Vrednost moje nepremičnine se je zvišala – pomoč
Še letos je bila ocenjena vrednost nepremičnine, ki jo imam v lasti 37.000€. Letnik 1885. Lani smo jo začeli prenavljati, v njo smo vložili tam do 40.000, raje malo manj. Res ogromno smo naredili sami. Kakšen mesec nazaj, sem dobila obv. da stanje naj nebi ustrezalo stari oceni, in da so že popravili. Jaz sem tisto založila in dala iz misli. Sedaj sem dobila odločbo za znižanje pl. vrtca, to nepremičnino seveda upoštevajo ker noben tam ne živi in je ocenjena na 105.000 ter še posebej zemljišče na katerem stoji. Zdaj me pa zanima, na podlagi česa oni to ocenijo? Kaj bi storili vi?
Za info se obrni na Gurs.
Ne verjamem, da ti je teh 500,00 EUR (0,5% vrednosti premozenje) pozna pri izracunu subvencije vrtca.
Ne, pri izračunu je minimalna razlika, to ni problem. Mene predvsem zanima na podlagi česa postavijo ceno… ker dvomim da je v reali toliko vredna.
tipično slovensko, namesto, da bi bili veseli nad novo vrednostjo nepremičnine, revčki jokajo, kako se je lahko to zgodilo in na vsak način hočejo zgoljfat pri vrtcu.
dajte otroke v rejo, pa vas ne bodo nič koštali.
Ni mislila tega (vrtec) !
Ampak odkod jim takšna razlika. To pa evo sedaj tudi mene zanima.
saj je napisala, da so ogromno naredili sami (da so lahk babe bentonirale, vozile šajtrge, dedci polagali keramiko, parket – v glavnem kri so scali za tri generacije naprej), torej je čisto možno, da se je vrednost nepremičnine iz recimo napol podrte bajte v lepo bivalno enoto z zgodovinsko vrednostjo povečala na to vsoto. V bajto so komot vrgli 40.000 evrov, jih bo pa fršlok, če bodo morali dajati 10 evrov več na mesec za vrtec.
Sorry sam ubogi revež si ti. Napisala sem da ne gre za vrtec, sem pa videla spremembo na odločbi za vrtec. Delal je večina moj, hvala bogu če pa zna. Malo se skuliraj, ne vem je to foušija, če si sosed nekaj zase naredi?
nič ni narobe, zato pa te ne razumem, zakaj jokcaš, da je tvoja nepremičnina več vredna, namesto da bi bila vesela?
A je vredna 105 jurjev ali ni?
Nič ne jokcam. Sprašujem na pidlagi česa postavijo novo ceno, glede na to, da ni hiše noben prišel pogledat???
sodobne tehnologije ni kaj.
Aja pa še to… za 110.000 se je ne dolgo nazaj blizu nas prodajala hiša montažna z isto kvadraturo letnik 2015
To bi se tudi jaz spraševala na tvojem mestu. Ker za spremembo vrednosti nepremičnine na GURSu bi morala javiti podatke o spremembah oz. bi to javil geodet, če bi prišel na izmere in naredil elaborat. Si pogledala preko portala vrednotenja nepremičnin ( imaš geslo za dostop do svojih nepremičnin), kakšni so podatki o hiši in kdaj so se spremenili ( leto obnove oken, fasade itn) ? Ker le na podlagi spremenjenih podatkov, se lahko vrednost spremeni.
Najbolje bi bilo, da se pozanimaš na GURSu, ki te ocene tudi dela. Če sami niste javili sprememb, jih je očitno nekdo drug oziroma je to nekako bilo opaženo. Kako, tudi mene zanima:)
Lahko bi šlo za kak čisto drug efekt, recimo se je samo zemljišče spremenilo ali okoliško ali kak prostorski načrt, nimam pojma.
Drugače pa mislim, da so se na splošno vrednosti nepremičnin zdaj po GURSu tudi povišale.
Kdaj so se povišale?
Forum je zaprt za komentiranje.