Vredno ali ne?
Torej star sem 25 let in imam eno težavico oz. sem v dilemi in se ne znam odločit.
Dobil sem eno zares super ponudbo za službo za katero lahko rečem bi veliko ljudi hotelo imeti isto priložnost.
Problem, ki ga imam je ta da služba zahteva veliko odsotnosti torej veliko potovanja vsaj 1 ali 2krat na teden (veliko casa bi zapravil samo za potovanje)…vikende naj bi bil prost, plača fenomenalna…
Trenutno sem sicer samski in me ne zadržuje prav nič…je pa res da nisem prepričan če bi to počel celo zivljenje saj sem že v nekih letih ko bi si moral iskati resno partnerko in kasneje recimo do 30leta ustvarit družino in mogoče s tega vidika služba ni primerna čeprav po drugi strani bi veliko potoval in bi videl veliko sveta pa bil za vse to plačan…
Kaj vi mislite? Je imel ali ima kdo podobno situacijo oz. izkušnjo?
Samo vprašam: Ali vse rešuješ na zalogo? Npr. izračunaš koliko mleka boš porabil v tem letu in greš drugega januarja v trgovino kupit mleko za celo leto?
Probleme rešuj sproti, tvoj prvi problem je finančna neodvisnost (in verjetno še samostojnost). To ti bo prineslo delo za dobro plačilo in pametno naložen zaslužek. Ostalo pride kasneje.
Ni takšne sanjske službe, ki bi bila splošno veljavna za vse. Kaj bi odgovarjalo tebi, moraš vedeti sam.
Meni takšna služba, v kateri bi moral 2 x tedensko preživeti “šiht” v avtu ne bi niti približno odgovarjala. Adijo takšna služba.
Hehe sm bolj take narave, da rešujem probleme katerih sploh še nimam 😛 rad razmišljam za vnaprej …moja slabost včasih ja.
Imaš pa prav ja rad bi postal samostojen in misli, da je ta služba primerna za to saj nebi delal ravno za minimalca pač pa za res zelo dobro plačilo.
Mislim pa da nebom celo življenje delal v tem podjetju…par let to je pa to.
To je res vsak ima svoje preference. Pač odvisno kolko daleč se voziš…v nekaterih primerih letiš 😉
Če rad potiješ in ti je delo všeč, tole zveni kot super služba. Ravno sedaj, ko še nimaš dekleta ali družine, si takšno življenje z lahkoto privoščiš. Ker si mlad boš tudi lažje prenašal vožnjo, lete in jetleg. Dobro plačo pa lahko varčuješ za prihodnost.
Če ti slučajno delo ne bi bilo všeč, pa boš pač rekel hvala lepa in našel drugo. Mislim, da nimaš česa izgubiti.
….vna tvojem mestu bi grabil službo z vsemi štirimi,prav ničesar te ne obvezuje…:))
misel na načrtno planiranje resnosti družine,je popolnoma zgrešena….
kdo pa pravi da v novi službi ne boš spoznal bodoče…….:)) vse je povezano z onim zgoraj..
sprejmi kar ti življenje ponuja,pr svojih 25,še verjetno marsičesa nisi ,doživel….:)
Hehe sm bolj take narave, da rešujem probleme katerih sploh še nimam 😛 rad razmišljam za vnaprej …moja slabost včasih ja.
Imaš pa prav ja rad bi postal samostojen in misli, da je ta služba primerna za to saj nebi delal ravno za minimalca pač pa za res zelo dobro plačilo.
Mislim pa da nebom celo življenje delal v tem podjetju…par let to je pa to.
[/quote]
Teh par let je ravno dovolj, da se “okužiš” in ti postane to delo rutina, ki ni nič drugega, da skrajšam, odmik.
Pojdi!
Forum je zaprt za komentiranje.