Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Vrednost parcele

Vrednost parcele

Pozdravljeni, namen imam prodati parcelo, ki sem jo dobila od mame(darilna pogodba)v izmeri 878m2, od tega je 648 m2 stavbno zemlj.,in 230 m2 kmetijsko zemljisce.
Malo sem brskala po netu, da ne zagrabim kar prvo agencijo, ter sem tako sla tudi na geodetsko stran RS, vpisala parcelno stevilko, ter me je skoraj kap, ko mi je izpisalo vrednost v eurih, nekaj cez 800eurov za vso parcelo. Kako je s tem?
ALi lahko jaz dolocim vrednost parcele, recmo pod 10 tisoc je ne bi prodajala, vem da rabim cenilce in podobno,….prosim kaksen nasvet do prodaje.

Hvala za pomoc, lires

Ceno lahko daš kakršnokoli, magari 100.000 eur. Vprašanje pa je če bo kdo kupil po taki ceni. Poglej malo koliko stane zemljišče kje zraven. Če je neka vukojebina itak ni vredno nič denarja. Kolega ima v lasti 4000m2 gozda nekje boguizanogu (prva cesta je 3 km stran) pa pravi da se mu ne splača niti lesa spravljati ker bi bilo preveč stroškov.

Povej na katerem koncu slo se prodaja, mogoče jo pa jaz kupim 🙂

Spoštovani, tudi mene bi zanimal Sistem vrednotenja nepremičnin (če ima kdo kakšne izkušnje)?
Tudi jaz sem v fazi prodaje nepremičnine (3000m2 zemlje z manjšim objektom 25m2) pa sem zdaj v veliki dilemi glede vrednosti 🙁

Pri poizkusnem izračunu vrednosti nepremičnin (GURS) je bila “stvar” ocenjena na 60000€, na njihovi spletni strani pa je cena padla na cca. 11.200€, sedaj pa ne vem po kateri ceni Naj se orientiram???

Po pravici povedano jse mi zdi cena 60K zasoljena “u iber” druga pa je prenizka 🙁

Za cenilca pa zdajle tudi nimamo, majo kr visoke cene.

Kakršnkoli nasvet dobrodošel.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close