Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vrednost darila ob rojstvu otroka?

vrednost darila ob rojstvu otroka?

Zanima me, koliko denarja porabite za darilo ob rojstvu otroka vaših prijateljev. Govorim o Prijateljih z velikim P, torej nekemu paru, s katerim prijateljujete že “od malih nog”. Bi se vam zdela ropotuljica dovolj ali bi se odločili za kaj večjega?

Če so pravi prijatelji – nekje okrog 7-10.000. Kvalitetna igrača od Fisher Price (nisem firmaš, ampak oni imajo res vzdržljive stvari). Kvalitetno, malo večje (za 6-12 mes) oblačilo. Nekaj od tega. Pa ne bi tega naredila, da bi se ven duvala, ampak ker bi jim privoščila srečo. Verjetno pa bi tako darilo še raje poklonila paru, ki ni tako ”pri denarju”.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Midva sva od moževega najboljšega prijatelja in njegove punce dobila previjalno mizo, vredno cirka 30.000 sit. Pravzaprav sta naju vprašala kaj bi rabila in ker sem imela že nekaj rabljene opreme nakupljene (previjalne s predali pa nisem dobila), sva rekla da bova vesela vsakega tolarja, ki bi ga lahko primaknila k nakupu previjalne za katero sem menila, da mi bo izvrstno služila. Ko sem se vrnila iz porodnišnice me je previjalna čakala doma (v celoti sta ona dva prispevala denar zanjo).

Midva sva najinim prijeteljem (z velikim P)kupila prima pappo (30.000), od njih sva dobila avtosedež 9-18 kg. Vedela sem, da si je prijateljica tak stolček želela že za prva dva otroka, pa si ga niso mogli privoščiti, zato sva ga z veseljem podarila midva. Sama sva bila tudi njihovega darila zelo vesela, poleg tega sva od njih dobila praktično čisto vse, kar smo rabili za prvih 6 mes dojenčka, od A do Ž. Res smo zelo povezani tudi sedaj, če kupujem za te otroke, kupujem kot za svoje in obratno. Drugi prijateljski družini, kjer si nismo tako zelo blizu, pa se vendarle družimo, sem podarila komplet za košek, kovtrček, mini-vzglavnik + posteljninco. Za vse druge je meja nekje med 5.000-7.000 SIT-

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Mi ponavadi za prijatelje z velikim P ob rojstvu prispevamo nekje okoli 15.000 sit. Kakšen kos opreme (ležalnik, igralna podloga, prenosna posteljica, vrtiljak, fliper,…) ali pa kvalitetnejši kos oblačila št. 80 in dobro igračo.

Za nečake smo prispevali denar za voziček, ali pa smo kupili previjalno mizo, avtosedež… kar so pač potrebovali.

Za prijatelje pa je za darilo kakšno oblačilo in igračka. Glede na trajnost in pristnost prijateljstva pa je seveda odvisno v kakšni vrednosti se giblje darilo. Lahko je samo kot pozornost (do 3.000), lahko pa je malo boljše (do 10.000).

Če pa je šlo za npr. 3 otroka in so povedali, da že vse imajo in da ne želijo oblačil in igrač, takrat pa smo prišli na obisk s plenicami, čistilnimi robčki in še kakšno hladilno kremo.

Za prijatelje nikoli ne porabim toliko denarja kot v zgornjih primerih. Za sorodnike več (okoli 10.000), drugače pa ne. Tudi sama raje dobim manjše pozornosti (kakšno oblačilce, igračko…), večje stvari pa kupim, kakkršne želim. Na primer kupili smo avtosedež za 60.000 SIT, ker smo hoteli zelo dobrega. Ne bi bila zadovoljna, če bi mi nekdo kupil enega za 30.000, ki ni pol tako dober in lep in iz dobrega materiala kot naš.

Pri nas so prijatelji hudo pred žlahto, prve si izberem, drugi so mi določeni. Na firme nismo cepljeni, s prijatelji se pa toliko poznamo, da poznamo merila in okus drug drugega in to tudi upoštevamo.

Se strinjam glede večjih daril – če že, se hočem prej natančno pozanimat, kakšno konkretno si želijo. Sam v večini primerov je to vseeno škatljivo področje, ker gre pogosto za precej denarja, s katerim nas tut oni nočejo obremenit… Tko da večinoma ostajamo pri klasiki: kakšna kvalitetna oblekca za malo večjega dojenčka + igračka (Fisher Price / Chicco / Giordani / MegaBlocks – tudi mi nismo firmaši, a glede igrač ja, ker je od naštetih kvaliteta preverjeno med najboljšimi); tako to povprečno znese ok. 10.000 – 15.000sit.

Živjo!

Mi imamo navado vprašat, kaj bi jim prišlo prav- igrača, oblačilo,…in se tega potem držimo. Kar se tiče opreme – vozički, avtosedeži,itd. si ne podarjamo, z veseljem pa posodimo, če pri nas ni več v uporabi! Prav tako ne bi imela nič proti kakšnemu prispevku za nakup večje stvari, se pa zaenkrat še ni zgodilo! Največkrat je znesek tam 10.000-15.000 sit, no to je bilo cca. 2 leti nazaj, ko se rodil zadnji! Zdaj pa prihaja nova runda, he, he! Ostalim, recimo temu bolj znancem, največkrat kakšni sosedi, pa nesemo kakšen manjši kos oblačila (recimo samo velurček ali nekaj bodijev, oblekica(če je punčka)), igrača-ropotuljica, prve kocke, kaj od lego,itd, to pa v vrednosti tam cca. 5000.

lp,
T.

Nimam bratov in sester, imam pa dve Prijateljici. Obema otrokoma sem kupila darilo v vrednosti cca 30.000 sit. Ravno tako otroku mozevega brata.
Drugim prijateljem namenimo cca 10.000. Kupujemo pa oblekice v H&M, Fisher Price igrace ali pac kaj uporabnega (tudi plenice smo ze nesli).

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close