Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vrednost poročnega darila

vrednost poročnega darila

Pozdravljeni,

poleti se poročita prijatelja in me zanima v kakšni vrednosti se trenutno (ponavadi) kupi darilo. Lani vem da je bilo okoli 100 Eur na par. Je letos enako, več?

Hvala za info. LP

Ponavadi gledam, da je višina darila v sorazmerju s “stroški”,ki jih imajo z mano – v kolikor nisem bližnja žlahta. Višina zneska, ki si ga navedla se mi zato zdi kar primerna.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

To pa res ni reč, pri kateri bi gledal “kaj je in”, no :(((
Daš kolikor se ti pač zdi, kolikor zmoreš. Nekaterim je 500 EUR drobiž, nekaterim pa 50 hudo visok strošek.

Ja, ponavadi velja, da je darilo saj take vrednosti, da “prineseš not” kosilo oz. stroške na ohceti. Je pa potem to seveda vse odvisno še od tvojega finančnega stanja (daš kolikor lahko), sorodstvene vezi in od tega koliko ti je par blizu. Ko sta se npr. ženila najina najboljša prijatelja sva bila pripravljena seči precej globlje v žep, kot takrat ko se je ženila moževa sestrična, ki smo se videli enkrat na leto ali pa še to ne.

Po mojem je 100 evrov primerna vrednost. Morda pa imata odprto knjigo želja in boš tam tudi nekako videla, kaj in za koliko se da kupit.

Toncka

New Report

Close