Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrednost zlata raste

Vrednost zlata raste

Ste opazili, da je cena zlata neverjetno poskočila? Še v februarju je bila 58 eur za gram, zdaj je že 70. Kaj menite, da je razlog? Kot spremljam, tako hitre rasti še ni bilo. Se kaj pripravlja?

Najbolj zraste cena tistega zlata, ki ga plačaš in nikoli ne dobiš 😂😂😂

Odgovor na objavo uporabnika
My moon, 11.04.2024 ob 23:21

Najbolj zraste cena tistega zlata, ki ga plačaš in nikoli ne dobiš 😂😂😂

Kako nikoli ne dobiš?

Meni je tudi zrasel na 70

Ze lani je bila cena za ploscico 2g okoli 130€, sem jih kupila ene par, cene od 126 do 132€, torej je bil gram od 63 do 66€.

Kdaj je bila februarja nizja cena?

Osnove: vrednost unce zlata je vedno enaka (senatorska toga in sandali v Rimu pred 2000 leti/nova visoko kakovostna obleka in cevlji danes).

Vrednost unce srebra v Rimu pred 2000 leti je bila eno kosilo v taverni/danes eno kosilo v restavraciji.

Vrednost unce zlata ne raste ampak raste stevilo enot valute, ki Jo je potrebno zanjo zamenjati.

Vsaka valuta skozi cas izgublja svojo intrinzicno vrednost napram storitvam/blagu. Zato obcutek, da se stvari drazijo.

Bedak. Zlato kupiš, imaš ga v šefu, zakaj ga ne bi dobil. Kdo ti ga vzame?  Daj ne nakladaj. Ni to nekaj virtualnega ampak je fizična materija. Je pa že nad 71.000 e

Tudi To se dogaja:(

Selam alejk!

In to vas čudi?

Zlato ima že tisočletja približno enako vrednost. Kar pada, pa je vrednost denarja, ki že dolgo nima več zlate podlage in ga lahko natisnejo po želji.

M668, 12.04.2024 ob 10:38

Zlato ima že tisočletja približno enako vrednost. Kar pada, pa je vrednost denarja, ki že dolgo nima več zlate podlage in ga lahko natisnejo po želji.

SEj vse oprijemljivega in omejenega v kolicini raste… oz tist ki bi pretvoril v nek brezvezen papir, hoce za npr kos zlata vedno vecji kup papirja. Ves da se ti bolj splaca na daljsi rok drzat neko vsoto v zlatu kot pa papirju…

Lej… ce hoces da ti prevzamem IOU te bo kostalo.

Kr ni mi objavlo… dobiva na vrednosti zlato. Al se je pa vase delo razvrednotilo…

Sem pogoglal mimimalno urno podstavko v angliji leta 2000… 3,6£… danes 11,44£..

Poglej kolk zlata si dobil takrat pa kolk danes…

Sem postal stran pa verjetno zaradi tega ni objavilo… okrog 7 funtov… tam od 5,5 pa slabih 7 se je gibalo…

ze lani, 12.04.2024 ob 06:06

Ze lani je bila cena za ploscico 2g okoli 130€, sem jih kupila ene par, cene od 126 do 132€, torej je bil gram od 63 do 66€.

Kdaj je bila februarja nizja cena?

Graf lepo kaže rast v zadnjem četrtletju:

https://elementum.si/sl/content/o-nas/borzna-cena-zlata-in-srebra.html

Konec januarja sem kupila še po 59, zdaj je 72. Mi je žal, da nisem več. Je pa nakupna cena vedno višja. So pa manjše enote vedno dražje. Cena je sorazmerno nižja za večje enote.

Nehtjede dat muškotu miške… et… isad me boli.

Pa od disneya… michey trough ages…

I zlatni tolar… da imam za uspomenu… što mi bagra sjeba valutu pa mi evre uvališe.

Cena zlata res hitro raste, kar ni nič nenavadnega v obdobjih negotovosti. Zgodovinsko gledano zlato vedno postane varno pribežališče, ko se pojavijo geopolitične napetosti in ekonomska nestabilnost. Trenutne razmere v svetu očitno spodbujajo vlagatelje, da se umikajo v varne naložbe, kar dodatno dviguje ceno.

Tudi velike finančne institucije napovedujejo nadaljnjo rast. Goldman Sachs je na primer v svoji napovedi za leto 2025 (Vir: Reuters, 17. februar 2025) zvišal ciljno ceno zlata na 3.100 ameriških dolarjev na unčo, kar je več kot prejšnjih 2.890 dolarjev.

Podroben pregled gibanja cene zlata v zadnjih 10 in več letih lahko najdete tukaj: donosno.si.

New Report

Close