sredini grla na desni strani. Na levi najdem nekaj podobnega vendar mogoče manjše. Sem pa to začutila pred kakšnim tednom tako da nevem če je na tem mestu že od nekdaj, oziroma če kaj spreminja velikost ali obliko.
Naj povem da ni boleče, je pa zelo premakljivo. Če s prsti začutim, kar ”uide” stran.
Je to sploh lahko bezgavka? Ali so bezgavke bolj na strani vratu pod ušesi? Kaj bi poleg bezgavke lahko bilo? Vrat ima ogromno žil, kit, žlez… Ampak to je nekako kroglaste oblike. Če vrat obrnem na stran ali dvignem glavo, se tega ne čuti.
Razen tega da bi stvar rastla, moram biti še na kaj pozorna?
Ali se za kakšno nevarnejše dogajanje smatra samo če je stvar trda in nepremakljiva?
Prosim za razsvetljenje, saj tole brskanje po internetu ne prinese nič dobrega, mi je pa že prišlo v podzavest tako, da nenehno tipam vrat in to stvar.
hvala za odgovore
Nočem te strašiti, če se ti je za fižolček naredilo, je možno rak limfe. Brez panike, samo šel bi do zdravnika, da preveri in naredi teste.
Najbolj sigurno je, da obiščeš zdravnika. Tako boš prekinila nervozo in dobila odgovor. Sugurno je sigurno. Sam bi tako naredil.
včeraj sem šla do zdravnice, zgolj zaradi svoje mirne vesti
na hitro je potipala vrat, rekla da so te pod čeljustjo res povečane in da je verjetno ostalo po kakem vnetju, da bi morale splahneti, če pa ne, naj se vrnem ob koncu poletja
lahko ona samo predvideva da ni kaj hujšega, ali lahko to res začuti že s tipanjem bezgavk?